neděle 24. srpna 2014

Pomalu a líně

Přesně tak pokračuje renovace naší kuchyňské linky. Na sobotu jsem si naplánovala, že dorazím spodek. Akorát jsem se do toho zcela nerozvážně a odvážně pustila za přítomnosti dětí. A vše si dokumentuju, abych si to příště lépe rozmyslela, než se do něčeho takového zase pustím. Z bytu máme teď spíše holobyt. Návštěvy dočasně nepříjímám. Kuchyňská linka je permanentně alespoň z části rozmontovaná a vyskládaná, všude jemný prach, i když se snažím nahrubo vždy uklidit. Šroubováky, barva, smirkovací papíry a chaos. Zrušila jsem i konferenční stolky a lampu v obýváku a konečně si objednala nové v mém momentálně neojoblíbenějším eshopu Quality Design.  Sedačka čeká, až si ji odveze čalouník a už druhý měsíc koukám po nějaké vhodném koberci, ale nic mi do oka nepadlo. Asi přestanu hledat, aby na světlo vyplul sám. A tak v tom čase čekání makám.




A fakt je to celkem dřina. Po včerejšku mám dokonce mozol od štětky :-) I když jsem si vypůjčila potřebnou techniku a dostala se tak o další level výše, pořád jsou to jen moje ruce, které pracují.  Navíc s bruskou můžu jen na velké plochy.



Tahle výbava mi sice hodně pomáhá, ale zase strašně nadělá. Hodinu brousím, dvě hodiny uklízím :-) Ani napojená na vysavač to není žádná sláva a tak jsem se z koupelny přestěhovala před náš byt. Sice nemůžu kvůli prodlužkám, šňůrám a vysavači zavřít dveře od bytu, ale je to lepší než v bytě. V koupelně dělám pouze ručně, to se tolik nepráší a ty větší kusy si mi do vany stejně nevejdou.


A tak jistě chápete, že mi z toho občas hrabe a taky si u toho pěkně zanadávám. Původně tam měl být jiný obrázek, ale protože jsem od přírody velký optimista, tohle mi přišlo optimističtější.


Včera jsem byla s klukama sama a přesto se to pohnulo. Mám totiž úžasnýho pomocníka, který narozdíl ode mě rád brousí ručně a tak mi s tím hodně pomohl. Obrousil tři šuplíky úplně sám! Bez něj bych víkendový plán nedodržela. Ale i tak se celá akce asi protáhne, protože už nemakám do úmoru těla, ale pěkně se šetřím. Stejně, než bude nová sedačka a koberec, mám ještě dobrý měsíc čas. A potom už sednu na zadek, nohy hodím na nový osb stolek, vytáhnu čtení a nehnu ani prstem!  

 
Jak si pozorný čtenář může všimnout,  pod dvířky jsou vidět dřevěné korpusy. A protože já nechci linku úplně celou čistě bílou, tyhle dřevěné korpusy ponechám. Navíc, kdo by se proboha brousil i s těmi vnitřky, když nejsou původně bílé? Až dodělám všechna dvířka, rozhodnu se, co dál. Možná nechám původní dřevěnou desku, kterou máme místo obkladů a nebo zvažuji, že desku nechám polepit šedou mozaikou. Dneska jsem tu měla odbornou konzultaci, tak uvidím jak se nakonec rozhodnu.




A tak si aspoň na stůl dám kytku z bylinek, abych to ve zdraví přežila. Protože jestli se bude lepit mozaika, pěkně se to protáhne.

Prima neděli všem!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

6 komentářů:

  1. Jsi machr, do toho bych nešla, neb vím co to obnáší za "paniku" v obytném prostoru. Nevím, zda po úspěchu s focením, teď nebudeš žádána i na lakýrnické práce:-))) Jedno je jisté, pak budeš mít neuvěřitelný pocit z dobře vykonané práce a interiéru, jaký jsi si naplánovala!!! A to stojí za to vše "utrpení":-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panika sice jo, ale když se to dobře zkoordinuje, dá se to přežít :-) A ten pocit si potom náležitě vychutnám!

      Vymazat
  2. Baru, jste fakt dobrá, smekám před Vámi (hlavně proto, že jste se do toho sama takhle pustila). Já jsem sice taky zvyklá pracovat, neb máme barák který postupně předěláváme a velkou zahradu, ale nevím zda bych se takhle pustila do kuchyně (sic nemám potřeb,u neb kuchyň mám novou dle svých představ a tak zatím tolik neokoukanou). Ale výsledek u Vás je parádní-ta bíla je moc pěkná a já osobně bych šla do té šedé mozaiky k tomu (bude se to k tomu více hodit), když změna tak se vším všudy :))).Ať se dílo daří, práci zdar a pevné nervy k tomu :)))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybyste hodně chtěla, tak byste do toho taky šla :-))) Mozaika je v hře a přemýšlím o ní. Děkuju!

      Vymazat
  3. Jsi dobrá, uznávám. Tolik dřiny! Ale výsledek bude stát za to, mně se ta bílá linka líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mít tři dny volna, dorazím to :-) Ale co se vleče, neuteče. Kamarádka, co dělá mozaiky, tu byla dneska kouknout, akorát se nedokážu stále rozhodnout, jestli ano nebo ne. Počkám, až to bude celé natřené a uvidím. Navíc ruční mozaika to je tak na další dva měsíce :-) Díky Jani!

      Vymazat