pondělí 22. února 2016

V lese nebo z lesa

Konečně se mi to podařilo. Volný víkend. Celý. Jen s rodinou. Úžasný to bylo. Sobotu jsme doslova probendili. Zvládli jsme toho poměrně dost. Sobotní rodinnou procházku kolem rybníka Olšovce v Jedovnicích, večer s panem Božským running sushi v Brně a já ještě zvládla saunu s kamarádkou. V neděli nastoupila ovšem tvrdá realita a musela jsem se pravdě podívat do očí. Krutá byla. Domácnost značně zanedbaná, koše prádla špinavého i nevyžehleného, prachovku nábytek neviděl ani nepamatuju. Dětský pokoj prakticky neexistoval. Bylo to bojiště. Takže jsem zapojila všechny členy rodiny a odpoledne bylo hotovo. A zbyl prostor i pro načerpání energie v  přírodě. Vyrazili jsme do lesa. Kam jinam, když na obchoďáky nás neužije. Neušli jsme toho moc, necelých 5 km, protože bylo vlhko a pošmourno, lehce poprchalo, ale mělo to svoje kouzlo. Šli jsme z Rudice kolem Klostermannovy studánky a zpět.  Zakončili jsme to v cukrárně a ten návrat do naklizeného bytu, ten byl! Ještě kdyby to tak chvíli vydrželo :-)  A Vám všem přeju příjemný začátek nového týdne a pár obrázků z lesa. Mám ráda ty lesní detaily, vzory a nature art. Je to bezedná studna inspirace. 






























 
 

 Prima den!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

14 komentářů:

  1. Ještě kdyby vám pan božský opravil pravopis, bylo by to dokonalé! Klostermanovy ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nepotřebuji být dokonalá, ale chyba opravena. Děkuju. A pan Božský s velkým B, prosím. Tady na blogu je to jeho jméno ;-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, Báro, dlouho jsem nekomentovala, ale nahlížím:) Jako vždy moc hezké fotky. Mějte se krásně, Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě mě pořád baví všude ho tahat s sebou, i když už se značně pronese :-) Děkuju, Renato!

      Vymazat
  3. Baru, zvladli jste toho opravdu hodne. A ja, ac jako fotograf naprosty zacatecnik a laik, musim souhlasit, ze i pro me je les pro foceni misto plne nadhernych scenerii, detailu, vzoru. Muzu jedine souhlasit.
    PS: Nenechala bych se otravit jizlivymi anonymnimi komentari, ale to ty urcite ne.
    Jiste mame pravo poukazat na chybu, ale mne vzdy vadi, jakou je to formou, proc to proste nerict nejak taktne,treba mailem dotycne osobe, nebo to proste prejit... Budme na sebe hodni, ne?
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenechala jsem se, i mně to přišlo docela vtipný. Jo, dělám chyby v pravopise, vím o tom. Někdy si toho všimnu sama při kontrole, někdy ne, když to píšu ve spěchu a v noci. Ale nijak se tím netrápím, jsem šťastnej člověk :-) A les je balzám na všechno.

      Vymazat
  4. Jana Hloušková22 února, 2016

    Krásné, krásné .... jako vždy. Vloni jsme byli v Jedovnicích na dovolené, měli jsme pronajatou chalupu kousek od Olšovce. A tak se nám tam líbilo, že letos jedeme zase. Už se moc těším.
    Mějte se moc hezky, fotky máte úžasné, každý den nahlížím a kochám se.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Jano. Ano, koukala jsem, kolik je kolem Olšovce krásných chatiček a chalup. Tak ať Vám dovolená vyjde dle Vašich představ.

      Vymazat
  5. Když už Vás někdo otravuje s opravou pravopisu, tak kromě pana Božského by Vám mohl zvětšit to V! Nebo se aspoň podepsat :-)
    Člověk je přece tvor chybující ;-)
    Paní/pane anonyme, kolik zde mám chyb? :-D
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu po sobě víc číst, aby anonymní pisatelé neměli tolik práce :-)

      Vymazat
  6. :-)))
    Ako sa nám to šťastie prepája s vonkajšou peknotou, aj s peknotou v bývaní.
    Práve preto mám pripravené také isté !! obrázky s kôrou ( nie tak pekne odfotené:-)) ale k tom priraďujem to pekné čo tvoríme, žijeme teraz doma....
    ...po nejakom pôstnom čase pôjdu na blog.
    :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky, Baru!
    Do lesa potřebuju jako sůl ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Chápu, chápu, člověk by si to měl ordinovat pravidelně, že?

      Vymazat