čtvrtek 25. února 2016

Kult Cafe

Svojí vášní pro kavárny se nijak netajím. Dokonce tu najdete záložku s názvem Café, kam přidávám tipy na zajímavé kavárny. Pravdou ale je, že zase tak často ji neaktualizuju. Když už se někde ocitnu náhodou, nemám u sebe foťák. Jednou ale budu blogerkou na plnej úvazek a budu jen vysedávat po kavárnách a psát o nich :-) Do kavárny Kult Cafe mě v úterý vzala Markéta. Byla to taková soukromě pracovní schůzka, kde jsem poprvé spatřila Bysóna a protože jsem měla pár minut k dobru a foťák po ruce, stihla jsem udělat pár fotek. Jsou jen tak od pasu, ale snad aspoň malinko přiblíží prostředí a velmi příjemnou atmosféru kavárny. Najdete ji v Brně - Králově Poli na ulici Husitská a dokonce se tam dá zaparkovat, což mě příjemně překvapilo. Je tak trocho oldschoolová a mně se tam moc líbilo! Výjimečně jsem si dala cappuccino a čokoládový dort s červenou řepou, vlastně to byla moje snídaně a kdybych nepospíchala dál, určitě bych tam vydržela sedět déle. Tak pojďte nakouknout, alespoň takto virtuálně.














Obsluha je tu velice milá a do 11 hodin si můžete vybrat ze dvou druhů snídaní. Kdo by ale odolal čokoládovému dortu s červenou řepou? Já tedy rozhodně ne. Šlehačku jsem si sice odpustila, ale těmimo drobnými prohřešky nijak psychicky netrpím. Naopak! Čas od času je to třeba.






Přední část kavárny směřuje do ulice, což mi vyhovuje. Ráda totiž pozoruju lidi a dění kolem. V zadní části  je spíš taková malá "zašívárna" s čtenářským koutkem. To kdybyste potřebovali trochu víc soukromí :-) A knih je tu opravdu dostatek. Celkově příjemno a útulno.












Hravý design kavárny mě baví. Mimochodem dodatečně doplňuji, že je z pera architektonického studia Šárka Šárka architekti. Barevně neutrální základ doplňují výrazné židličky. Prostředí domácí, přiznané, na nic si tu nehrají jako v některých rádoby děsně cool podnicích. Rozhodně doporučuji! A já si jdu uvařit svoje ranní ristretto, abych se mohla vrhnout do práce, protože tu na mě čeká kvantum fotek ze třech interiérových focení.

Krásný den všem!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

12 komentářů:

  1. Kouzelna...je videt jk to funguje neutral zaklad a pk nekolik barev. Dala bych si kavu s dortikem B-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Funguje. Mám tento styl moc ráda. A dortík byl luxusní :-)

      Vymazat
  2. ...zase kavárna a daleko:-)Zdravím já kavárenská povalečka...jen mít vícena výběr a času, byla by kavárna mím druhým bydlištěm!
    Ppřeji krásnýden s rodinou i fotákem:-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kavárenská povalečka zdraví kavárenskou povalečku! Jasně, mít více času, volba je jasná! Však proč mít taky kancelář, když je tolik krásných kaváren, že jo? Zdravím a mávám! :-)

      Vymazat
  3. Mám ráda tyhle kavárny, je tam jako doma, všichni usměvaví a přívětiví. V Ostravě jich taky pár je. Udělala jsem si rubriku "výborné kafíčko" a tam si je ukládám ... hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musím kouknout, až pojedu v létě do Ostravy, abych věděla, kam zajít.

      Vymazat
  4. Děkuji za další dobrý tip. Když budete mít cestu doporučuji v Táboře http://www.cafebudik.cz/tabor a naproti přes silnici je muzeum čokolády a marcipánu http://www.cokomuzeum.cz/o-muzeu . Pastva pro oči a nejen pro ně... Byla jsem a ochutnala. Doporučuji.
    LM

    OdpovědětVymazat
  5. No vida, tip na pěknou kavárničku v Krpoli, hned pod Slovaňákem, dnes tím směrem jedu, třeba zbude chvilka na kávu s kamarádkou a když ne, tak vím, kam příště :-)
    Díky, Eva

    OdpovědětVymazat