středa 8. března 2017

Když je dnes ten svátek ...

... přeji všem ženám, abyste byly krásné, křehké a silné zárověň a dělaly to, co Vás opravdu baví. Já si dnes užila skvělý den, i když byl vlastně úplně obyčejný! A sama sobě i Vám bych přála, aby i ty obyčejné dny se staly neobyčejnými, protože všechno záleží jen na nás a všechno je v nás. Můj keramický kurz se pomalu chýlí ke konci a mám za sebou první glazování. Neuchvátilo mě příliš, přesto se se dvěma výrobky pochlubím. Je to zvláštní, ale baví mě spíš dělat věci, které jaksi nemají konkrétní určení, ale tento talíř a miska vznikly jako prvotina, abych si vyzkoušela práci s modelovanou hlínou. Ne, nemám žádné další ambice a s keramikou nehodlám dále koketovat. Posloužila mi jen jako terapie, osobní úklid hlavy, i když to vypadá, že jsem jí propadla. Ale pokud v ní budu pokračovat, bude to jen a jen moje osobní záležitost.



  


Miska zatím na kamínky a talíř třeba na snídani. Vázička na ikebanu, kterou jsem dělala burelem, není úplně dle mých představ a tak dostane ještě jeden nátěr a ty velké věci, které dělám teď, zkusím natřít kysličníky. Sama jsem zvědavá, co z toho vyleze, ale syrová hlína, je syrová hlína. Na talíř jsem vyzkoušela kobalt a následně bílou glazuru, na misce je efektní glazura. Jak vidíte, oboje je značně nedokonalé, ale o to tady vůbec nešlo.



  

Přeju krásný večer!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

12 komentářů:

  1. Baru, i kdyz mnohym terminum nerozumim, prijde mi to dokonale:-). A pokud dnesni den slavis, tak vse nej:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš ten burel? To je oxid manganu a na vázičce mi vyšel jinak, než jsem si představovala. Tak snad po druhém kole vyjde líp a já ho tu taky ukážu. Děkuju!

      Vymazat
  2. Právě ta "nedokonalost" se mi líbí
    Ala

    OdpovědětVymazat
  3. kráné, jemné a křehké :)

    OdpovědětVymazat
  4. S tou nedokonalosťou je to vlastne dokonalé. Nekopíruješ, je to tvoja autorská miska a tanierik. Som zvedavá na ďalšie veci.

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za prianie a misky sa Ti podarili!! Majú aj dušu, aj sú pekné:-)

    OdpovědětVymazat