pondělí 28. října 2013

Pálavské vrchy - Klentnice

Včerejší den byl pro výlet jako stvořený, tak doufám, že jste si ho užili stejně jako my. Vyrazili jsme na Pálavu. Výchozí bod Klentnice. Když se řekne Klentnice, každému se vybaví Café Fara. Ovšem málokdo ví, že v Klentnici můžete navštívit jedno velmi zajímavé místo, kterým je kamenný kromlech. Je to vlastně kamenný kruh, postavený podle zásad, které zastávali druidé a jedná se o velmi silné energetické místo. Pravda dojít k němu čistou nohou je prakticky nemožné, protože musíte projít přes remízky a pole, ale tohle místo určitě stojí za to. Ostatně jako celé Pálavské vrchy. 






To, že se jedná o pozoruhodné místo můžu sice psát, ale zažít to musíte sami! I okolní příroda je opravdu nádherná. Jen pokud půjdete ke kromlechu teď na podzim, nezapomeňte si vzít pohorky nebo rovnou holínky, jinak budete obaleni bahnem jako my.


No a když opustíte kromlech, můžete pokračovat na Pálavské vrchy.  Můžete si zvolit z několika turistických tras. My tentokrát zvolili tu kratší, protože holt pirát musí chodit sám a občas (vlastně dost často) nám to trvá jednou tak dlouho.






Ovšem uznejte, že tyhle výhledy prostě stojí za to!





 Pálavské vrchy jsem znala jen z dálky, když jsem projížděla kolem, ale musím říct, že je to opravdu balzám na duši i tělo. A hlavně, když si stanovíte jasný cíl :-) Tím naším byla právě ona známá kavárna Café Fara v Klentnici.  O ní Vám taky můžu psát jak je skvělá, ale mnohem lepší bude, když ji navštívíte sami. 




 Na šálek espressa a sladkou tečku na závěr jsem se těšila celou cestu a nejen já :-)


 Jahůdkový, dle vlastního výběru. Sice to byla lesní směs, ale evidentně mu to nevadilo. Kavárna nemá hrací koutek, ale příjemná obsluha na požádání přinesla velký koš hraček.



Velmi příjemné prostředí kavárny má ale jedno úskalí ..... o víkendu doporučuji rezervaci. Stála se fronta na volné stoly a terasa byla bezkonkurenčně obsazená. A taky nikdy nevíte koho tu potkáte! Třeba nějakou svoji oblíbenou bloggerku jako já! Vůbec by mě nenapadlo, že se tu setkám s Monikou z Vintagelover! Moni, omlouvám se, že jsem Tě hned nepoznala a moc mě potěšilo, že jsi se hlásila!

Jaký byl Váš prodloužený víkend? Nebo si ještě užíváte s dětmi podzimní prázdniny? My dnes vyrážíme pro změnu na Vysočinu, tak doufám, že pěkné podzimní počasí ještě chvíli vydrží.
Krásný den!


12 komentářů:

  1. Super tip na výlet a krásné fotky! Faru znám ale tu v Kmětiněvsi takže tahle v Kletnici je pro mě nový objev. A takové překvápkové setkání nad zákuskem s Mončou to je třešníčka na dortu :-)
    V Provence budeme mít prodloužený víkend až ten nadcházející ale i tak jsme si víkendování užili, cachtáním se v moři ;-)
    Užijte si to "u mě" na Vysočině!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vysočinu máme rádi a kupodivu neprší. Užij si nadcházející víkend a cachtání v moři. Já už se těším pomalu, ale jistě na lyžování :-)

      Vymazat
  2. No to nádhera! Miluju výlety! A to setkání je fakt dobrá náhoda :-) Tak pa Baru a hezký den.

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda, že jsem neměla více času, protože bych si to taky ráda prošla. Tak třeba příště :-) Fajn setkání :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty kopce stojí za to vylézt. Pálava je nádherná.

      Vymazat
  4. balzám na duši takovýhle výlet. Pálava je krásná. a fotky jako vždy- krásné pokoukání :-) užijte zbytek podzimních prázdnin. Bára

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za objevení dalšího krásného místa na mapě! Na tu kavárnu by mě asi, taky nalákali:-)))
    Přeji, aby vám počasí na příští "výletování" přálo a my jsme tu pak zase našli krásné fotočky!

    OdpovědětVymazat
  6. Díky! Sluníčko sice nesvítí, ale neprší. Užíváme si relax na chalupě.

    OdpovědětVymazat
  7. Barboro, v Klentnici jsme byli nedávno, ale vůbec jsme neměli tušení, že se v blízkosti nalézá kamenný kromlech. Kterým směrem se máme příště vydat? Snad to najdeme. Fotky jsou nádherné, vystihují dokonale tamní atmosféru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není úplně tak jednoduché ho najít, leží pod lesem v polích a nevede tam přímá cesta. Je směrem jak je Café Fara.

      Vymazat