středa 30. července 2014

Jak se rodí anděl

Konečně jsem se dočkala a v neděli se zúčastnila celodenního keramického workshopu u Zuzky Strakové, o které jsem vám psala nedávno zde. A to, že to bylo hodně fajn, vám asi nemusím psát a tak přidám místo písmenek spíše obrázky.




 

Zuzka je prostě ... anděl.



A andělsky jsme se taky měli! Workshop měl totiž kromě hmatatelných výsledků i účinky léčivé.






No a potom už se pilně tvořilo, povídalo, četlo a relaxovalo. Vůbec se nedivím, že jsou workshopy u Zuzky obsazené. Já jsem byla letos poprvé a už jsem se nahlásila na příští rok. Protože kdo jednou okusí ...




A co se vlastně tvořilo? Pod našima rukama se rodily andělíny a keramické prořezávané kamínky a dýně.  Dostali jsme připravené tělo andělíny a dělali jsme hlavu, křídla, vlasy, učili jsme se modelovat, prořezávat, kreslit a rýt.



A takhle se rodí anděl ...



Pod odborným dohledem anděla vznikali andělé. Za jeden den jsme si toho vyzkoušeli opravdu hodně.





Ano ano, i andělé chodí ke kadeřnici. Zlatým hřebem byly samozřejmě vlasy!




Blanenská skupinka a naše výtvory ještě před výpalem. No ... je pravda, že moje andělína (zleva) je tak trochu minimalistická a možná má více mužské rysy, každopádně by mě nikdy nenapadlo, že budu schopna vymodelovat z hlíny hlavu a obličej. 



Všechny vzniklé andělíny a svítící kamínky či dýně byly originální, krásné a prý podobné svým majitelkám a majitelům. Ano, i muži se účastnili.






No a vidět Zuzku při práci ... to je teprve koncert! Vidět, jak se z kusu hlíny rodí cosi hmatatelného, navíc s duší, to je opravdu zážitek. Keramický kurz byl dlouho můj sen a teď už mi zbývá jen jeho část, zkusit si točit na kruhu. To abych si schovala taky něco na příště.




To, že je u Zuzky nádherně, už všichni víme a proto není divu, že tam vznikají samé krásné věci.


Tak a těmito krásnými kachlemi report zakončím. Andělíny už mám dvě, i když ta druhá se teď asi zrovna vypaluje, ale na kachle se teprve chystám a strašně ráda bych si jednu pořídila. Kam, to už vlastně vím, jen ta realizace bude asi malinko zdlouhavá. Ovšem na některé věci se vyplatí počkat.

Mějte prima den!



Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

26 komentářů:

  1. pěkné všechno, výrobky, fotky i článek, mám takové akce ráda, muselo to být super

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera! Už od dětství mě láká točit na hrnčířském kruhu...A vlastně, proč to někdy nezkusit:).
    Krásná reportáž i Tvůj anděl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Taky mě to láká a věřím, že točení na kruhu mě teprve čeká :-)

      Vymazat
  3. Moc mile! Ja chodila na keramiku, kdyz jsem bydlela v Praze a moc rada na to tvurci a mile prostredi vzpominam. Prace s hlinou leci uz sama o sobe. Krasny den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo moje první setkání s hlínou a doufám, že ne poslední. Jak píšeš, práce s hlínou prostě léčí. Krásný den i tobě.

      Vymazat
  4. Šikovní jste všichni :) . Jedno z mých přání je taky se patlat s hlínou :) Chtěla bych zkusit hrníčky, misky a vázy a glazování a malování :D Já čekám až se uvolní nový kurz v galerii :), taky se moc těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to zní jako bezva plán! Doufám, že někdy uvidím tvoje výrobky.

      Vymazat
  5. Náááádhera, jak andělé tak i prostředí, Zuzka to má naprosto luxusní.
    Krásné léto Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda tě tu vidím, Zuzko a taky moc zdravím. Však ty máš taky takový malý ráj na zemi :-)

      Vymazat
  6. To muselo být krásné odpoledne! Neni and to pracovat rukama :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byl krásný celý den! Od 10 h do 18:30 a máš pravdu. Musela jsem jako náhražku vytáhnout pletení :-)

      Vymazat
  7. Jééé, to mě bavilo! Bezvadná reportáž. A to prostředí kolem, krásné, moc! Věřím, že se Ti tam muselo líbit. Kus práce, ale velký relax! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A relax to tedy opravdu byl! Bych chodila klidně každý týden :)

      Vymazat
  8. Ahoj Baru, já jsem teď neměla moc času psát komentáře, ale každý den prostě "musím" na tvůj blog, takže pravidelně aspoň na chvíli se zastavím. Musím tě zase chválit a chválit, ty fotky v posledních příspěvcích jsou nádhera!!! Ty černobílý, příroda, keramika....to je fakt pro mě luxusní pokoukáníčko. Díky za to.
    Líbí se mi dvě fotky, tak se pak ozvu, chtěla bych je koupit.
    Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to vůbec nevadí, hlavní je, že stíháš aspoň nakouknout a že se Ti tu líbí! Já děkuju Tobě a ozvi se jak budeš potřebovat. Pěkný večer i Tobě!

      Vymazat
  9. Všichni dobří andělé, kteří se v ten den sešli:-) Myslím, že každý anděl se podobá nitru, jeho tvůrce:-) Jaké štěstí mít ruce plné tohoto krásného materiálu!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Bari, úžasná reportáž ..... musel to být příjemně strávený den ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  11. Báro, to je nádhera! Z paní Zuzky zase sálá pozitivní energie a výrobky jsou krásné! Musela to být bezva akce! To by mě taky lákalo, jenom my to máme trochu z ruky, ale třeba někdy. Nepíšu teď komentáře, tak alespoň takto musím pochválit polštáře, jsou nádherný, pořád se rozmýšlím jaký, i když jednoho favorita mám, tak snad po dovolené se rozhodnu definitivně. Mějte se krásně, Renata

    OdpovědětVymazat
  12. Kdo jednou zkusí , tak musí jet příště znovu ..............Nádherné tvoření s bezvadnými lidmi a krásném statku s pozitivní energií.

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherná reportáž, hned bych se nejraději zúčastnila. Zuzku obdivuji na fleru dlouho stejně jako Vás Barčo. Překrásné fotky ta energie z nich prostě sálá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zrovna dneska jsem se se Zukou viděla :-) Děkuju, jsem opravdu ráda, že i moji práci lidé jako vy ocení, protože ne vždy je to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Dnes celé odpoledne řeším peripetie s tiskárnou, kde vznikají polštáře a občas mám chvíle, kdy bych se nejraději nechala zaměstnat a vyprdla se na všechno! Tohle ale člověku vždycky dodá energii na další cestu :-) Děkuju moc a mějte se krásně.

      Vymazat