úterý 18. prosince 2012

Retro tvoření

Sledovanost příspěvků s recepty na vánoční cukroví stoupá, tak tentokrát na téma malé kreativní činnosti. Taky máte občas pocit, že potřebujete dělat něco rukama? Já ano. Nelepím, nestříhám, nedělám vánoční nástěnky, ale pletu. Občas nohama, občas za pomocí pletacích jehlic. Potom si to ještě sama nafotím, což je druhá část mojí tvůrčí činnosti. A vznikne třeba něco takového.

Tentokrát jsem se pokusila o mini retro kolekci nazvanou Audrey. Je to mini kolekce pletených plédů, módních doplňků a náramků. Cílem bylo zachytit retro módu našich babiček.



Na obrázku vidíte vanilkově žlutý pléd s reliéfním vzorem, který je možné nosit z obou stran. Zahřeje ramena nebo může být doplňkem, který oživí již okoukaný outfit. Je to spousta hodin práce, ale mě to strašně baví. Tento pléd najdete u mě v obchůdku na Fleru.  Kolekci doplňuje perlový náramek.



Poněkud jednodušší je smetanový pléd, který zdobí látková brož ve tvaru černé květiny. Způsobů jak jej nosit, je zase hned několik. K tomuto plédu patří i jednoduchý náramek z voskovaných perel a skleněných korálků. Více fotografií a popis můžete najít zde.



Méně někdy znamená více.  Pohoda, příjemná kavárna a lahodná kávička. A něco na krk či ramena. Béžový mini wrap k popíjení lahodné kávy doslova vybízí. A jestli si chcete užít opravdu příjemnou atmosféru kavárny, doporučím vám tu moji oblíbenou. CAFISCO - nekuřácká kavárna v Blansku. Tam samozřejmě vznikly i tyto fotografie, za což velmi děkuji. Wrap můžete zakoupit zde.
A pokud vám chybí něco na ruku, zkuste k tomuto wrapu perlový náramek.



Capuccino roláček, aby zahřál váš krček :-) I tyhle roláky se nosily kdysi hodně dávno. Tak proč je nenosit i teď, hlavně jsou praktické a v zimě zahřejí. Tento je v barvách smetanové a béžové a najít ho můžete tady. A abych nezapomněla! Moje krásná a trpělivá modelka si rovněž zaslouží pochvalu, protože se mnou to někdy nemá jednoduché :-) Její výrobky můžete najít zde.  Dělá krásné mozaiky, určitě k ní nakoukněte!


Víte, co se říká? Kdo si hraje, nezlobí! Tak si hrajte a nezlobte :-) 
Všem přeji příjemné chvíle do blížících se Vánoc.



2 komentáře:

  1. Nevím, milá Baruško, jestli jsem se víc zakoukala do překrásných pletených kousků (ty snad umíš úplně všechno...když se rozdával talent, běžela jsi do první řady, viď?) ;-), do neskutečně půvabné modelky nebo červeného hrnečku "Julius Meinl". Zkrátka, ty víš, jak potěšil oko čtenářovo. ;-)
    Krásný večer přeje Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá Vivi, děkuji za krásný komentář! Moc mě potěšil. Ale je toho spoustu, co neumím! Pletení je takový můj obvykle noční relax, focení zase denní, aby se to hezky doplňovalo :-) Krásný večer i Tobě!

      Vymazat