neděle 30. října 2016

Podzim na Vysočině

Volné víkendy jsou děsně fajn a já si je zase hodlám užívat plnými doušky. Každý máme svoje štěstí ve vlastních rukách, akorát to někdy déle trvá, než člověk přijde na to, co vlastně chce a naučí se říkat ne. Přitom je to tak prosté. Všechno záleží jen na nás. Teorie by mi šla, ale praxe už se vyvíjí taky slibně. Mám pro Vás pár obrázků ze včerejšího nádherného dne, který jsem společně s rodinou strávila na Vysočině. Pasovská skála, Bílá skála, Devět skal, Lisovská a Malinská skála. Příjemných 14 km. Příroda je nejlepší antidepresivum co znám (no, i když já vlastně nikdy žádné jiné nezkoušela, díky Bohu). Ty barvy, vůně lesa, to byla prostě facka, kterou jsem nutně potřebovala. Začala se mi totiž vytrácet radost z mojí práce a to je vždycky varovný signál. Takže STOP a teď zase jinak! Život zdaleka není jen o těch materiálních věcech, i když stále ještě potkávám dost lidí, kteří si onen společenský status bohužel "kupují". Já jsem se tak trochu rozhodla občas spáchat nějaké dobro, jen tak, pro radost svoji a hlavně ostatních a musím říct, že se mi to velmi štědře vrací zpátky. Tak třeba minulý týden jsem se dozvěděla, že jedna moje fotografie vyjde v tištěné knize o našem městě. Bydlím tu 11 let a už takový otisk? No to je přece paráda! A i když jsem letos neplánovala žádnout výstavu, přesto mě kdosi oslovil, jestli bych nemohla propůjčit svoje fotografie na místní akci. Souhlasila jsem. Ale nebudu předbíhat, až budou viset, napíšu víc. A teď už pojďte dobít baterky krásnými barvami podzimu, které nám příroda nabízí. 







Cestou na Pasovskou skálu. Někdy méně znamená více. 




 


Kluci skály milují. Já zase tolik ne a tak někdy raději koukám přes hledáček foťáku, za kterým svět vypadá příznivěji. 







 

Bylo tak krásně, přestože sluníčko skoro nesvítilo.




 



Myslím, že tentokrát jsem udělala dobře, že jsem s sebou vzala zrcadlo a nespokojila se jen s mobilem, i když by to bylo určitě pohodlnější.





Všechny barvy zastoupeny, moře odstínů a nepřeberné krásy nám nabízí svět kolem. Jen je chtít vidět. Ty nejlepší věci jsou prostě zadarmo! Tak si jich užívejte a čerpejte z nich radost a energii, dokud se nám nabízí. 

Krásnou neděli všem!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

13 komentářů:

  1. Drátník a Čtyři pelice moji kluci i lezou (9 a 5 let) A já se bojím a bojí a je mi to prd platný :)
    Simona

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, opravdu krása nesmírná! Děkuji!
    V.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Báro,chodím k Vám už víc než rok.Mám moc ráda Vaše fotky,jsou tak přirozené a tak skvělé.Je úžasné,že se Vám sen stal povoláním.Moc držím palce do dalších dní,dobré světlo a radost z obrazů v hledáčku i mimo něj.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Hanko a jsem ráda za Vaši přízeň. Pěkné podzimní dny.

      Vymazat
  4. To jsou krásný barvy, Báro! Letošní podzim je strašně hezký...

    OdpovědětVymazat
  5. Miluju podzim! Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už méně než kdysi, ale dá se na něm najít cosi pozitivního :-) Děkuji, Jani!

      Vymazat
  6. Moc krásný je ten barevný podzim. Jen škoda, že toho sluníčka nám letos svítí tak málo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi chybí sluníčko, tak si ho vynahrazuju alespoň formou zlatého listí :-)

      Vymazat