neděle 16. prosince 2012

Nepečete? Nevadí!

Někdo nepeče, protože nemá čas, jiný proto, že ho to nebaví nebo cukroví nejí. A co tedy zkusit nepečené ořechové kuličky s pekanovými ořechy? Jsou velmi rychlé, jednoduché a chutnají luxusně! Recept už mám dlouho a každý rok kuličky pravidelně dělám.



  
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g másla, 
100g moučkového cukru, 
2 lžíce kakaa, 
1 balíček vanilkového cukru, 
120g dětských piškotů, 
rum, 
čokoládová poleva bílá a 
50g pekanových ořechů na posypání, 
papírové košíčky.




POSTUP PŘÍPRAVY

Piškoty jemně rozmixujme, nasypeme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Vše dobře prohněteme. Těsto uložíme do ledničky, aby ztuhlo. Mezitím si rozpusíme čokoládovou polevu. Přiznám se, že v rámci úspory času jsem se naučila používat kupovanou, je to praktické, rychlé a všechno domácí zkrátka mít nemusíme :-) Jemně umeleme 50g ořechů na posypání. Z těsta vytvarujeme kuličky, které dáváme do papírových košíčků, poléváme čokoládou a zasypeme umletými ořechy.


Je to pravdu výtečná záležitost, kterou máte hotovou doslova za pár minut.


A jestli chcete na chvíli vysadit, vypnout a odreagovat se, zvu vás na přístí týden na prezentaci biokosmetiky do Brna. Naučím vás jak o sebe pečovat a jak biokosmetiku používat. Přijďte si udělat pěkné odpoledne!

4 komentáře:

  1. hmm, to, ale vypadá hodně lákavě! jen si zakousnout :-)
    tohle možná ještě udělám, to mě fakt láká. zítra musím koupit bílou polevu :-)
    čokoládovou polevu máte krásně bílou, já co minule kupovala, tak byla spíš do žluta :-(
    hezký 3.advent přeje bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, já si to usnadňuji jak se dá, koupila jsem polevu Dr. Oetker. Je opravdu bílá a s kamarádkou, co dělá vždycky domácí polevu jsme se shodly, že je fakt i chuťově dobrá. Krásný 3. advent i Vám!

      Vymazat
  2. ...tak jsou kuličky hotové, je to delikátní mlska! jen musíme aspoň pár kousků schovat, aby aspoň něco zbylo na vánoční svátky a nesnědli jsme to s manželem všechno sami :-) o tohle se musíme podělit
    recept ukládám, děkuji, bára.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barum jsem ráda, že chutnají. U nás je to podobné :-) Krásný den!

      Vymazat