sobota 12. října 2013

Rudka u Kunštátu

Pokud patříte spíše mezi vyznavače podzimních procházek než courání se po obchoďácích, mám pro Vás tip na jeden malý výlet nedaleko Kunštátu. Spojit můžete příjemné s užitečným a užít si nádhernou procházku místním lesoparkem, jehož cílem je Burianova rozhledna. Stezka vede přes Smyslovou zahradu v areálu jeskyní Blanických rytířů  a ocení ji nejen děti. Cestou na rozhlednu se můžete kochat nádhernými barvami, které vymalovat pan podzim.
 



 




Na kopci Milenka v nadmořské výšce 579 mnm stojí Burianova kamenná rozhledna.





Ráno bylo mlhavé, takže výhled nebyl až tak jasný, ale za dobré viditelnosti jsou vidět Jeseníky, Krkonoše a Pálava. Já si tentokrát spíš užila interiér rozhledny :-) 




No a když Vám po procházce vytráví jako nám, doporučuji navštívit zdejší velmi příjemný hotel Rudka. Příjemná obsluha, výborná kuchyně, zkrátka takový rodinný hotel. Byl to vlastně náš záměr hned od začátku, protože aktuálně  restaurace nabízí zvěřinové speciality, takže jsme výlet zakončili výtečným obědem.




 Smyslová zahrada rozhodně stojí za návštěvu. A nezapomeňte vzít dětem sáček na kaštany, je jich tam spousta!



 Hned u hotelu je nově vybudované dětské hřiště. No hřiště ...  je to spíše krásný lesní park se spoustou dřevěných prolízaček, houpaček a atrakcí včetně poletuchy, na které se vyřádí celá rodina (teda alespoň u nás).

Pěkný zbytek víkendu!


6 komentářů:

  1. To je podle mého gusta:-)podzimní procházky přírodou mame rádi. U nás dneska pršelo, ale zítra má být lépe, tak se také chystáme na výlet do okolí:-) bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás bylo mlhavé dopoledne, ale odpoledne se to krásně vybralo. Zítra nás čekají závody tak doufám, že nebude pršet. Užij si výlet!

      Vymazat
  2. Baru, ty to tak krásně umíš nafotit... Ke konci října se chystám trochu výletovat, tak děkuji za tip. Krásnou neděli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli budeš, Moni na Moravě, tak Rudku určitě dej! Díky a krásnou neděli i Tobě!

      Vymazat
  3. Nádherné fotky....... ten podzim je na fotkách tak krásný.....

    OdpovědětVymazat