pátek 18. srpna 2017

Coimbra

Tak teď už je mi jasný, že číslovku 100 u fotek z Portugalska rozhodně nedodržím. Stovka už byla pokořena a to jsem teprve u Coimbry, dalšího překrásného města Portugalska, kam jsme letos zavítali. No není to jednoduché, to mi věřte, jak postupně dělám další fotky, nejraději bych emigrovala! Asi se tomu říká depka nebo co. Světlým bodem na konci tunelu je ještě Španělsko v září, jinak by to pnutí bylo nesnesitelné. Dneska mi stačilo vidět dav lidí nastupujících do žlutého studenta a byla jsem v pasti. Prostě to budu muset překonat nebo přepít portským :-))) Coimbru jsme navštívili čtvrtý den naší expedice, při přesunu z Lisabonu do Porta. Leží někde napůl cesty. Mimochodem Porto je nejvíc a tam vás vezmu příště. Teď zpět do Coimbry. Je to malebné univerzitní město plné úzkých uliček  a kaváren a hlavně tu najdete nejstarší univerzitu, založenou 1290 a zapsánou mezi památkami UNESCO. Nevím, jestli to bylo tím pekelným horkem, ale moc turistů tu v daný čas nebylo. No jo, teploměr se taky šplhal nad 40 stupňů celsia a to není na prohlídku města zrovna ideální, ale i tak se Coimbra dostala hluboko pod kůži. 











Stále zastávám názor, že nejslepší škola je škola života, cestování a poznávání. Jen tak se ty dětičky naučí mít přehled a budou nasávat jako houby. Náš školní systém jim to dát nemůže. Sice si to  zatím moc nedovedu představit, že jednou vyletí z hnízda, ale udělám všechno proto, abych v tom kluky maximálně podpořila, aby studovali třeba v zahraničí nebo aby alespoň formou cestování získali přehled a vědomosti. 
 








A dokonce znám osobně někoho, kdo na této nejstarší univerzitě studoval!



 


A tak jestli jste se alespoň malinko pokochali, věřte, že příště se budete kochat ještě víc. Jen ještě nevím, kdy to příště bude, ale jistě ještě do konce prázdnin.

Krásný víkend všem!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

Žádné komentáře:

Okomentovat