neděle 13. března 2016

Noční Bukurešť - Lipscani

Přeju dobré ráno! Včera jsem zvládla zpracovat prvních pár fotek z naší krátké, ale intenzivní návštěvy rumunské Bukurešti. Město, které mě okouzlilo a učarovalo. Živé, rušné a jak uvádí několik zdrojů, prý přelidněné. Wikipedie uvádí více než dva miliony obyvatel, někde jsem dokonce četla 2,6 mil. Zkrátka pulsující metropole. Pravda, není tak čisté, jak jsme zvyklí tady u nás, ale je to ráj architektury. Ještě teď mě bolí za krkem, jak jsem chodila s hlavou pořád zakloněnou. Do Rumunska jezdí turisté spíš za přírodními krásami. Byla jsem v rumunských horách před jedenácti lety. A i když jsme tenkrát s panem Božských navštívili i pár menších měst, Bukurešť byla mým velkým přáním.  Naše první kroky po příletu do Bukurešti vedli do historického centra Lipscani. Samozřejmě až po ubytování, příjemné večeři a láhvi výborného místního vína. Neprojít si noční Bukurešť, to by byl velký hřích. Přidávám prvních pár fotek z večerní prohlídky města. Nejznámnější a asi nejnavštěvovanější historická část Bukurešti - Lipscani. Potkáte tu nejen turisty, ale i místní. Spousta restaurací, barů a nočních podniků. Lipscani doporučuji navštívit večer, kdy je prostě okouzlující. A zítra se můžete těšit na několik významných památek a překrásných budov. Mě dnes čeká celý den boudoir focení, ale po pár dnech nic nedělání se na to moc těším.












Krásnou neděli!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

6 komentářů:

  1. Lakava mista, tu nocni atmosferu mam moc rada. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Baru, toto docela závidím. Kdysi jsem viděla fotky od kolegy, který tam nějakou dobu pracoval a Bukurešť musí být opravdu hodně zajímavé místo. Jako i solné doly v Rumunsku, teď si nepamatuji přesně to místo. Ale s radostí si užívám tvé fotky, které vždy umí zachytit tu atmosféru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obecně je to země zajímavá. Taky bych chtěla poznat více míst, ale tak snad postupně to dostanu pod kůži. Fotek mám spoustu, ale ještě neupravené, postupně budu vkládat i s nějakými tipy. Děkuju!

      Vymazat
  3. Mám pocit akoby to bolo u nás...možno u nich ešte väčšie retročaro ( také kubánske :-) )....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Retročaro by bylo. Mám to nafocené i ve dne, zajímavé srovnání. Ale než se dostanu k tomu, abych upravila zbytek fotek, to bude ještě chvíli trvat.

      Vymazat