pondělí 28. července 2014

Zámecký park Rájec - Jestřebí

Krásné pondělní ráno! Dnes vás chci vzít na procházku. Takový kousek přírody kousek za městem. Poslední dobou jsem si obzvlášť oblíbila nedaleký zámecký park v Rájci - Jestřebí. Je rozlehlý a bez problému tam lze procházkou strávit dvě i tři hodiny. A navíc v letních parních dnech vás obrovské stromy obdarují svým stínem a je tam opravdu příjemně.












 






A jak vidíte i dětičky se tam zabaví po svém. Není park jako park, tento je opravdu nádherný a můžete tam jít prakticky kdykoliv, denně od 6 do 20 hodin a neplatí se žádné vstupné. Určitě nakoukněte i do zámku, ale park nesmíte vynechat.

Příjemný začátek týdne všem!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Tak tam to teda vypadá nádherně! A ty dveře, ta klika! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná procházka po ránu, díky tvému aparátu...osvěží, už teď dusné dopoledne:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, jestli přišla vhod. U nás pod mrakem, ale dusno šílený.

      Vymazat
    2. Rádi chodime do zámeckých zahrad, Rajec jsme jednou navštívili při cyklodovolené. Je tam krásná zahrada. My jsme tento vikend byli na Čachtickém hradě je po dvou letech opět otevřen. Děkuji ráda jsem nakoukla. Šárka
      http://cetiia.blogspot.cz/2014/07/cachticky-hrad.html

      Vymazat
    3. Čachtický hrad neznám, díky za tip!

      Vymazat
  3. to je relax, krásné místečko...a fotky prostě dokonalé, Baru ty i tak obyčejné věci dokážet nafotit tak zajímavě, no prostě dokonalé :-) my se byli včera cournout podél Sázavy z Českého Šternberka, taky prima relax. Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, děkuju! Vždyť právě ty úplně obyčejný věci jsou obvykle nejhezčí a nic nestojí :-))) Jen je kolem sebe vidět a umět si je užít. Český Šternberk ... tam muselo být krásně!

      Vymazat
  4. Zámek i zahrada jsou romantické a vaše fotky Barboro kouzelné. V Rájci vedle zámku je pěkný skleník, kde bývají v březnu výstavy kamélií. Stojí za to výstavu navštívit. Potkali jsme na zámku i paní hraběnku Salmovou, moc jí to tam slušelo. Bohužel, musí stále o vydání svého majetku bojovat a čelit smyšlenkám o konání jejího otce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Táňo. Na výstavě kamélií jsem byla už kdysi dávno.

      Vymazat