úterý 5. prosince 2017

Algarve - poslední část Portugalska

Tak sláva! Po téměř pěti měsících jsem konečně dodělala fotky z Portugalska. Limit jsem samozřejmě nedodržela, ale už se těším na výběr k tisku a nové album z letošních cest. Ještě mi teda chybí zpracovat Slovinsko, ale to do Vánoc dám. Posledním místem pobytu bylo samozřejmě Algarve. Nejkrásnější pláže Evropy, rozpálený písek, skály všude kolem, sluníčko ... Bože, jak mi to chybí! Na pobřeží jsme strávili týden. Byl to úžasný závěr naší expedice, taková třešínka na dortu. Měli jsme v Lagosu pronajatý domek skoro u pláže, ovšem nutno podotknout, že ty ceny jsou tady několinásobně vyšší a kvalita ubytování naopak nižší. i když jsme se každý den koupali na jiné pláži, nemám odevšad fotky, protože vláčet s sebou zrcadlovku se mi každý den nechtělo. Nejvyšší čas pořídit nějaký fešný kompakt. Vlastně už mám vybraný, ale nevím nevím, jestli jsem byla dostatečně hodná. 













Myslím, že vypisovat názvy pláží je zbytečné, člověk by je měl navštívit všechny, jsou opravdu překrásné! Některé jsou přeplněné, protože jsou to jen malé plážičky zakousnuté do skal, ale i tak to stojí za to. Jiné, jako třeba v Portimau (první dvě fotky), jsou dlouhatánské a lidí je tu méně.  Na některé se suchou nohou nedostanete nebo jen obtížně a tak je dobré si pronajmout člun a nechat se provést grottami, do kterých byste se normálně nepodívali. Stojí to za to!








Projeli jsme kus pobřeží a nechali se pohoupat na vlnách a že to na otevřeném moři fakt hodně houpalo! Koupání v zátoce, kam se nedá dostat jinak než z lodi. Vyfoť mě, jak skáču šipku! Tak jo :-)



Selfíčka moc nefotím, ale tohle se prostě nabízelo a nedalo odmítnout. Tváře větrem ošlehané, princ to není, jasný pane! A tady naše portugalská expedice končí. Strašně mi chybí oceán, písek a taky to úžasný jídlo, kterýho se člověk mohl přejíst a nepřibral. No jo, nemůže být každý den posvícení, tak hurá do života!


Krásné a hlavně klidné předvánoční dny. PS: nehroťte to, já taky nebudu!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

2 komentáře:

  1. Překrásné fotky, jste fakt machr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji velmi pěkně, ale krásný věci ... to se fotí tak nějak samo :-)

      Vymazat