sobota 5. listopadu 2016

La Rambla, Mercat de la Boqueria a pokračování Barcelony

V posledním přípěvku z barcelonského parku Güell jsem Vám slíbila pokračování na věhlasném tržišti Mercat de la Boqueria na hlavní turistické třídě La Rambla. Takže je tady. Ty volné víkendy jsou přece jen bájo věc. Nejen, že si stihnu něco přečíst, ale taky třeba udělám pár fotek ze šuplíku "waiting". Taky stíháme se jen tak společně cournout Brnem a navštívit rodinu. Je to zkrátka fajn. Tentokrát to bude příspěvek tak trochu plný chutí, vůní a barev, protože přesně taková tržnice La Boqueria je. Najdete ji na hlavní turistické třídě La Rambla, kterou jsme procházely hned dvakrát. La Rambla je široký bulvár pro pěší, začíná na Placa de Catalunya a pokračuje až k přístavu. Je prý vstupní branou do Barcelony a její procházku nesmíte vynechat! A já Vás teď na jednu takovou virtuální zvu, z Placa de Catalunya až k monumentu Kryštofa Columba. Račte vstoupit.






Placa de Catalunya. Veliké náměstí plné holubů, které tu všichni krmí, nikterak krásné ani ošklivé, vstupní brána na slavnou La Rambla.





La Rambla. Více než focení jsem si hlídala batoh. Čilý turistický ruch, spousta bočních uliček, kterými jsme se taky vydaly do Bari Gotic, ale především Mercat de la Boqueria. Původně se tu prý prodávalo kozí maso. Dnes je to takový malý kulinářský zážitek. Ovšem musíte přežít ty davy lidí a turistů. Ovšem i tak to stojí za to!














Prostě všechno, na co si vzpomenete. Ovoce, mořské plody, koření, maso, zelenina a moje milované chorizo. Všechno čerstvé. Takovou tržnici jsem u nás neviděla. Zajímavé je, že v Barceloně nejsou tržnice tak jako u nás třeba farmářské trhy, ale všechny jsou zastřešené. Jednu takovou menší jsme měli i nedaleko bytu, kde jsme bydlely. Taky se tam dalo nakoupit. Ovšem spojit v jeden den park Güell s návštěvou Mercat de la Boqueria, byl super nápad. A teď už nezbývají než sejít po La Rambla do přístavu, který byl kousek od našeho dočasného bydliště.



 


O přístavu už jsem psala tu. No a příště prolítneme čtvrť Barri Gotic se spoustou středověkých uliček a taky Vás vezmu na úžasný handmade trh Palo Alto Market. Samozřejmě Vás ještě čeká Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Batló a spoustu zajímavého kolem. 

Krásný večer a příjemný zbytek víkendu!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

Žádné komentáře:

Okomentovat