sobota 16. září 2017

NIMROD a jiné ruiny

Zase zdravím z postele. Ta Bára se pořád jenom válí! Na pár dní jsem z ní vylezla, abych se tam v pátek znovu vrátila. Mám spousty nezpracovaných výletů a zajímavých tipů, ale holt to jde pomalu. Kdo už mě zná a třeba čte delší dobu, tak zná i moji vášeň k opuštěným barákům a ruinám. Obecně se tomu říká urbex, i když já se do této kategorie vůbec netroufám řadit, protože u mě je to záležitost ojedinělá, protože sama už mám strach a jinak není s kým bádat a objevovat. Není bohužel moc spřízněných duší, které mají stejnou zálibu jako já. Ale tentokrát se jedna duše našla a tak jsem poslední prázdninový týden spojila tak trochu s prací a zábavou a kromě Mikulova jsem navštívila i Karlovy Vary (tam jsem teda fotila jen mobilem na IG) a místa přilehlá. Největším zážitkem z Karlových Varů je jistojistě hotel Thermal, který byl postaven ve stylu brutalismu a to je pro mě z hlediska architektury prostě magnet. Dalším velkým lákadlem byl opuštěný penzion Nimrod, který stojí nedaleko Mariánských Lázní. Opuštěný, uprostřed Slavkovského lesa, s pohnutou historií. Místo minimálně zajímavé a záhadné, navštěvované lovci paranormálních jevů. Když jsem se o něm dozvěděla, neměla jsem stání a musela jsem tam jet taky. Můžete zkouknout tři krátké díly Po stopách času 1, 2, 3, abyste věděli, vo co go. Já teda bohužel žádného ducha nevyfotila, ale atmosféra tam byla hutná. Na konci až tak, že už jsem prostě neměla stání a musela jsem odtama vypadnout. Raději nebudu psát žádná vnuknutí, která jsem na místě měla, jinak byste si mohli myslet, že jsem zešílela úplně. Ale mám pár fotek, tak pojďte kouknout. 











 Na tomto místě se popisuje velký výskyt paranormálních jevů a existuje i několik záznamů, kde se opravdu podařilo "něco" vyfotit. Bohužel teda ne mně, i když jsem všechny fotky zvětšovala a hledala a hledala :-) Mám tedy jen fotky bez duchů, ale ten smrtelný chlad a zápach síry tam opravdu jsou. Zápach síry se dá vysvětlit docela logicky, protože v okolí jsou rašeliniště, ovšem ten příšernej chlad koncentrovaný v jednom místě se prostě vysvětlit nedá. Tak aspoň pro ten pocit :-) To byl penzion NIMROD. Jenže ono je tam toho v okolí víc a tak jsem nedala pokoj a musela ještě navštívit ještě jedno místo. Kavárma ALM, později též POLOM. Nimrod měl sice "hutnější" atmosféru, ale i tady na nás dýchl jakýsi duch místa.









Tolik k mým posledním prázdninovým výletům. A protože jsem nedávno psala, že na blog už pracovní věci dávat nebudu, tak dám alespoň odkaz, i když webové stránky ještě stále nevypadají, jak by měly. Nedalo KV jsem pro společnost Favour Design s.r.o. fotila interiéry, jejichž část si můžete prohlédnout zde. 
  
Fajn víkend!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

6 komentářů:

  1. Strhujúce a minimálne dve fotky si viem predstaviť....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi napiš do mailu, které to jsou! Zajímá mě, jak to vidí druhá strana :-)A děkuji!

      Vymazat
  2. Děsivé prostory překrásně nafocené. Silné a působivé ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K jedné výstavě, kterou teď právě mám, mám v informacích o sobě uvedenou tuto větu: "Nehledám krásu tam, kde již byla objevena, ale tam kde ostatní neočekávají, že by ji bylo možné vidět či najít". A to platí nejen pro výběr fotek z výstavy. Mám to tak obecně a jsem ráda, že se občas najde někdo, kdo mi rozumí. Děkuji!

      Vymazat
  3. No ty bláho!... A ta třetí fotka od konce mi připomněla Záhadu Blair Witch :-D)))))))... Přemýšlím, jestli je možný, že tu tíhu cítím i přes monitor...
    Hlavně ať jsi brzy fit, Baru. A foť dál takovéhle věci!!!
    V.

    OdpovědětVymazat