úterý 23. srpna 2016

Chtěla bych ...

Někdy věci vidím a vím přesně, jak je chci vyfotit. Někdy mi stačí přihmouřit oči a navnímat moment, který chci zachytit, jenže "on" mě zradí a udělá to jinak, než jsem to viděla já uvnitř. Moje představa se potom rázem rozplyne a moment, ta vzácná chvíle, je nenávratně pryč. Někdy je to prostě na hov@. Mám tisíc chutí zahodit tu "cihlu" (rozumějte Canon) a jen vnímat a cítit. Není to jeho chyba, je to jen moje netrpělivost  a chtíč umět všechno hned. Sotva jsem se vydala na cestu, už se mám vzdát? Nikdy! Miluju to. Ovšem někdy mě to doběhne natolik, že to vnímám jako vlastní tápání. Záměrně nechci použít slovo krize. Ale co s tím dál? Nechci trávit hodiny u počítače a přidávat vinětaci do fotek, nedej bože jiné prasárny jako třeba Hazelnut filtr. Jenže momentálně to neumím uchopit. Jen jsem to potřebovala říct nahlas. Nechám to plynout, protože stejně nevím, jak bych to řešila. Nějak to dopadne, protože vždycky všechno nějak dopadne a vždycky dobře. Dobře pro nás. Aneb jak řekl Thomas Hoepker - "Budete šťastni, pokud vyfotografujete jednu, možná dvě dobré fotografie za rok". A tak to prostě je.


 Fotka na hov@? Ale já ji mám pořád ráda! (archiv)




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

8 komentářů:

  1. Milá Báro, rozumím Ti ... Každopádně Ti moc fandím!!! Sice dělám některé věci jinak, ale o tom to je ... tisíc lidí, tisíc chutí :). Ale Ty umíš, tak držím palce, ať se o krizi nejedná ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi milá, Andreo, děkuju! Věřím, že to dopadne tak jak má. Každej toho máme asi někdy dost. A je fajn, že to všichni neděláme stejně, já to možná píšu jen moc tvrdě. Díky!

      Vymazat
  2. Baru - co to čtu? Drž se svého stylu, jsi skvěle jiná a kuš s krizema.
    A ta na h@vn@ fotka je fakt dost dobrá:)!

    OdpovědětVymazat
  3. No je to môj autoportrét...som zvedavá, či tá suchá ratolesť zakvitne...
    ...ináč (zavináč), ďakujem za napísané!!

    OdpovědětVymazat
  4. Fotka je hov@ je dost dobrá!

    OdpovědětVymazat