úterý 5. ledna 2016

Company Placzek

Zrodila se krásná spolupráce a za ni moc děkuji paní Plačkové, která nejen, že mi dala důvěru při focení Café Placzek a následně i rodinném focení, ale svěřila mi i rodinný penzion Placzek, který byl vlastně mojí první letošní zakázkou. Penzion se nachází v centru města na Minoritské ulici ve stejném domě jako kavárna a svým hostům nabízí dva nádherné apartámy a tři krásné dvoulůžkové pokoje. Celý dům byl v roce 2013 zrekonstruován a protože je ze 30. let 20. století, nese známky funkcionalismu. Ty najdete i uvnitř. Pokoje jsou stylové, moderní a velmi příjemné, člověk se tu cítí jako doma. To, co osobně považuji za velké plus, je výhled na průčelí kostela sv. Janů a snídaně s donáškou až do postele. Takže pokud byste hledali ubytování v centru Brna, určitě doporučuji! A když ne ubytování, alespoň si zajděte do kavárny.



Z celého focení vznikla velká spousta fotografií, ale pro Vaši představu vkládám alespoň koláže z jednotlivých apartmánů. Za asistenci musím poděkovat Evě Jelínkové, která mi pomáhala se stylingem. I když se to nezdá, dal nám celkem zabrat. Jelikož jsme dostaly zcela volnou ruku, snažily jsme o to, aby jednotlivé pokoje vypadaly útulně a lákavě, ne však stroze ani těžkopádně. Na druhou stranu jsme chtěly zachovat jakousi jednoduchost a střídmost. Jak se nám to povedlo, můžete posoudit sami.


 Pokoj č. 1



 Pokoj č. 2



 Pokoj č. 3



 Apartmán č. 4


 Apartmán č. 5

A další interiérová focení, která mě v lednu čekají, jsou neméně zajímavá. Showroom v industriálním stylu a zrekonstruované komerční prostory v jednom historickém domě v Brně. Už se na to moc těším a doufám, že Vám budu moct přinést třeba nějakou zajímavou inspiraci.

Pěkný zimní den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Barbara, ja keď fotím nejaké svoje prerábky, tak sa vždy trápim so svetlom. S bleskom sa mi nezdajú farby realistické a kovové povrchy sa lesknú. Bez blesku je zase málo svetla. Si profesionálka a Tvoje fotky sú úžasné, používaš pri fotení nejaké špeciálne svetlo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Profesionálka ještě ne :-))) Přesto děkuji. Tyto fotky jsou všechny pořízené bez blesku, pouze stativ, který umožňuje použít delší čas a vyšší ISO. Velmi taky záleží na světelnosti použitého objektivu. Ale čas od času taky fotím s externím bleskem. Světlu pomáhám odrazovou deskou, ale zase ne vždy, záleží na okolnostech. Obecně se raději snažím pracovat s přirozeným světlem.

      Vymazat
  2. Teším sa :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip.Bude se mi hodit.Opravdu moc pěkné a skvěle nafoceno.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotečky. Další skvělé focení přeje Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Ten první pokoj se mě líbí nejvíc...Ty židle! Krásna :)

    OdpovědětVymazat