pondělí 10. dubna 2017

Fotografia Europea 2017

Tak už s tím můžu konečně ven a mám z toho fakt velkou radost! V únoru jsem byla oslovena městem Blansko, abych se zúčastnila společné evropské výstavy Fotografia Europea 2017 v italském Scandianu. Scandiano je partnerské město Blanska. Jen pro vysvětlení. A protože je to moje první zahraniční výstava, kde neprezentuji jen sama sebe, ale i naše město, pojala jsem to zodpovědně a požádala jsem o pomoc moji kamarádku, umělkyni a kurátorku Janu Jano, zda-li by pro mě sestavila výběr fotografií na dané téma. Tím tématem jsou “Časové mapy. Vzpomínky/paměť, archiv, budoucnost.” Jana nejen, že sestavila výběr fotografií, ale provázala je myslím, působivým textem, který všemu dodal hlubší význam. Mám z toho neskutečnou radost a zároveň docela trému, tak mi držte pěsti :-) Vernisáž se koná 5.-7.5.2017 a protože je to malinko z ruky, přináším Vám první příběh. Celkem budou tři, i když fotek mělo být maximálně 7, ale výběry, které jsem poskytla se líbily a tak poputují do Itálie všechny. A pokud Vás zajímají i další dva příběhy, zůstaňte ve spojení, určitě se tu objeví. Krásný den!




Modlitebny (téma kontemplace/modly/ potkávání a sdílení)
Kostel: téma: klasická představa modlitebny, tradice, pojítko s minulostí, bohoslužby, společenství
Kino: moderní modlitebny - nákupní centra a kino (konzum a cizí příběhy)/ sdílení s přáteli / uvolnění / svět na jednom místě/ kultura
Kapky: téma: introspekce, prostota, krása pomíjivosti - neměnná po věky, životodárná voda/ propojení mezi všemi živými bytostmi/ nositelka informace, tajemství za sklem, vnitřní svět/vnitřní ticho

Výběr fotografií a autorka textů: Jana Jano

Jani, děkuju!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

13 komentářů:

  1. Blahoželám:-)
    U mňa máš od soboty tiež galériu na stene, pevné miesto:-)
    Požehnané Sviatky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi nejmilejší, Alenko. Poslední dobou mám pocit, že nestačím sledovat sled měsíců, jak rychle to běží, ale slibuju, že už si najdu čas, abych taky nakoukla! Jsem ostuda. Děkuju a požehnané Velikonoce celé Tvojí rodině.

      Vymazat
  2. Báro, gratuluju! Doufám, že se na výstavu do Itálie pojedeš mrknout a nafotíš report! .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! No právě, že asi ne. Bohužel se to sešlo všechno blbě a v květnu bych potřebovala minimálně jeden týden přidat. Ale věřím, že vernisáž proběhne i beze mě a nafotí ji někdo jiný :-)

      Vymazat
  3. Barborka všetky čo nakukujeme sem na Tvoj blog ti držíme palce. Určite to dobre dopadne. Príjemné sviatky prajem. Zita.

    OdpovědětVymazat
  4. Proste nadhera, bajecna reprezentace a prezentace Blanska:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě z toho mám tu trému :-))) Že to není jen za mě, ale za celý město. Děkuju!

      Vymazat
  5. Moc ráda jsem to pro Tebe připravila, Báro. Kéž by každá práce takto krásně plynula, dávala člověku radost a smysl.

    OdpovědětVymazat