pondělí 17. března 2014

Instalife 11/2014

Přeji pohodový start do nového týdne a vítám další nové čtenáře tohoto blogu ♥ Ano, všimli jste si správně! Publikované fotografie resp. prostor pro ně je o něco málo větší, tak snad vás to potěší. Dnešní koláž je pokusem o fresh koláž, protože celý minulý týden jsem tak nějak bojovala s jarní únavou. Tohle jaro je na mě děsně rychlý a ta energie je přímo expanzivní. Takže do sebe tlačím vitamíny a minerály v podobě řeřichy, která nám bujaře roste ve skleníku a taky citronů.



Máte nějaký jiný tip jak bojovat s jarní únavou?


20 komentářů:

  1. Na mě ještě únava nedolehla ... nemám na ni čas :-) ale určitě přijde ... Recept nemám, ale dávám si na jaře tak 14denní kůru, kdy piju čaj z čerstvých kopřiv. Tak hezký den Baru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čerstvý kopřivy jsem hledala o víkendu, marně. Když ona se únava moc neptá, jestli se mi to zrovna hodí a mám na ni čas, potvora jedna :-) Dneska mě čeká fotografická vzpruha, tak aspoň částečně dobiju baterky. Tobě taky pěkný den, Jani:-)

      Vymazat
  2. Koláž skvělá. Vyzařuje z ní na mě velké pozitivum! .)) Každé ráno si dělám čerstvou pomerančovou šťávu a hned jsem více nabuzená do toho dne. .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že tak působí! Já ráno nefunguju bez banánového koktejlu ze sojovýho nebo rýžovýho mléka. Je to i moje sacharidová vzpruha než jdu cvičit. Ale čerstvá pomerančová šťáva není vůbec špatnej nápad!

      Vymazat
  3. Ahoj Báro, krásné fotky... A k té energii... Jestli piješ ječmen, tak ten je právě dobrý na energii.
    Pa a hezký den!!
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko! Děkuju :-) Se zelenýma potravinama je to celkem složitý a ječmen není pro každýho. Pila jsem ho loni a celou polovinu pixle jsem věnovala kamarádovi. Ochlazuje mě a teď, když cítít málo energie, aby mě to asi dorazilo :-( Můžu ho jen přes léto. Jinak nee.

      Vymazat
    2. No, právě proto se doporučuje ječmen společně s chlorellou, která naopak zase zahřívá. Já přes zimu piju ječmen taky méně, ale teď zase začínám víc... a opravdu cítím větší příliv energie. Citrusy také ochlazují...
      Papa
      Š.

      Vymazat
    3. Chlorella je stejně zelená potravina jako ječmen ;-) Jeho účinek ještě podporuje.

      Vymazat
    4. Já když vysadila ječmen a jela jsem jen chlorellu, tak mi bylo vyloženě vedro...

      Vymazat
  4. Baru krasna kolaz :)...hodne spat - ja prospala skoro celej vikend -a dnes mam pocit, ze to asi zabralo :)
    Nada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naďo, to je sice krásná představa, ale s dětmi jaksi nerealizovatelná :-) Jinak si myslím, že spím celkem dost, minulý týden jsem dala v kuse i jednu 11ti hodinovku! Prostě jsem padla a spala :-)

      Vymazat
    2. Já měla podobný víkend jako Naďa, hodně spací :-) A zabralo to též, snad. Jinak na mě zabírají kromě spaní procházky, sluníčko a kolo. A zelený ječmen jsem také přenechala bratrovi, nešlo to, brčálek je to :-)

      Vymazat
    3. Procházka funguje, to je pravda. My jsme byli s klukama v neděli ve Veselici a celkem mě to rozproudilo :-) Brčálek by mě ani nevadil, mě to celkem chutná, ale za pár let zpět mám opravdu vypozorováno, že zelenené potraviny jsou sice fajn, ale ochlazují. A dneska se mi to mimoděk potvrdilo při nákupu, kdy jsem se přistihla, že mám košík plný červených potravin! Řepa, červená paprika, rajčata (a už i voněla!), jahody a borůvky. Zelená jen brokolice a řapíkatý celer.

      Vymazat
  5. Hezký týden Baru. No mě nabíjí to sluníčko, ale nemá se nic přehánět. Já se snažím řídit přírodou, takže v zimě to nepřeháním s vydáním energie, na jaře se do všeho pustím polehoučku a v létě prostě srším :-). Ono to nějak přijde, hlavně to nepřehnat :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám právě pocit, že jak jsem narozená na podzim, že mě víc dobíjí podzimní dny a ty první jarní a slunečné dny mě vždycky dají pěkně zabrat. Ale snad už jsem se stabilizovala :-)

      Vymazat
  6. Jediný tip,jak se vyhnout jarní únavě, je být rovnou v létě:-))) Taky se s ní méně či více letos pereme:-(
    Ale hodně za to může to "hopsající" počasí. Stále ještě platí, že ne-poručíme větru dešti!!!
    Přeji přímo dynamický týden:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že tak! Myslím, že ta příroda je stejně doblblá kvůli nám, je to reakce na tento svět :-) Stravu mám pestrou a vyváženou, nedostatkem pohybu taky netrpím tak to by bylo aby nebylo! :-) Díky Reny, pěkný večer!

      Vymazat
  7. Baru, koláž je jako obvykle super a upřímně se těším, jak si vysadím bylinky a různé zelené věci, které budu pojídat. Jen se k tomu konečně dokopat... Ale už musím, od dubna je oficiální vysévací sezona, takže s chutí do toho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se těším na sázení bylinek, akorát já bude dávat ven, takže si ještě chvíli počkám.

      Vymazat
  8. Baru, moc pěkná, pozitivní a barevná koláž! Jsem na tom jako Vy, taky podzimní, tak někdy i když je sluníčko, jsem na jaře "hotová":) Pomáhá mi cvičení, procházky, barvy a to sluníčko. Hezký den, Renata

    OdpovědětVymazat