sobota 23. srpna 2014

Nudle s dýňovou omáčkou

Dýňová sezóna začala a tak mám pro vás na víkend další tip na vaření z dýně. Tentokrát je to jednoduchá a rychlá (jak jinak) omáčka na těstoviny. Je to taková osvědčená a celkem zdravá rychlovka, teda až na tu slaninu, ale bez ní to není ono. Omáčku můžete použít na jakékoliv těstoviny, ale já ji dělám nejraději na široké nudle.


K přípravě vám toho stačí málo, výsledek je efektní a moc času vám to nezabere.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
   3 snítky čerstvé bazalky, 
3 stroužky česneku, 
1 dýně hokaido,
150- 200 g slaniny, 
  máslo,
Lučina sýr (velké balení), 
sůl.

  
POSTUP PŘÍPRAVY
Dýni dobře omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Ty orestujeme na másle s čerstvou bazalkou a jakmile malinko změknou, podlijeme vodou, osolíme a chvíli dusíme. To nebude trvat déle než dvacet minut. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme slaninu, kterou orestujeme dozlatova a až slanina pustí tuk, přidáme utřený česnek. Mezitím máme hotovou dýni, kterou jednoduše rozmixujeme na jemný krém a celé to ještě zjemníme Lučinou, kterou necháme v dýňové omáčce pouze rozpustit. Přidáme slaninu s česnekem a máme hotovo.


Dobrou chuť a prima sobotu.



Fotografie i obsah podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

11 komentářů:

  1. Baru, díky za recept, z dýně se pořád chystám něco uvařit. Krásný víkend i tobě! Bude výlet? :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, nebude, na výletě jsme pořád. Na dnešek máme jiné plány :-)

      Vymazat
  2. Jak budou potřebné ingredience, vyzkouším, neb tvé recepty jsou vždy zaručeně úspěšné:-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó děkuji! A nám dnes chutnalo i v hospodě :-) Protože někdy je to fajn zajít si na oběd.

      Vymazat
  3. Baro-tahle omacka je u nas taky velkym hitem! Akorat do ni nedavam tu Lucinu. Miluju jak pusti slanina chut a vuni do dynovy omacky....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Variant jak udělat dýňovou omáčku je víc, já tam dávám sýr kvůli dětem, mladší moc sýry nechce. Ale určitě se dá i bez. I se smetanou chutná výborně, ono to krásně zjemní.

      Vymazat
  4. Baru,díky za recept.Dýni mám,bazalku také,jen koupit lučinu a jdu na to :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes jsem vyzkoušela, opravdu výborná chuť. Večer si syn dožadoval přídavku ale opravdu nezůstalo vůbec nic. Děkuji za recept. Šárka

    OdpovědětVymazat
  6. Baru díky za typ, mám tu Hokaido už pár dní v košíku, tohle mě nadchlo. Jen ta slanina tu chybí, tak dnes bude:). jsem zvědavá co na ni řekne synek. Těstoviny může v jakékoliv podobě, tak "určitě":)

    OdpovědětVymazat