úterý 7. ledna 2014

Jako Brno

Novoroční předsevzetí si nedávám, ale vizí a myšlenek mám spoustu.  Jednou z nich je i to, abych sebou nechala co možná nejméně smýkat dnešní komerční a rychlou dobou. Asi se mi nepodaří se zcela vymanit těmto vlivům, ale ráda bych se tomu alespoň přiblížila. Mám ráda ten povánoční čas, než všechno naběhne do starých rychlých kolejí, kdy ještě nejsou ulice plné lidí. Bohužel tento čas netrvá věčně, ale je jen na nás, jak v něm budeme pokračovat.




 Takový pohled na "Svoboďák" v Brně se moc často nenaskytne. Úplně jsem si to courání centrem města bez lidí užila. Ne, účelem mého courání nebyly povánoční slevy a výprodeje ani návštěva obchodů za účelem shoppingu, jak byste se mohli domnívat. Jsem ráda, že nejsem otrokem slev a výprodejů. Moje nakupování se omezuje především na net a u toho chci i zůstat. A taky bych v letošním roce ráda více podporovala naši ekonomiku a nakupovala u českých výrobců. Navíc návrhářská tvorba je mi mnohem bližší a hlavně skýtá jakousi záruku originality. Takže jsem jen tak koukala po domech, procházela jsem oblíbenými uličkama a užívala si den.






V Brně je tolik krásných míst! Brno je zlatá loď. Hlavně, když se jdete jen tak projít, s nenáročným cílem procházky jako je třeba návštěva jedné hodně zvláštní kavárny. Na její virtuální prohlídku vás vezmu zítra.

Mějte fajn den!

Foto: Barbora Grünwaldová

8 komentářů:

  1. Zdravím Baruš, abych se přiznala nemám ráda velká města. Nemám ráda ten městský chaos a denní ruch města! Narodila jsem se v menším městě a nejvíce je pro mě bydlení na vesnici. Krásný den L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucko! Já jsem na vesnici vyrůstala a bydlím na malém městě, což mi zcela vyhovuje. Ovšem když chce člověk za kulturou, musí vyrazit do větších měst. A já za kulturou vyrážím strašně ráda. No a bonusem mi tentokrát bylo poloprázdné město :-) A poznávačky těch velkých metropolí mám ráda. Ideální je, když jde spojit obojí. Pěkný den!

      Vymazat
  2. Docela hezké fotky, ale nerozumím první fotce (Versace) a zmínce v textu o tom, jak nebýt komerční, ale být
    "nad věcí" v podobě haute couture

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je právě ten paradox, spojení fotografie a textu ;-)

      Vymazat
  3. Ahoj Baru, no Brno já vůbec neznám, byla jsem tam hodně dávno.....měla bych to napravit. Jinak já když jedu do víru velkoměsta, tak si docela ten mumraj užívám a nevadí mi ... teda kromě Palladia, tam to nesnesu a když odcházím, tak mám pocit, že ze mě to prostředí vysálo všechnu energii. Pa a měj se prima :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani! Palladium nesnáším i já. Pro mě jsou nejmenším zlem kamenné prodejny ve městě. Obchoďáky mě vysávají přesně jak píšeš.

      Vymazat
  4. Po tak pěkné procházce se , už té zítřejší kávy nemohu dočkat:-D! ( co se dá jiného očekávat ...od kavárenské povalečky, jakou jsem já:-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já jsem kavárenská povalečka, Reny. Ale teď běžím na spinning, udělat něco pro svoje zdecimované tělo :-D Pěkný večer!

      Vymazat