středa 27. května 2015

Prvorepubliková

I když už je to víc než týden, co jsme navštívili Ještěd a okolí, mám pro vás ještě poslední tip. Dostala jsem se ke zpracování až včera, protože poslední dobou mám tolik práce, že nevím co dřív. A to je samozřejmě dobře, za to děkuji do všech stran. Navštívit Kryštofovo údolí a neochutnat zdejší prvorepublikovou kavárnu U Ježka, to by byl velký hřích! Hned při vstupu na vás dýchne doba dávno minulá a mně se okamžitě vybavily filmy jako Eva tropí hlouposti nebo Kristián. Káva se tu podává taky tak nějak prvorepublikově a ty koláče, ty byly nejvíc.






 









A teď už se chystám, že pro vás konečně připravím pokračování secesní vily Na Libušince v Praze. Pár koláží už jste mohli vidět na facebooku, ale něco dám ještě dohromady tady. 

Fajn den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

4 komentáře:

  1. Miluji takové kavárny! A ty thonetky uprostřed kavárny - už jsem dříve psala, že je mám a stále používám! Třeba sem někdy zavítám...:-) Filmy pro pamětníky a tato doba, to je balzám na duši :-) A gratuluji k umístění ve dvou Top výběrech na Fleru :-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, vy to doma musíte mít úžasný! Thonetky jsou lusuxní, moc bych si tuhle židli přála k našemu chaosu kolem stolu. A filmy pro pamětníky jsem měla ráda vždycky. Děkuju moc!

      Vymazat
  2. miluji tu dobu...retro...První republiku...stejný gramofon jsem zachytila na svých fotkách tuto sobotu na Cimrmanovské akci...viz.mj blog.Věrka

    OdpovědětVymazat