úterý 16. prosince 2014

Vánoční tvoření III.

A mám tu pro vás poslední slibovaný díl mini seriálu na výrobu vánočních ozdob. Dnes budou opět z papíru, navíc z knoflíků a dřevěných korálků. Tentokrát se mi podařilo pro vás nafotit i postup, tedy alespoň zhruba. My jsme se rozhodli pro ptáčky, protože je máme rádi.






Co budeme potřebovat? Obyčejné listy bílého papíru, knoflíky (větší perleťové, menší červené a ještě menší perleťové a nebo úplně dle vašeho gusta), dřevěné korálky, jutový provázek a lepidlo do tavící pistole. Postup je jednoduchý. Podle šablony si vystříháme ptáčky a proužky papíru, ze kterých slepíme  papírové válečky, které uprostřed spojují obě papírové části. Na provázek si navlečeme korálky a knoflíky. Papírovým válečkem protáhneme provázek tak jak je vidět na šabloně. Na přední část tělíčka přilepíme knoflíky a všechno to slepíme dohromady.







Inspirovala jsem se na Fleru, kde podobných ozdob z papíru najdete více. Třeba se rozhodnete pro nějakou jinou. No ... myslím, že letošní (ne)pečení jsme si vynahradili tvořením ozdob, takže naše děti nedostatkem kreativní činnosti určitě netrpí a teď už si jen užívat, zastavit se, přemýšlet, radovat se a zase si užívat. A dnes poslední den soutěž! Zítra losování a rychlé odeslání :-)


Prima den!


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

6 komentářů:

  1. Moc se povedli :). Taky mám pár tvoření, ale nemůžu to nafotit už přes týden :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec tu nesvítí sluníčko, celý den je jak ve 4 odpoledne :-(

      Vymazat
    2. U nás jakbysmet. V té naší kotlině jsme pořád v šedým oparu a přitom stačí vyjet do Brna a tam obvykle úplně jiné počasí. No co už naděláme :-)

      Vymazat
  2. Jsou překrásní! U nás dnes svítí sluníčko, tak třeba dojde i k vám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Jani! Vypadá to nadějně, od východu se sem něco snaží prorazit :-)

      Vymazat