Jak jsem vám slíbila, dnes přináším další recept na výtečné mrkvové sušenky. Teda ony to tak úplně nejsou sušenky, ale my jim tak doma říkáme. Jednoduché, rychlé, luxusní! A nemusíte je péct jen na Vánoce, ale kdykoliv během roku.
A zde je recept. Získala jsem ho od paní Petry Behancová, tímto jí dodatečně děkuji, protože je to jedno z nejoblíbenějších druhů cukroví, které u nás na Vánoce nesmí chybět. Je to opravdu rychlovka, takže výmluvy, že na pečení nemáte čas, musí stranou :-)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
350g polohrubé mouky,
350g polohrubé mouky,
150g najemno
nastrouhané mrkve,
250g másla,
1/2 prášku do pečiva,
moučkový a
vanilkový cukr na obalení.
POSTUP PŘÍPRAVY
Mouku, mrkev, máslo a prášek do pečiva smícháme a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet. Ideálně opět zapojíme domácí pekárnu, které vše dokonale vymíchá za nás. Potom vyválíme cca 3–4mm tlustý plát a vykrajujeme tvary. Pečeme v troubě na pečícím papíru na 180 stupňů asi 15 minut. Upečené kousky ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale já se na Vánoce naučila přidávat i skořici, tím získají tu pravou vánoční chuť :-) Je to delikatesa, chutnají lépe než máslové sušenky :-)
Mouku, mrkev, máslo a prášek do pečiva smícháme a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet. Ideálně opět zapojíme domácí pekárnu, které vše dokonale vymíchá za nás. Potom vyválíme cca 3–4mm tlustý plát a vykrajujeme tvary. Pečeme v troubě na pečícím papíru na 180 stupňů asi 15 minut. Upečené kousky ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale já se na Vánoce naučila přidávat i skořici, tím získají tu pravou vánoční chuť :-) Je to delikatesa, chutnají lépe než máslové sušenky :-)
Tak šup do toho a půl je hotovo!
Dobrou chuť :-)
Děkuji za recept. Mrkev miluji a cukr jen na obalení,výborné! Určitě vyzkouším. Vy to umíte tak krásně nafotit, jako kdyby to cukroví mělo duši!!!!Ještě nějaký skvělý recept máte?Děkuji.Jana
OdpovědětVymazatJani, letos dělám už jen včelí úly a nepečené ořechové kuličky s pekanovými ořechy. Ty jsou luxusní! Dodržela jsem svých 5 druhů :-) A příští týden samozřejmě čerstvá vánočka. Děkuji za milý komentář a pěkný večer!
VymazatDěláte i vánočku? Na tu jsem si ještě netroufla.Mohla bych poprosit o recept, až ji budete dělat?Děkuji a přeji krásný večer!
OdpovědětVymazatAno, dělám, pokud stihnu, vložím.
VymazatDobrý den, susenky vam tak pekne vyskocily, nebo jsou slepovane? A mohu ubrat trochu masla? Dekuji
OdpovědětVymazat