pondělí 1. června 2015

Pálava

Zdravím všechny po víkendu! Jak jste se měli? Já konečně odpočinkově. V sobotu jsem relaxovala v divoké zahradě a v neděli jsme vyrazili na Pálavu. Naposledy jsme tu byli v říjnu 2013. Ale protože se nám tu moc líbí, rádi se vracíme. Pálavské kopce jsou prostě nej. Tentokrát jsme zvolili trasu z opačné strany a šli jsme z Klentnice směrem na Dívčí hrady (Děvičky) a okruhem zpět. Procházka je to asi osmi kilometrová s pohodová. Odměnou za kopce jsou výhledy, který mě nikdy neomrzí. Vodní nádrž Nové Mlýny je pro mě doslova jako magnet. Jestli plánujete výlet na jižní Moravu, Pálavu určitě nesmíte vynechat. 


 Výchozí bod Klentnice. 



  Sluníčko nepražilo moc, ale tak akorát. Akorát na to lehnout si do trávy a koukat. 

 
 


Cíl cesty - zřícenina Dívčí hrady (Děvičky), která se tyčí nad Pavlovem.







  
Soutěska cestou zpět.  No není to krása? Je!





Mějte krásný den a pohodový začátek nového týdne.



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

8 komentářů:

  1. To je paráda! Pálava mi stále uniká... Stydím se :).

    OdpovědětVymazat
  2. Báro, nádherné fotky. Pálavu miluju.

    OdpovědětVymazat
  3. Baru,
    zrovna Pálava je letos v létě u nás poprvé v plánu :-)
    Vidím, že se mám na co těšit!
    Krásný červen!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to teda máš! Je tam skutečně krásně. Určitě doporučuji Klentnici a ten kamenný kromlech, Mikulov je na samostatnou návštěvu na více dní a ty Pálavské kopce prochodit. Je to pecka!

      Vymazat
  4. Ahoj Baru, miluju Pálavu! Škoda, že to máme docela daleko, byli jsme tam zatím 2x, ale určitě ne naposledy! Když jsme byli s partnerem poprvé, projížděli jsme pálavské vrchy na kole křížem krážem a trasu jsme vždy naplánovali tak, aby završením bylo posezení v Café Fara v Klentnici. Je to ta nejúžasnější venkovní kavárna, ve které jsem kdy byla!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Café Fara je fajn, byli jsme tam předloni, ale aktuálně musíš mít týden dopředu rezervaci, aby sis tam sedla. Jelikož to byl nápad na poslední chvíli, místo samozřejmě neměli. A abych tam stála jako žebrák hodinu na ulici, abych si mohla dát něco dobrýho, za to mi ani Cafe Fara nestojí :-) Takže jsme na oběd jeli do Pavlova, byl tam klid, krásná zahrádka a výhled od stolu rovnu na Děvičky.

      Vymazat