úterý 12. srpna 2014

Porčův mlýn

Na cyklo výlety jezdíme poměrně často, akorát o nich moc nepíšu. A přitom je to docela škoda, protože některé opravdu stojí za to. No pravdou je, že ne vždy s sebou vozím foťák a obvykle cvakám jen na mobil na instagram. Ale tentokrát jsem foťák vzala a dobře jsem udělala, protože v Býkovicích je opravdu krásně a jedno moc prima místo - Porčův mlýn. Přitom z Blanska do Býkovic a zpět jsme ujeli jen 33 km a kromě jednoho většího kopce je to trasa úplně na pohodu.  Takže pokud jezdíte na kolech, určitě se tam vydejte. A zpět to vezměte údolím Býkovky, je totiž nádherné.












Dá se tu i dobře najíst, takže s sebou nemusíte táhnout svačinu a krásně tu zrelaxujete u rybníka s výhledem na zrekonstruovaný mlýn. Do mlýna je možné zajít i na prohlídku, ale bohužel jsme se trefili zrovna do polední pauzy, kdy se neprovázelo. Ale už samotné okolí stojí za návštěvu. Tak hurá na kolo!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

5 komentářů:

  1. Baru, cyklovýlety jsou super, akorát, že ten můj mužský strašně závodí a já se raději kochám, takže to moc nejde dohromady:) A mlýn je bezva, taky tu máme pár takových cílů - a pak nějaká ta dobrota je aspoň odměnou za tu štreku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, můj muž závodí doopravdy, ale na rodinných výletech bere ohledy na všechny ostatní. Musí :-) A dobroty u nás výborně fungují jako motivace před každým kopcem.

      Vymazat
  2. Miluju mlejny a taky mlejnky ... takový ty jak se dělaly na potůčku, když jsme bili malí. Krásný fotky máte pani, opět!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky! Když jsem byla malá, chodila jsem s babičkou právě na ten potůčkový. Krásný vzpomínky ..... Díky paní!

      Vymazat
  3. Mlýn vypadá opravdu krásně a kouzelně! .))

    OdpovědětVymazat