pondělí 11. srpna 2014

Fotofestival Moravská Třebová 2014

Krásný začátek týdne přeji. Doufám, že jste se o víkendu nespálili na sluníčku! Já ne, protože se neopaluju, akorát mám pěkně vypálený cyklistický kraťasy, protože jsme v neděli byli na super cyklo výletě a trochu to peklo. Ono vůbec tohle počasí je dobrý tak akorát pro smažky. Nic proti :-) Ale na koupaliště chodím jen kvůli dětem a té naší blanenské betonové džungli, které se říká aquapark, se letos úspěšně vyhýbám. Jezdíme do bazénu se slanou vodou a nebo do Kovalovic, kde je úžasný přírodní biotop. Každopádně ochlazení uvítám. Ale zpět ke slibovanému. Dnes mám pro vás konečně krátkou reportáž z Fotofestivalu v Moravské Třebové, kterou jsem navštívila minulý týden. Zajímavý nápad, krásné fotografie vystavené na různých místech. Nejvíce jsem se těšila na fotky Martina Faltejska a byla jsem trochu zklamaná, protože jich tam bylo jen pět. O velké překvapení a zážitek se postaral Ivan Pinkava. Ten vystavuje v prostorách renesančního zámku a jeho fotografie jsou prostě úžasné. Doufám, že jednou budu mít aspoň jednu jeho fotografie doma na zdi. Na festivalu vystavuje celkem 19 fotografů jestli se nepletu a jediné místo, které nám doslova zavřelo před nosem, bylo muzeum. Ale třeba to ještě do konce srpna stihnu, protože výstava trvá do 24.8.2014.




 Muzeum Moravská Třebovská. Pozor, otevřeno jen do 16 h.



Spousta zajímavých fotografií na zajímavých místech. Tak třeba kaple v areálu Domova důchodců, kde vystavuje Eva Stanovská, je rozhodně netypické a velmi zajímavé místo, které dává jejím fotografiím z cest úplně jiný rozměr. 






Ovšem bezkonkurenční místo i fotografie jak už jsem zmínila, můžete vidět právě na zámku. Ivan Pinkava. Krása. Není co dodat. Jen snad to, že tohle musíte vidět a nacítit.


V Mázhausu Poštovka potom vystavuje Zdeněk Vajner a jeho série fotografií "Billa" mi přišla neobyčejně zajímavá, byť na fotografiích jsou věci naprosto obyčejné. Jen škoda, že tam bylo docela málo světla. 



Zaujal mě i portrét, jehož autorkou je Petra Bejdová. Prostory Městského úřadu.



A výborná byla i kolekce fotografií z cest po Bangladéši. Autor Zdeněk Hrbata. Prostory Městského úřadu. Zajímavých fotografií byla spousta, ale nechci vám to všechno prozradit. Doporučuji navštívit. Já mám dnes pracovní den. Bohužel nám na poslední chvíli zrušili příměstský tábor, tak vezu kluky k babičce a jedu fotit. Sice nic artovýho, ale čistě praktického a už se na to těším.

Přeju prima týden všem.


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

2 komentáře:

  1. Tak to sis opravdu musela užít! Asi tak nějak si užívám návštěvy na tvém blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem pochopitelně ráda, že Tě to tu pořád baví, Jani. Užila jsem si to poměrně dost :-)

      Vymazat