úterý 22. března 2016

Velikonoce 2016

Tak jsem si původně myslela, že letos velikonoční výzdobu nebudu dělat žádnou. Když jsem ale viděla ukázku z pořadu Polopatě, kde Monika Chmelařová dělá krásnou velikonoční dekoraci z květin, neodolala jsem. Sice nebudeme o Velikonocích doma, ale tak snad aspoň tento týden mi to vydrží. Ne že bych neměla Velikonoce ráda, ale nesnáším kýčovité ozdoby, růžové zajíce a já nevím co ještě. Tak jsem to pojala velmi jednoduše a hlavně přírodně. Ony ty přírodní dekorace jsou stejně nejlepší. Přesný postup jak vykouzlit tyto jemné a decetní "kraslice" najdete ve videu. Tentokrát to sice není záležitost na dvacet minut, ale výsledek stojí za to!




Sehnat bílá vajíčka se mi nedaří už několik let, takže je natírám už třetím rokem Balakrylem :-) Nejdřív si uděláte větší otvor do vajíčka, obsah z něj vylijete do misky, vymyjete a necháte vyschnout. Potom už jen natřete barvou. Natírala jsem ve třech vrstvách, aby to vypadalo opravdu pěkně. No a když už budete v tom natírání, natřete si i plato, které Vám z vajíček zůstane. Až budete mít hotovo, stačí Vám hmota na aranžování květin a květiny podle Vašeho gusta. Abych to neměla jen čistě bílé, přidala jsem pudrově růžovou gypsophilu. A když necháte jedno vajíčko původní, krásně se tím rozbije ta monotónnost.







Vypadá to úžasně, nemyslíte? Z aranžovací hmoty uříznete špalíčky tak, aby se Vám vešly do skořápky a do nich zapíchnete květinu. Já jsem pro jistotu potom ještě přilila více vody, aby hmota pořádně nasákla a jsem tuze zvědavá, jak dlouho mi to vydrží. Můžete použít plata dvě a vajíčka do nich rozdělit, působí to vzdušněji nebo prostě naplníte jedno celé plato. Úplný balzám na moje smysly.







Takže díky moc Vintagelover za inspiraci a užijte si pohodový den.


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

21 komentářů:

  1. Baru,tak tahle jarní dekorace je naprosto dokonalá!Tu prostě musím také mít!Že mě to nenapadlo,no jasné hnědá vajíčka nabarvit.Jen jsem Teď všechny skořápky spotřebovala na věnec na dveře;-)A mas pravdu Já letos také vytáhla jen minimum dekoraci,hlavně bíle keramické zajíce a i dřevěného a úplně to stačí!Ještě tedy udělat tuto a možná jednu přírodní do zavarovacky a budu připravena:-)

    OdpovědětVymazat
  2. To se mi líbí! Pustím se do toho. Díky za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké, moc moc. Líbí se mi ta jemnost. Mám něco podobného, inspirace z Pinterestu :-) a tady je můj výsledek http://triplusjedna.blogspot.cz/2016/03/mala-velikonocni-dekorace.html :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně čisté, jednoduché:)))

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásná dekorace! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Baru, nádherný!!! Krásně čisté aranžmá... Jinak moc děkuji :-*

    OdpovědětVymazat
  7. Krásně se ti "to vylíhlo" k Velikonocům:-)
    Přeji krásné svátky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Nápodobně, krásné Velikonoce i Tobě, Reny.

      Vymazat
  8. Nadhera. Ten ruzovy nevestin zavoj je TOP, super, ja ho zatim marne shanim. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý je barvený, původně jsem ho nechtěla, ale bílý jsem sehnala až v jiném květinářství. Tak jsem použila oba. Děkuju.

      Vymazat
  9. To se P.O.V.E.D.L.O. !!! Krásné, Baru. A zase ty fotky! No jo....
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je taky jediné, co mám :-)))) Možná vytáhnu ten zlatej sprej na zlatíčka. Děkuju!

      Vymazat
  10. Baru, máš to nádherné! A růžovou gypsophilu vidím teda poprvé v životě, je krásná!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je totiž barvená :-) A původně jsem ji vůbec nechtěla. Děkuju!

      Vymazat