čtvrtek 7. května 2015

Mug cakes

Další dobrota tento týden, ale zase zdravá! No a když nás čeká ten prodloužený víkend, mohl by se recept hodit. Protože kdy jindy si udělat dlouhou snídani? A když jsem teď začala běhat, tak si to nebudu moc kazit nějakýma sladkostma, no ne? Tyhle mug cakes mám zase z instagramu (ať žijí sociální sítě) od Šárky a jsou fakt luxusní a hrozně rychlé. Navíc je takových možností a variant, že do toho můžete dát v podstatě všechno, co máte rádi. U nás dětičky milují čokoládové věci a nejlépe s ořechy, takže jsem dělala kakaové mug cakes s vlašskými ořechy. Úspěch obrovský. A když nebudete takoví cíťové jako jsem já a budete to dělat v mikrovlnce, tak to bude ještě rychlejší.







CO BUDEME POTŘEBOVAT?
40 g ječným vloček (můžou být i ovesné, ale já mám raději tyhle),
1 banán,
1 vajíčko,
trochu mandlového nebo sojového mléka, 
hrst ořechů, 
vrchovatá lžíce kakaa,
datlový sirup na doslazení nebo třeba rýžový, ale dá se jíst bez doslazení,
jedlá soda.
Uvedené množství je na 3 Nespresso hrníčky.




JAK SE DOPRACUJEME VÝSLEDKU?
Ječné vločky nahrubo rozdrtím v mixéru, protože jsou křupavější než klasické ovesné. Přidám vajíčko, jeden zralý rozmačkaný banán, kakao, nadrcené ořechy, malinko dosladím datlovým sirupem a nakonec špetku jedlé sody.   Vše promícháme, naplníme do hrníčku, ale ne až úplně po okraj, trochu to vyběhne. A potom už pečeme buď v mikrovlnce na plný výkon po dobu 3 minut nebo klasicky jako buchtu v troubě. Upečené a ještě teplé vyklopíme na talířek.





No a potom už si jen pochutnáváme, ideálně ještě teplé. No není to úžasná snídaně?
Dobrou chuť a užijte si prodloužený víkend!




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

5 komentářů:

  1. Mňam, vypadá to skvěle a možná, když je tam banán, tak by tam ani nemuselo být vajíčko. Dělala jsem tak sušenky a banán to vše krásně spojil a navíc to šlo i bez cukru. Ať žije zdravá strava! Krásný víkend Baru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná ano, dělám tak žitno-banánovou bábovku taky bez vajíčka. Tady ale možná, že není ta mouka, tak aby to bylo takové pěkně nadýchané, to vejce snese. Chce to vyzkoušet :-) Pěkný víkend!

      Vymazat
  2. Vy nás ale zásobujete, pane Karfík! :-))
    Ale vážně - další skvělý recept, který bych moc ráda vyzkoušela, mňam, vypadá to báječně!

    OdpovědětVymazat
  3. Báro, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a chutnalo :-)

    OdpovědětVymazat