úterý 14. května 2019

Bergamo 10/2018

Bergamo je město starší než Milán a má taky úplně jiný charakter. A já z něj nemám skoro žádné fotky, jak jsem teď zjistila. Nevadí, v hlavě to zůstalo. Byl to jednodenní výlet vlakem, takové malé zpestření pobytu, protože na Milán vám skutečně stačí dva dny. Účelem bylo nasávat atmosféru, courat se historickými uličkami, ochutnat typické jídlo a prostě jen tak být. Tím typickým jídlem je Casoncelli alla Bergamasca, což je něco jako těstoviny plněné místní klobásou, vejcem, česnekem a posypané opečeným špekem . Luxusní! Bergamo leží od Milána asi 40 km a dělí se na dvě části. Horní město a Dolní město. Citta alta je středověké historické město, která vás okouzlí svojí atmosférou úzkých uliček, kostelů a náměstí. Dolní město je více novodobé, i když i tam bylo příjemně. Jediné místo, kde jsem se dobře necítila, bylo vlakové nádraží v Bergamu. Narozdíl od vlakové nádraží v Miláně, které je hotový architektonický skvost, tam doporučuji zajít, i když vlakem nikam cestovat nebudete, fotky najdete na mým instagramu.



 





Spíš jsme courali venku, ale třeba Bergamská kategrála včetně podzemní krypty byla neodolatelná, takže tu jsme si prošli. 





No a tímto výletem jsem završila cestování roku 2018. V lednu 2019 jsem měla letět do Porta, úžasného města, které už jsem sice navštívila, ale do Portugalska se kdykoliv ráda vrátím zpět. Tentokrát za to nemohl můj chlap, že jsem neodletěla, ale choroba, která mi nedovolila odletět a tak jsem teď momentálně už fakt ve stavu abstinence, protože cestování mně strašně chybí a tak tiše doufám, že se zase nic nepodělá a za čtrnáct dnů odjedu do Slovinska. A příště vás vezmu do Rakouska a malého kousku Itálie, kde jsme byli letos v únoru.



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

1 komentář:

  1. Už teď se, milá Báro, těším. Notabene, když kvůli chorobě musím trčet doma.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat