středa 6. května 2015

Tabulová barva

Poraďte, prosím! Protože už jsem zapomněla, kolik dřiny, úsilí a času mě stálo natřít kuchyňskou linku, vrhám se do druhého kola redesignu. První část můžete vidět tady. Taky to chtělo nějaký čas nechat uležet co s tím dál. Tentokrát budu řešit zadní desku v přírodní barvě. Původní nápad s bílou mozaikou zůstává, s tím mi z větší části pomůže kamarádka Eva (doufám!), která mozaiku dělá, ale moc ráda bych do toho zakomponovala tabulovou barvu. A chtěla bych jí natřít celou plochu v koutu za varnou desku - foto zde. Akorát nevím, jestli je to vhodná volba, protože tam samozřejmě při vaření občas stříkne olej a já netuším, jestli to jde z té tabulovky setřít, aby by to časem nadělalo fleky. Takže moc prosím všechny, kdo máte jakoukoliv zkušenost s tabulovou barvou v kuchyni, napište mi do komentářů! Jednak jak se s ní pracuje, bez čeho se při natírání neobejdu, jakou doporučujete značku (vzhledem k místu a zátěži potřebuji něco opravdu kvalitního a odolného) a hlavně, jestli vydrží zátěž, o které píšu. A taky klidně přidejte nějaké další tipy a vychytávky. Budu moc vděčná za každou radu.


foto zdroj

Děkuju ♥


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Milá Báro, osobní zkušenost s tabulovou barvou nemám. Viděla jsem ji použitou v dětském pokoji, kde ale netrpí kuchyňskými nečistotami a výpary. Asi bych nevěřila, že zůstane stále tak pěkná matná. Spíš mě zaráží umístění plochy, na kterou předpokládám se píšou nějaké poznámky. Nebude špatně dostupná ? Můj návrh: dejte si mezi skříňky sklo - čiré, barevné nebo s potiskem Vaší fotografie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, s dostupností žádný problém nebude, navíc to nedělám kvůli dětem, tam si budu psát poznámky co nezapomenout koupit já :-))) Variantu skla s fotkami i bez už jsem taky řešila, ale vzhledem k celému prostoru zavrhla. Fotky mám v galerii i na zdech v obývací kuchyni, to už by bylo přefotkováno. Chci prostě tabulovku :-) Přesto moc děkuji za návrh. Já když si vezmu něco do hlavy, tak je to se mnou těžký.

      Vymazat
  2. Milá Barbora,mastné fľaky z chladničky som zatiaľ utrela dočista,ja idem natrieť tie oranžové štvorce za linkou,aj za šporákom...nie je to len kôli čiernej,veď tam mám tmu,ale kôli asfaltovosti povrchu...
    ...navrhujem natrieť drevenú doštičku tab.č.,dať za šporák a testovať...ja som odhodlaná nevyčistiteľné fľaky pretreť ,...veď nejde o život,len o tabuľovú čiernu !
    P.S.:DISPAM...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já jsem dospěla ke stejnému názoru. Jsem ochotná to čas od času přetřít, vždyť já natírám ráda :-))) Jen aby mi to na to mastné potom znovu chytlo. Ale snad to bude tak, jak mi dnes řekli v prodejně barev, že pokud tu mastnotu setřu jarovou vodou hned, nemělo by to nic udělat. Ale s tou destičkou to je prima nápad! To udělám! Není kam spěchat, takže to můžu otestovat sama. Děkuju!

      Vymazat
  3. Baru, natřela jsem kus stěny v kuchyni a dobré. Barva brutálně stříká, je hodně tekutá, takže vše okolo oblož hadrama. Chce to alespoň 2 nátěry (3 lepší), já byla líná, takže mám jeden a čekám, kdy mě to naštve a přetřu ještě jednou (jenže v tu ránu se mi o zeď otře BÍLÁ kočka ...) . Píše se na to dobře, umývá v poho. Koupila jsem klasickou tabulovku v OBI - bacha, maj černou a zelenou, tak vyber dobře. Nafotím event. na insta. Držím palce !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, se dvěma nátěry minimálně počítám. Já už se dneska koukala v prodejně barev, tak to asi risknu i za cenu, že to holt po čase zase přetřu. Nafoť, kouknu! Děkuju :-)

      Vymazat
  4. Dobrý den,
    plánuji použít tab. barvu na stejný účel, máte již praktickou zkušenost zda vydrží mastnostu za sporákem?

    OdpovědětVymazat
  5. A muzu se jen zeptat zda to mate primo zdi, nebo nejaky podklad? Pripadne cim je zed osetrena?

    OdpovědětVymazat
  6. Ne, natírala jsem lamino desku http://www.bgphotography.cz/2015/05/tabulovy-nater-hotov.html Podklad jsem tam dělat musela, nějaký speciální nátěr, ale už si bohužel nepamatuji jméno přípravku. Strašně páchl.

    OdpovědětVymazat