úterý 7. května 2019

Kam na hory?

Občas na svém instagramu sdílím tipy na různé výlety a vy mi potom píšete o doporučení na ubytování. Po delší době tedy přidávám příspěvek i na blog (aspoň to tu ožije), který Vás zavede do hor, do národní přírodní rezervace Králický Sněžník. A proč zrovna tam? Inu to máte tak. Můj chlap miluje hory, já preferuju města, tudíž děláme už skoro 15 let kompromisy. Do hor vyrážím jednou za čas, ale když už tam jedu, mám ráda solidní zázemí a jistý komfort ubytování, protože není nic příjemnějšího, než když se vrátíte uchození z túry a můžete využít příjemného zázemí třeba se skleničkou prosecca pěkně u krbu. Kralická roubenka Vám přesně tohle zázemí nabízí a nejen to. Tak trochu si přihřeju vlastní polívčičku, protože majitelé jsou našimi kamarády a tak mi svěřili nafocení interiéru. Je to takové to místo, odkud se Vám nechce domů. Máte tam úplně všechno, co potřebujete a hlavně je tam klid, takže ideální na relax a jak já říkám restart hlavy. Místo je vhodné i pro děti, alespoň ty naše se na roubenku vždycky moc těší. Pojďte tedy nakouknout do moderního, leč stylového interiéru. Myslím, že o popis se nebudu ani pokoušet, protože vše, co potřebujete vědět, mají majitelé výstižně popsáno na svých stránkách.










V přízemí je velká společenská místnost s plně vybavenou kuchyní, kde se můžete družit a je to tam opravdu tak útulný jako na těch fotkách! Majitel má rád teplo a tak jsem já, věčně zmrzlá, která se zahřívám na provozní teplotu až v létě, velmi ocenila litinová kamna, která během chvilky vytopí celý prostor a dělá to ještě víc útulno. No a když už Vám družení poleze krkem, můžete se zavřít v patře do některého z pokojíků.




 




V patře je koupelna samostatná, stejně jako v přízemí. Jistě oceníte i takové vychytávka jako je vysoušeč botů nebo sušák mokrého oblečení nad krbem. Prostě to shrnu, je tam úžasně! A když s sebou máte partu správných lidí, pač se jich tam vejde až dvanáct, máte prima dovču zaručenou. V okolí je totiž taky nádherně. Poslední naše návštěva roubenky byla velikonoční a na kopcích byly ještě zbytky sněhu. Je super, když Vám pod nohama křupe sníh a za krk pálí sluníčko. 






 


Možností, kam si vyrazit na výlet,  je spousta, určitě se vydejte na Králický Sněžník a stavte se cestou na Návrší na borůvkové knedlíky nebo se vydejte z Ostružné přes Paprsek, Smrk, Petříkov a zpět do Ostružné - mají tam v místním pivovaru Cestář strašně dobrý pivo. Nedaleko je taky Dolní Morava se stezkou v oblacích (tam se chystáme příště) nebo Loučná nad Desnou a Dlouhé stráně a mnohá další místa. Pokud tedy ještě nemáte naplánovanou dovolenou nebo třeba hledáte kam na prodloužený víkend, rezervujte zde a slibuju, že nebudete litovat!
 


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

4 komentáře:

  1. Baru, díky za skvělý tip!Tam chci také relaxovat se sklenkou, lahví prosecco😉

    OdpovědětVymazat
  2. Krása střídá nádheru.Děkuji.Hezké dny.JP

    OdpovědětVymazat