úterý 29. září 2015

Tattoo

Abyste neřekli, že tu mám jen samé tipy na cestování, výlety a výstavy nebo svoje pracovní věci, přidám i něco osobního. Velmi osobního! Dnes bude hodně písmenek a málo obrázků. Vlastně jen jeden. Moje budoucí tetování! Konečně jsem se dočkala. Mám svoje vlastní tetování, rozumějte přesně podle mých představ, snů a přání. Teda zatím je to jenom návrh na papíře, ale už to samo o sobě, že moje přání a myšlenky dostaly hmatatelnou podobu, je pro mě úžasné. A za to všechno vděčím Markétě Jinochové alias Myyně, která pro mě obrázek nakreslila, protože já jaksi malovat neumím. Nemám potřebu vysvětlovat, co obrázek znamená, protože tetování je pro mě dost osobní záležitost. A byť vlastně Markétu neznám osobně, svěřila jsem jí svoje myšlenky a pocity a nechala jsem ji nakouknout do mojí třinácté komnaty. Když jsem jí psala první email s prosbou, zda-li by do toho chtěla jít, vůbec jsem netušila, že se toho ujme s takovou chutí. Vlastně jsem se trochu bála, že odmítne. Protože já osobně to vnímám jako jistý svazek či spojení, jestli mi rozumíte. Ale podvědomě jsem cítila, že ona mě může pochopit a jen ona to dokáže umělecky ztvárnit podle mých představ. Pro mě je totiž tetování jistým druhem umění, ať si každý říká co chce. Neříkám, že se mi líbí každé, musí být vkusné a dobře provedené a hlavně by mělo mít nějaký smysl a význam. Líbí se mi černobílé, stejně jako bude tohle a jako mám už sedmnáct let to stávající, ale krásné je i watercolor tattoo. Nejsem vyznavačem srdíček, diamantů ani podobných a mnohdy sezóních výjevů, proto jsem čekala dlouho. Velmi dlouho. Až se kruh uzavřel a já mám příběh, který si chci denně připomínat a denně se koukat na tu mantru v obrázku. Zajímavé je, že Markéta tu moji představu, kterou jsem měla v hlavě, trefila dost přesně a hned napoprvé. A jestli se ptáte, jak to bude vypadat až budu stará bába, tak nevím a je mi to vlastně fuk. Ale jedno vím určitě .... až bude kůže stará, vrásčitá a scvrklá, při pohledu na tento obrázek si budu moct říct, že jsem měla alespoň tu odvahu to udělat. Markéta možná ani netuší, co pro mě udělala, ale její obrázek budu hrdě nosit dokud neumřu. Amen :-) Na realizaci si sice ještě chvíli počkám, protože termín mám až v listopadu, o to víc se těším! A až to bude hotové, určitě se tou novou ozdobou pochlubím.





Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

8 komentářů:

  1. Presne to srdce !
    PS :Ja by som tam mala to tŕnie a kalich ,do ktorého by stekali kvapky krvi k ...
    A ďakujem za krásne slovo od teba, moja milá ! Nezabudnem naň ! Mám ho hlboko v seba ako to , ktoré ma volá....:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Baru,
    já nejsem zrovna příznivkyně tetování.
    Můj dospělý syn čas od času o tetování také uvažuje, ale zatím žádné nemá.
    Rozumím tvému osobnímu rozhodnutí a motivu!
    Tak ať se tattoo povede a provází tě každodenním životem :-)
    P.S. Mohu také osobní otázku ?
    Jakou část těla bude tetování zdobit ? ;-)



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pokud se někdy moji chlapečci rozhodnou, že se ozdobí, zakazovat jim to nebudu, na to nemám právo, spíš je povedu ke vkusnému výběru a zodpovědnosti při rozhodování. A vzhledem k tomu, že už jsem dneska byla na "zaměření", tak už to prozradit můžu, protože je to definitivní. Motiv je zmenšený a připravený. Bude to na levé paži, vnitřní strana mezi lokem a zápěstím.

      Vymazat
  3. Baru, ten obrázek je tak krásný, že je ho podle mě škoda na tetování. Já jsem odpůrce tetování, nelíbí se mi to, ale nikomu to nevymlouvám. Nedávno jsem viděla fotky ze svatby, kdy nevěsta měla korzetové šaty a tetování na celé ruce až na rameno. Pro mě hnus.Prostě někomu se to líbí někomu ne.
    Chválím Myynu, ten obrázek se jí fakt povedl!!
    Baru,dnes jsem si vyzvedla diář 2016 a zápisník. Vše je super!!! Díky.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda určitě ne, navíc ho budu mít v originále a dám si ho do rámečku :-))))

      A je to težký. Záleží na mnoha okolnostech, na člověku samotném a taky na stylu a obrázku, který daný jedinec nosí. Vůbec neříkám, že se mi líbí bezmezně všechno, naopak se mi toho líbí docela málo :-)))) Třeba ty tetovaný rukávy u ženských se mi skoro nelíbí, ale přesto znám několik žen, kterým to opravdu děsně sluší a hodí se to k nim a k jejich celkovému stylu. V mém okolí převládají názory, že tetování nee, no já to mám jinak. Pokud má tetování smysl, je decentní, elegantní a vkusné, proč ne. Sama jsem moc zvědavá, jak to bude vypadat v reálu.

      A jsem ráda, že se Ti diář a zápisník líbí, děkuju! I za Tvůj názor, vážím si toho!

      Vymazat
  4. Nemám tu potřebu, nemám tu odvahu, ale moc se mi to líbí. Fandím Ti!

    OdpovědětVymazat