středa 26. listopadu 2014

Konečně ta pravá ...

Deka! Tak dlouho jsem sháněla pěknou deku až jsem to vzdala. Ta pravá si mě našla sama. Jmenuje se Sophie a je z eshopu LJUS. Je úžasně příjemná, takže fáze zateplování a zútulňování domova před začátkem zimy se blíží do finále. Myslím, že tahle 130 x 170 cm velká kráska k tomu dostatečně přispěla a hlavně ladí i k pleteným polštářům. Teď už jen ten správný koš, kam ji budeme ukládat. No spíš kam ji já budu uklízet.











Deka je lehká a příjemná na dotek, obsahuje vlnu, bavlnu i akryl a hlavně se dá prát v pračce. Což je jaksi zatím dost zásadní požadavek. Barva není ani bílá ani béžová, ale příjemně smetanová. Ani jsem nečekala, že odstín trefím aniž bych ji viděla na vlastní oči. Někdy je to sázka do loterie, která tentokrát vyšla. A ano, taky máme světýlka! Od loňského roku. S vánoční výzdobou to zatím nijak nepřeháním a ani nebudu. Sice jsem staršímu pirátovi slíbila na Vánoce červenou, ale ta bude bohatě stačit v podobě lehkého akcentu vánoční hvězdy a několika červených ozdob na stromečku. Já totiž nemám ráda, když je přeplácáno a nevidím důvod, proč na Vánoce dělat výjimku.  Mimochodem v eshopu Ljus najdete i spoustu jiných krásných věcí, koukněte na jejich stránky, najdete tam i nový vánoční katalog se spoustou inspirace na dárky. 






A přiznejte se, kdo z vás už peče cukroví?




Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

14 komentářů:

  1. Baru moc krásné a útulné to máte doma :). Já budu mít letos taky jen střídmou dekoraci - zelená, bílá, přírodní. Ta mi nejvíc vyhovuje :)

    Jinak letos péct nebudu, i když jsem měla v plánu. Ale život mění :-D, někdy dost nečekaně.
    PS: u nás dnes krásně slunečno, co u vás?

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Přírodní a ty decentní jsou stejně nej! Jinak doufám, že jsou to změny pozitivní! U nás krásně šedo a pošmouro, teď jsem přijela z Brna a tam taktéž, takže Morava hlásí typické listopadové počasí :-)

      Vymazat
  2. Baru, deka moc hezká, mně se také povedlo na tuto zimu najít tu pravou. Někdy to dá práci najít ten správný odstín a materiál (za rozumnu cenu). Myslím, že trocha červené k Vánocům patří. Hezký den, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda ano! A i složení má ucházející - 34%vlna, 33%bavlna, 33% akryl. Já se té červené malinko bojím, ale nebudu to přehánět. Mimochodem ten stromečkový polštář se opravdu velmi povedl!

      Vymazat
  3. Baru, máte to doma moc hezké.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Deka je super a vím to z vlastní zkušenosti! Jedna mi už rok leží u gauče. Jinak moc krásné to doma máte. My předěláváme byt a také se držím takových neutrálních barev plus k tomu jednu výraznější :) A vánoční cukroví? Letos sem péct nechtěla, ale ty perníčky a makronky si neodpustím. Hezký den, Ivush

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaká je ta výraznější barva? Já ještě nepeču, ale pár druhů bude.

      Vymazat
    2. Převážně tyrkysová, kuchyně bude nejspíš meruňka a obývák zatím do cihlové, než budou peníze na nějakou novou sedačku(ta naše zděděná je teď cihlová). Ale opravdu jen pár detailů, v ložnici třeba jen povlečení nebo naopak závěs, v kuchyni stěna, v koupelně ručníky atd.

      Vymazat
  5. Já si před 14 dny objednala na Fleru vosí hnízda a už jsem je i slavnostně sežrala :)))).
    Deka má krásnou strukturu. Moc pěkná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Fleru se dá objednat i cukroví?? No to jsem raději neměla vědět :-) Vosí hnízda dělám min. ze dvou dávek, ale ještě jsem nezačala.

      Vymazat
  6. Hezké, vkusné, minimalistické - k tomu se nikdy nedopracuji :-) Cukroví nepeču, jestli sním za svátky pět kousků, tak je to moc :-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych chtěla sníst za svátky pět kousků, k tomu se zase nedopracuju já :-)

      Vymazat