úterý 9. prosince 2014

Laděno vánočně

Řekla bych, že focení interiérů nepatří zrovna k jednoduchým záležitostem a tohle focení mi teda dalo zabrat. Světlné podmínky takové jaké jsou + červená barva = vražedná kombinace. I když není výsledek úplně dle mých představ, snad vám pár obrázků a koláží přiblíží vánoční atmosféru u nás. Letos je jaksi těžké se vánočně naladit, ale v tomto jsou děti naprosto kouzelné. Prostě vás strhnou ať chcete nebo ne. A letos jsem se nechala ukecat na tu červenou a docela jsem ráda, protože červená k Vánocům patří a u nás ji najdete jen v decentích akcentech jako je polštář, vánoční hvězdy, čajítko soba nebo detail na čajových svíčkách, které jsem polepila washi páskou. A taky obyčejná jablka mohou doladit potřebnou barevnou náladu.




S klukama jsem pekli perníčky, přesněji řečeno Marťa pekl a úplně sám zdobil. Já jsem mu jen pomohla stromeček slepit. Je šikovnej. Letos jsem mu vyhověla i v jeho přání ... mít červené Vánoce. Samozřejmě decentně. Ani Vánoce pro mě nejsou důvodem k tomu, aby to doma vypadalo jako u kolotočářů. Zatím tu červenou zvládám statečně a musím přiznat, že se mi líbí.




 

Všechno je to o drobných detailech.








Hlavně pohoda! Místo a čas na čtení pěkné knížky. Jak já jsem ráda, že jsem se letos rozhodla tak jak jsem se rozhodla. Dárky pro děti jsou vyřešené, stejně jako cukroví a já se snažím jen dýchat. Nadechnout krásný věci kolem, vydechnout negativní. A jak mi tu naposledy někdo psal do komentářů, že ho stresují lidi a ne Vánoce, tak je to fakt pravda! Když z různých stran slyším, kolik kdo má pro koho dárků, kolik má napečeno a že to má už všechno zabaleno, nasadím špunty do uší a je mi fajn. Letos jsem to já, sama za sebe, tak jak jsem si to přála. Zdá se vám to sobecký? Mně ne!





 
Letos mě baví dřevění koníci. Tohoto červeno-černého na kolečkách jsem si koupila na Art jarmarku v Boskovicích.



I když by se mohlo zdát, že máme všechno červený, celek je opravdu decentní. A červená barva je zdrojem energie! Ještě se pro vás chystám nafotit poslední díl vánočních ozdob a vy už můžete tušit, co vás čeká. Brzy vložím i s postupem. Tak moji milí, užívejte, nestresujte a nenechte se strhnout davem. Občas mám mezi lidmi pocit, jako bych byla na divoké řece!

Krásný den ♥



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

31 komentářů:

  1. Báro, i červená Vašemu interiéru moc sluší! Moc hezky jste to uspořádala, doladěno do detailu:) Klidný advent, Renata

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkně to rozzářilo. Pro mě je doma červená dost syrová, málokdy ji použiju. Koníčka mám stejného jen v přírodních odstínech :).
    Jsem stejně zvědavá jak se na mou oblibu v monochromních barvách budou jednou dívat naše děti :D.

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No děti to vidí rozhodně jinak a Vánoce jsou pro ně úžasné období, to čekání a přípravy, tak jsem jim chtěla udělat ještě větší radost. Mě červená kupodivu moc nevadí, kdysi jsem ji doma taky měla. A hned po Vánocích si to zase zklidním :-)

      Vymazat
  3. Krásné fotky Báro! Máš to doma moc pěkně vánočně naladěné..... zlehoučka ti závidím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, děkuju :-) Já s tím externím bleskem pořád zlehka bojuju, zkoušela jsem dneska použít rozptylku, ale asi je to slabá náplast. Závidět není co, kdybys viděla teď, jak to tady ta moje partičky zrychtovala ... naštěstí už jde Marťa zítra do školy.

      Vymazat
  4. ja červenú tiež nemusím....ale sem-tam na doladenie môže byť....a Vianoce sú asi jediný čas, kedy ju tolerujem. Dokonca som si ušila červené vankúšiky do spálne.....som sa odviazala, ale po zhliadnutí Tvojich perfektných fotiek som presvedčená, že som spravila dobre....máš to veľmi úhľadné....jana

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné, jednoduché....všechno! K Vám už může ježíšek......
    Dáváš i věneček na dveře apod.?
    Já jsem fanynka tvého bydlení už od éry MMB, něco mě tehdy moc upoutalo (pohoda a jiskra domova) a trvá to dodnes......a jsem ráda.
    Baru, krásný předvánoční čas a dobře to děláš, že se nehoníš a nestresuješ.......a chválím za perníkový stromeček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Může. Však dneska celej den poslouchám, že bude večer zdobit stromeček :-) Ale my zdobíme opravdu až na Štědrý den, max. den předem, takže si děťátka ještě počkají. Věnec na dveře nedávám, mám na nich nalepenou dřevěnou cedulku se jménem, takže by to moc neladilo. Jani, děkuju za přízeň, moc si toho vážím a i Tobě přeju poklidný advent.

      Vymazat
  6. Vypadá to skvěle! Moc se mi líbí ten černočervený koník a svíčka polepená washi páskou. U nás bude taky kapka červené a taky prý musíme mít i něco fialové, to je tradiční adventní barva a prý přináší zdraví a štěstí :-)) Takže musí být! Baru krásný předvánoční čas!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Jani. Tak fialovou už bych asi nedala. Já ji mám zapsanou jako barvu duchovna a spirituality. Ale je fakt, že je to vlastně kombinace modré (klid) a červené (energie), takže se to vzájemně pěkně vyvažuje. Ale chápu to, když musí, tak musí :-)) Pěkný advent i Tobě!

      Vymazat
  7. Dobrý den, mate to doma hezké a Váš blog sleduji již dlouho... a trošku mě dotklo Vaše spojení ...nemusí to u nás vypadat jako u kolotočářů... Já mám barvy ráda, speciálně červené máme doma dost a přesto nemám pocit, že bych byla bez vkusu,... Holt každému se líbí něco jiného.... Tak hezký advent.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je mi líto, že se vás můj názor dotknul, nicméně si za ním stojím. Pojem "u kolotočářů" nemá s červenou barvou nic společného. A jak většinou uvádím, každému podle jeho gusta. Dneska jsem na to asi zapomněla :-) Pěkný advent.

      Vymazat
  8. Tak můj pocit je, že v naší staré (více jak stoleté) chaloupce není vůbec nic sladěné, ale cítím se tu spoustu let skvěle, prostě genius loci (hospůdka a hřbitov coby kamenem dohodil). Líbí se mi minimalistický styl, ale u jiných. Prostě každý dle svého vkusu a pocitu... Máte to, Báro, moc hezké a obdivuji, že se nezaskládáváte věcmi (to já právě ano :-D)
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mně se zase líbí ten starý a někdy i omšelý styl, ale taky u jiných :-) Nezaskládávám se, protože nemám kde skladovat, to je to. Jina taky ráda hromadím (nejvíc u rodičů) židle, stolky, rámy ... to zase jo. Každý by se měl cítit v tom svém bydlení dobře. Hospůdka a hřbitov to zní báječně!

      Vymazat
  9. To doladění červenou je skvělé! Škoda že nebude třeba pak tyrkysovou nebo mentolovou atd. :) Já jsem typický kolotočář, co by nejraději žil zabalený v kožešině v blikajícím barevném karavanu, ale hodně mě baví sledovat jednoduchost a detaily. Třeba do budoucna a příštího života se to bude hodit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi nebude :-))) Doufám, že tebe se kolotočář nedotkl :-) Já to mám obráceně, zase ráda koukám na ty kolotočáře, doma potřebuju klid.

      Vymazat
    2. Mě se kolotočář nedotýkal! :D Až se budeme stěhovat, chci to mít v holandském stylu, trochu sever, trochu barvy, jednoduché, ale ne moc chladné. Polokolotočivé, to se mi líbí nejvíc, ták. :)

      Vymazat
  10. Báro vypadá to super...a díky za připomenutí :))) musím někde vyhrabat velmi dobře "uklizený vánoční polštář a taky konečně dozdobit perníky :-))).Koníci jsou nej:-). krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, díky! Já letos nezdobila vůbec, všechno, ted to co, co nestihli hoší sníst, nazdobil Marťa.

      Vymazat
  11. Ma to velky smrnc! Povedlo se vam to:-)!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! A já děkuju ještě mnohem víc, protože až dneska jsem dostala balíček, ležel u sousedů :-) Jsem naprosto dojatá!!! Budu ji střežit jako oko v hlavě, děkuju moc ♥♥♥

      Vymazat
  12. Baru, máte to moc hezké, já mám červenou taky na vánoce ráda, taky se držím zkrátka a nesnáším přepácanost..
    Martin je šikula, perníčky se mu moc povedly.
    Užívejte si pohodu, já budu něco málo péct o víkendu ,vánoce nejsou o tom mít 20 druhů cukroví,když to tak sleduju jak někdo šílí..
    Hezký večer.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je lepší nesledovat :-) Děkuju a ať jde pečení pěkně od ruky!

      Vymazat
  13. Báro, červenou mám v malém množství na vánoce také ráda. V tvém podání je úplně perfektní, jednoduché a sváteční zároveň! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, děkuju moc. Snad to do Vánoc s tou červenou vydržím :-)))

      Vymazat
  14. Červená se vám tam fakt hodí .) a Tvé nafocení interiérů je vždy bombastické!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ANet, jsi milá, děkuju, ale stále je co pilovat a zlepšovat. Díky!

      Vymazat
  15. Baru,
    tak u tebe bych tu červenou opravdu nečekala ;-)
    Ale musím říct, že jí u Vás fakt sluší!
    U nás červená o Vánocích stále vede, tak nějak ten prostor celý prozáří :-)
    Letos to opravdu s ničím také na Vánoce nepřeháním!
    Možná je to tím, že mám doma malého Šímu, ale odmítám se stresovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš a já taky ne! Přitom v šatníku ji mám ráda a docela hojně zastoupenou. Krasný advent přeju!

      Vymazat