pondělí 2. března 2015

Barevné vitamíny

Jak už avizoval můj víkendový květinový příspěvek, jaro je definitivně tady, tedy alespoň to biologické. Tělo už přijme syrovou (studenou) zeleninu a mám opět chuť na smoothies. A samo si taky říká, co mu nejvíc chybí -  ta velká žlutá žhnoucí koule, kterou jsem jen letmo koutkem oka zahlédla v neděli. Nevadí, dodáme alespoň náhražku. Vím, je to chabé, ale lepší než nic. A tak jsem "vyjarnila" interiér a namísto chladnějších neutrálních barev, jsem přidala žlutou. Decentně, to se rozumí! Už mi ani nepřijde zvláštní, že se to opakuje každý rok v březnu, tělo prostě ví, stačí ho poslouchat. Letos stejně jako loni, akorát tentokrát jsem použila víc než jen citróny. Ovšem jelena si zatím nechávám, ten mě pořád baví.








No ... puntíky nikdy nebyly moje vášeň, ale všechno je jednou poprvé a když jich není moc ... je to takové méně upjaté a více rozverné, stejně jako jaro. Tento žlutý puntík i zlatý chevron jsou z dílny SEW4HOME. Nakoukněte, určitě si tam najdete tu svoji jarní záležitos taky.







A jak můžete vidět, moje fotopolštáře jsou dobře kombinovatelné i s jinými vzory.  A že jsem se toho tentokrát nebála :-) Puntík, chevron, fotka, inu proč ne? Stačí vyměnit polštáře a hned je veseleji, třeba šedobílou mlhu za trávy v hnědobéžových a zlatých barvách.










  
No a kromě jarních polštářků samozřejmě nechybí obrázky od Myyny, ty máme na knihovně a na zdech jaksi celoročně. Do vázy tulipán a nějaká ta větvička. Ani nevím, co jsem to za barákem ohudlala, ale ono se to tak pěkně kroutilo ... ovšem vrba to není! Musím počkat až to naraší, potom to třeba poznám. Co vy a jarní dekorace, máte už?

Prima začátek nového týdne!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

8 komentářů:

  1. Žlutá je krásná. Na dekoracích, na obrázcích... na sobě ji nesnášim :))).
    Nikdy jsem podle ročního období nedokorovala, vlastně to znám až od Tebe... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V interiéru ano a tu šedou, myslím, pěkně doplňuje. Mně kupodivu neva ani na oblečení, v malém množství, třeba ananasy na šatech nebo žlutý tenisky :-) Mimochodem se těším, až ananasovou kolekci opráším! Já to tak mám nastaveno asi proto, že normálně jedu v neutrálních barvách, tak to na jaře a v létě oživím barevě :-)

      Vymazat
  2. S těmi puntíky si mě teda překvapila :D. Krásně to máš vyjarněno. Pořád se nemůžu vynadívat na ty stolečky, asi si taky jeden pořídím :).
    U nás to teda jarně zatím moc nevypadá, prší a sněží, takový ten předjarní boj. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sebe taky! Ale když jsem je viděla ... :-) U nás taky jaro zdaleko není, dnes prší. Děkuju!

      Vymazat
  3. Opravdu na mě z tvého interiéru vykouklo Jaro a ten jelen by mohl klidně zůstat celý rok, stačila by mu malé květinová ozdůbka na parohy:-D.
    Nevím, jak si to letos jaro budu užívat, protože nám tu spadlo nebe na hlavu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je ale nápad! A žlutou washi pásku mám, to bych mohla nějakou kytku dolepit :-) Ono to pravé jaro teprve přijde, nezoufej!

      Vymazat
  4. Polštář s puntíky je roztomilý :-) Obrázek od Myyny mám také celoročně vystavený :-D
    A kde máš to smoothie? Jakou kombinaci ovoce a zeleniny jsi nakonec zvolila? Já chci za chvíli zkusit jen zeleninu - řepu, mrkev, okurku a řapíkatý celer, tak jsem zvědavá, jestli to dám :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už mám od Myyny obrázků pět, ale pořád mě baví. Šárko, já dělám smoothie už tři roky :-)))) A každý ráno fotit skoro stejně barevnou břečku mě fakt moc neba. Dělala jsem vždycky jen ovocné kombinace, teď dělám i se zeleninou (brokolice, kapusta, celer řapíkatý, červená řepa, okurek i kedlubna je dobrá) a kombinuju podle toho co mám doma aktuálně v lednici. Přidávám chia nebo vlašské ořechy nebo nic. Ráno jsem měla čistou řepu se zázvorem. Když jsem sháněla nějaké nové kombinace zjistila jsem, že je to stejně všechno pořád dokola co dělám já, akorát já si výběr přizpůsobuji tomu, co je vhodné pro moji krevní skupinu.

      Vymazat