úterý 18. dubna 2017

Příběh oken

Třetí a zároveň poslední příběh na téma "Časové mapy", který poputuje na evropskou výstavu Fotografia Europea 2017 do Scandiana. A už vám s tím dám pokoj, slibuji! Překlady jsou dokončeny a vše je připraveno na předání. Trochu mně vadí, že nemůžu dohlédnout na tisky samotné, ale holt budu důvěřovat. Musím přiznat, že jsem fakt nervózní jako nikdy předtím. Ale všechno nějak dopadne, tak snad i tohle. Už nemám potřebu vysvětlovat proč nejraději fotím tohle. Nemám totiž potřebu hledat krásu tam, kde již byla objevena, ale v tom, kde ji ostatní nečekají nebo nevidí.



Příběh oken (okno / oko, světlo / život, hmota jako svědek historických a emočních proměn, náhled do života uvnitř a zevnitř zase ven, pozorování)
Panely: Dukla a její příběh (architektonická dominanta necitlivě vystavěná v centru (1980), výstavní skříň budování komunismu / chátrající luxus / ubytovna pro sociálně slabé v srdci města. Na konci roku 2016 byl hotel srovnán se zemí a nyní na jeho místě vzniká odpočinková zóna.)
Prolínání: propojení
Světla: živoucí grafika

Výběr fotografií a autorka textů Jana Jano, které tímto nejen jako mojí kurátorce, velmi děkuji za pomoc.


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

2 komentáře:

  1. Tieto by som si vedela predstaviť doma!
    Keď sa vrátia z výstavy (prajem, aby si ich tam nechali, kúpili), tak daj vedieť, ak budú v akcii:-)
    PS: A zase...jeden príbeh okien som práve uverejnila a tvoje tam figurujú tiež!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, nemyslím si, že výstava bude prodejní. Oni si tisky zajišťují sami, vše posílám elektronicky. Ale když budeš chtít, ráda Ti je nechám vytisknout. Jsi nejmilejší, děkuju! Ta Tvoje nová galerie nemá chybu. Obdivuji to odhodlání stále něco budovat a ty nápady! Já nějak stagnuju, ale v květnu bude konečně nová ložnice s důstojným pracovním koutek a už se na to fakt těším.

      Vymazat