čtvrtek 25. září 2014

Další set trávový

Sice jsem se chtěla "zakuklit", ale nějak na to není čas. Tak aspoň dělám to, co mě baví a co dělat nechci, nedělám. Nedávno jste mohli na faceboku zaregistrovat fotku setu plátno + polštář, který jsem nedávno posílala klientce do Prahy. Teď mám připravený další set, který putuje do jednoho rodícího se ateliéru, o kterém vám určitě brzy napíšu a taky tam budete moct zakoupit moje fotografie a polštáře.  A současně s tím bych chtěla, ač opravdu nerada, avizovat jednu skutečnost. Od ledna 2015 půjdou ceny směrem nahoru. Ne o moc, ale bohužel je to už zcela nevyhnutelné. Jelikož vlastním živnostenský list a poctivě se snažím (při)vydělávat tímto řemeslem, nemůžu neustále dotovat poštovné, balné ani práci samotnou. Nemůžu a ani nechci se srovnávat s takovými umělci, kteří na Fleru prodávají fotku za 55 Kč. Proč? Fotografie, které nabízím já, jsou pouze v limitovaném počtu (i když je dost často zapomínám číslovat) a nechci z toho dělat tuctový prodej. Takové plakáty nebo fotky se dají pořídit třeba v IKEA. Svoji práci vnímám jako originál, který se nemusí zamlouvat každému, ale každý má právo volby. Proto předem avizuji, že dojde k mírnému zdražení a pokud máte na něco zálusk, neváhejte a nakupte za stávající ceny ještě teď. V eshopu ceny u stávajícího zboží zůstávají jen do konce roku a nové věci budou už za nové ceny. A hlavně to nejsou jen náklady na výrobu. Kdo je majitelem onoho papíru s názvem živnostenský list, jistě chápe, co všechno se za tím skrývá. Dlouho jsem zvažovala jak vám co nejvíce ušetřit na balném u fotografií, ale opravdu se nevyplatí posílat jinak, než v papírovém tubusu, který nemám zadarmo. Náklady na balné a poštovné u tištěných fotografií dělají 114 Kč a více! A nechci už v tom dělat kompromisy. Tubus je jedinou zárukou úspěšného doručení fotografií. O plátnech ani nemluvím. Vše je samozřejmě  možné vyzvednout osobně, ale ne každý tuhle možnost má. Možná jsem některé z vás nepotěšila, ale přijde mi fér vás na to upozornit. Na výstavě budou věci samozřejmě za ceny stávající. A teď už ten slíbený set.





Přesně na tento set si dělám zálusk i já, jen čekám, jak se nám to tu vybarví s tou novou sedačkou. Polštář i plátno najdete v eshopu na Fleru pořád za stejné ceny. A pokud by se vám třeba zalíbil pletený pléd, který si můžete přehodit přes ramena třeba při čtení knížky, je za výprodejovou cenu 350Kč, což není ani cena materiálu. Všechny šály, nákrčníky a plédy nyní můžete koupit za výprodejové ceny 150, 250 a 350 Kč zde. Pletení pověsím asi na hřebík, protože ruční práce se dnes příliš nevyplatí. Možná nějaký ten polštář upletu, ale  spíš na přání. Tak to bychom měli. Snad vás tento příspěvek příliš neodradil a naopak doufám, že se vám sety líbí.

Mějte prima den!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

19 komentářů:

  1. Baru , set je nádherný ! škoda,že se mi nikam nehodí, hned bych si ho objednala.. asi budu muset vyměnit sedačku :)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Správně!!! Toto řeším taky dlouhodobě, že nechápu některé ceny na Fleru. Nemůže to být ani cena materiálu a když si představím kolik s tím strávím času..... ŽL také vlastním a tudíž sociální a zdravotní za mě opravdu nikdo platit nebude... O kvalitě některých "levných" výrobků ani nemluvím....
    To jsem se nějak rozvášnila :-D
    Práci zdar!!!!
    Šárka

    P.S. Set je krásný!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bohužel je to tak, ale to mnohdy nikdo nevidí. Naposledy mě fakt dostala jedna "zájemkyně" o polštáře, která mi řekla, že jsou krásný, ale předražený. Tak jsem jí slušně vysvětlila, ať si nechá vyrobit svůj vlastní, odečte si od prodejní ceny nejen náklady na výrobu, ale taky daň, zdravotní, sociální a amortizaci techniky, kterou bude fotit. O času stráveném přípravou nemluvě. Koukala na mě jako na zjevení a na závěr dodala, že jsem přece ještě na mateřské!? To mě fakt dostalo. Takže to, že jsem na MD, nějak degraduje moji práci nebo mám jako dělat zadarmo? Někdy to hlava fakt nebere. Platím všechno jako ostatní podnikatelé, kromě sociálního, to na MD nemusím, proto jsem taky volila variantu čtyřletou. A dnes mě dorazil dotaz, jestli bych mohla dát slevu na poštovné, které 45 korunami dotuji :-) Takže asi tak. Jsem taky v ráži :-) Díky!
      Vymazat

      Vymazat
    2. Já jsem asi z těch, co mají i podle Šárky ceny nízké. No naštěstí mě Fler neživí a ani nic nedotuju, zatím to dělám pro zábavu a jen když mám čas. A je fakt, že zdr. a sociální je pro mnohé zabiják a vlastně si ani nemůžou dovolit zahájit podnikání. Takže je prima, že to na mateřské jde bez těch plateb. V ráži nejsem, ale zase mě třeba poslední dobou fascinují někteří zájemci o spolupráci tady na blogu, kteří si myslí, že pro ně budu dělat posty zadarmo, když oni vydělávají statisíce a navíc se mi jejich produkty ani nelíbí. Myslí si, že blogerky jsou nějaká charita nebo co ... Čas je pro mě opravdu drahý a dělám jenom to, co se mi líbí, baví mě a hlavně to má nějaký smysl a to udělám klidně zadarmo. Takže to je zase můj problém a taky tyto tzv. nabídky striktně odmítám. Tak pa a pěkný den holky:))

      Vymazat
    3. :-D To už jsou dotazy skoro jak na Mimibazaru :-D :-D

      Vymazat
    4. Mě Fler taky neživí, ale naučila jsem se vážit si svojí práce. Kdo chce, tak ji zaplatí, kdo ne, má na výběr spoustu obchoďáků, kde si může vybrat z masové produkce. A co se plateb týká, neplatím jen sociální. Zdravotní ano a prodané zboží i služby musím zdanit, takže ona to zase taková úleva není. No a psaní postů je kapitola sama pro sebe ... výměnou za odkaz nebo napsat PR článek na mém blogu, na to už ani nereaguji. PR články jsem nikdy nepsala, vlastně jsem napsala za tři roky jen dva. A pokud má někdo zájem o moje fotky a psaní, tak si to musí zaplatit. Zajímavé je, že jakmile jsem si tohle nastavila, začínám dostávat normálně placené nabídky práce. Asi jen stačí si opravdu vážit sám sebe a svého času.

      Vymazat
    5. No vidíš, ani ti nemusím, Šárko, psát, odkud vítr vane :-)

      Vymazat
    6. Jani, nene, tak jsem to nemyslela..... Vím, že jsem Vám psala na FB, že máte ceny levné, ale myslela jsem to v dobrém, že byste si mohla říct za tak krásné a kvalitně ušité výrobky víc.... :-) Jestli to vyznělo nějak špatně, tak to se omlouvám... Spíš, co koukám, po podobném sortimentu, co prodávám já, tak někdy ty ceny fakt nechápu a prostě když si spočítám cenu materiálu, kolik strávím času výrobou, focením výrobků atd., nemůžu dát prodejní cenu nižší. Ale zase si nemyslím, že bych to měla předražené a potvrzují mi to i zákazníci. Nabídky na zapůjčení výrobků na focení zadarmo jsem už také několikrát měla :-D :-D

      Vymazat
  3. Ahoj Baru, dobře děláš, mě se nezdají Tvé ceny vysoké, hlavně proto, že děláš umění, mít dobrý foťák opravdu nestačí a všechny ty ostatní výdaje. Pletení na zakázku se nevyplatí vůbec, ale mě úžasně uklidňuje, nejsem zdatná pletařka, navíc mě to šíleně trvá. Set vypadá skvěle, přesně jako dnešní počasí u nás. To bych pak nejraději z pohovky nevstala. Ráda bych taky něco k nám, snad se stihnu rozhodnout ;-), já taky fotím, ale jen pro sebe, jen teď mám velký útlum, asi se taky zakuklím ;-),měj se krásně a hodně spokojených zákazníků, a věřím, že těch je víc. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, děkuju! Set je takový podzimní, pravda :-) Taky bych se válela, i když tento polštář jsem vybalila jen na to nafocení, na sedačce mám jiný, ale brzy bude změna :-) Krásný večer.

      Vymazat
  4. No, to já už jsem taky zdražila a ani jsem nečekala na nový rok :). A pořád mi připadá, že se dost podceňuju, když vím, kolik práce a příprav mi ty moje dílka zaberou :))). Nájem v ateliéru mě donutil nad tím dost vážně popřemýšlet ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MArki, taky bych nečekala, kdyby nebylo před výstavou. To by asi nevydalo moc pěkně, takže to udělám hned po Vánocích. A nájmu jsem ušetřena, to jest velkou výhodou.

      Vymazat
  5. Milé ženy, jak vás chápu! Všechny víceméně děláme umění a to je těžké ocenit, špatně se to počítá, není to jen matematika. Z ateliéru aktuálně mizím, abych si ty peníze, co vydělám navrhováním, taky pořádně užila. Naštěstí jsem svým postupným osobním vývojem zjistila, že ateliér - showroom ke své práci ani "reprezentaci" vlastně nepotřebuji, což je pro mě velká úleva, a nejen finanční. Teď už jen sociální, zdravotní, benzín, opravy auta, nákup katalogů, atd. :-) Vše je jen o tom, jak si to člověk nastaví v sobě - za kolik peněz to chci dělat, abych byla spokojená a měla pocit rovnováhy. Když o té částce přesvědčím sama sebe, tak už se nenechám přesvědčit od jiných na jakoukoliv slevu - prostě nechcete, najděte si někoho levnějšího. Basta fidli :-) Hezký den všem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já vím, že ty mi rozumíš! :-) A vidíš, nepočítám benzín, čas na cestě apod. Ale už nejsem hloupoučká a cestovné mimo město si účtuji.

      Vymazat
  6. A jak jsem se i já rozvášnila, zapomněla jsem Báře pochválit set.. ale my to víme, že Baru :-) Přeji samé inspirativní záběry!

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem z těch polštářů uchvácená kdykoliv sem zavítám !!

    OdpovědětVymazat
  8. setík je nádherný...skvělá práce! Š.

    OdpovědětVymazat