pondělí 13. března 2017

Zase Pálava

Přeji krásný začátek nového týdne! Dnes mám pro Vás tip na výlet. U mě na blogu už ho můžete vidět poněkolikáté, protože Pálava je prostě krásný kraj a když nevím kam, jedu tam. Je to vždy sázka na jistotu, protože těch možností na výšlap je tam opravdu dost a výlet se dá zakončit ve známé Café Fara v Klentnici, odkud také většinou vyrážíme. A tak jsem v sobotu ráno naložila kluky a jeli jsme. V Café Fara jsme měli samozřejmě rezervaci, protože bez ní si tam o víkendu nesednete. Zahrádka sice ještě není co v létě, i tak to tam mám ráda. Pálava prostě nezklame v žádném ročním období.









Vyrážíme z Klentnice po modré a první zastávku děláme na tomto místě Pod Martinkou. V sezóně tu totiž jen těžko pořídit fotku bez turistů a tak se kocháme, pozorujeme krkavce, který krouží nad námi a já si užívám, že i mladší výjimečně šlape bez remcání.





Další krátké zastavení je Nad Soutěskou. Tady bych se na sluníčku dokázala vyhřívat celé hodiny. Ale dáme jen krátkou sváču a  šlapeme dál. 






Počasí nám opravdu vyšlo úžasně a tak ještě pokračujeme po červené na další kopec nad Klentnicí a tím je Sirotčí hrádek.







 

Přiznám se, že tady jsem byla poprvé a rozhodně ne naposledy.Výhledy vskutku skvostné a skály mám ráda. Tak nějak zespodu. Tentokrát se ale žádné lezení nekonalo, protože k tomu kluky vede jen pan Božský a ten s námi nebyl, takže jsem horolezení byla ušetřena. I když jsem klukům nabídla, že když budou moc chtít, tak se tam s nimi vydrápu, protože rameno už je ok a koleno by to taky zvládlo, ale kupodivu nechtěli. Takže jsme po průzkumu pokračovali dolů do Klentnice na oběd. 





Café Fara je rovněž sázka na jistotu. Nabídka jehněčího mě naprosto uspokojila, jiní vzali za vděk nudlema s mákem :-) Ale proti gustu .... káva taky skvělá a oba pánové hodnotili výlet velmi kladně. Takže i s maminkou se dá vyrazit jinam než do galerie a Pálavu tímto určitě doporučuji. A jestli máte tipy na výlety rádi, příště tu bude ještě jeden.

Prima týden!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

8 komentářů:

  1. Aj Tebe pekný týždeň!
    Café fara a jej okolie je pre mňa veľkou inšpiráciou, ako to u nás okolo domu dorobiť:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Baru,
    jé Pálava !
    Tu znám jen v létě, ale bydlet blíž jsem tam také častěji!
    Café Fara mě tedy osobně zklamalo, myslím, že ceny mají hodně vysoké a já tu rozhodně neměla tu nejlepší kávu.
    Ale zase personál /chlapi/ byli milí, i když bylo narváno a dokonce jsme byli vpuštěni dovnitř k bazénu.
    Protože náš ani ne dvouletý Šíma vyváděl a tak si servírka myslela, že je mu vedro / bylo zrovna 35 st. ve stínu a my tam jeli na kolách/.
    Osvěžili jsme se všichni a uvnitř to mají moc pěkné!
    U nás byli minulý týden jarní prázdniny a tak jsme vyrazili za posledními zbytky sněhu do Zdobnice v Orlických horách.
    Bylo to neskutečné!
    Dokonce i náš Šíma stál poprvé na lyžích.
    A hlavně nikde nikdo, zapomenutý kraj, probouzející se příroda a sjezdovky jen pro nás!
    Rychle jsme, ale spadli do reality, Šíma leží se čtyřicítky horečkami a antibiotiky:-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za Café Fara zcela v pořádku. Ristretto skvělé, jehněčí vynikající. Nemůžu nic vytknout. Fajn, že jste si prázdniny užili.

      Vymazat
  3. Jste se tam sesly s Monikou z kopecku, ne?:-) Take tam byla. Jinak fotky nadherne. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že moc blogů už nesleduju, takže ztrácím přehled. Děkuju!

      Vymazat
  4. Chtěla jsem napsat totéž - mé dva oblíbené blogy (tento a U nás na kopečku) a na obou Pálava. Za tři týdny tam máme dámskou jízdu (také s dítětem, ale již dospělým :-)), tak jsem se navnadila krásnými fotkami. Díky! Plánujeme návštěvu výrobny čajů Sonnentor v Čejkovicích, mandloňovou stezku na rozhlednu v Hustopečích, Valtice a samozřejmě Sirotčí hrádek :-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó děkuji! Sonnentor mám na seznamu už pěkně dlouho a pořád jsem tam nebyla, ale kdo navštívil, slyším jen samou chválu. Mandloňová stezka v Hustopečích je úžasná a Valtice taky nemůžou zklamat. Tak si dámskou užijte!

      Vymazat