úterý 24. června 2014

Pohankové lívance s kozím sýrem a bylinkami

Slíbila jsem vám každý týden jeden recept, ale skutek utek, co? Posledních 14 dnů bylo poněkud více hektických, ale budu se snažit to teď napravit. Dnes to budou pohankové lívance s kozím sýrem a čerstvými bylinkami. Příprava je opět velmi jednoduchá a rychlá, takže do 30 minut máte navařeno! A velkou výhodou je, že komu nechutnají lívance naslano, může si je dát třeba s rýžovým sirupem a skořicí nebo marmeládou. Tak jdeme na to?




POTŘEBNÉ PŘÍSADY
  2 hrnky pohanky lámanky,
2 hrnky ovesných nebo jiných vloček,
2 hrnky mléka (klidně rýžového),
2 vejce,
kozí sýr (množství dle chuti),
sůl,
čerstvé bylinky 
(např. citronový tymián, petrželka, bazalka),
olivový olej.


POSTUP PŘÍPRAVY 
Ovesné vločky s pohankou smícháme a najemno rozmixujeme. Přidáme mléko, vajíčka a trochu soli. Promícháme, až vznikne jemné těsto, které necháme chvíli odležet, aby suché suroviny natáhly trochu vlhkosti. Na olivovém oleji potom opékáme po obou stranách dozlatova nebo můžete použít lívanečník. Ten já nemám, ale jde to dobře i na pánvi, neroztíkají se. No a nakonec lívance posypeme rozdroleným kozím sýrem a čerstvě nasekanými bylinkami.



Za chvíli máte navařeno celkem zdravé jídlo a pokud jsou vaše děti spíše na sladké, můžete udělat jednu variantu s čímkoliv sladkým. Teď v létě třeba s jahodami.



Přeju dobrou chuť ;-)



Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

12 komentářů:

  1. Tak to musím rozhodně zkusit. Shodou okolností mám i veškeré ingredience rovnou nakoupené :)
    Díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Já mléčné výrovbky téměř nejím, ale kozímá sýru jsem nedávno přišla na chuť :-)

      Vymazat
  2. velice lákavé fotografie:-) krásný talíř/tácek....vše doma mám, včetně kozího sýra (včera jsem pekla koláčky z list. těsta s rajčaty a kozím sýrem a bazalkou), tak možná hned k večeři vyzkouším:-) dííky za inspiraci. bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, díky. To je prkýnko od Ferm living, ale já ho využívám spíš jako podnos. Koláčky z list. těsta s rajčaty a kozím sýrem??? Mňam!

      Vymazat
  3. Tak to je vaření, jak mám ráda:-))) Zdravé a "meteletum -bleskum":-D!!! Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, jak něco trvá dýl, už mě to neba :-)

      Vymazat
  4. Ráda zkusím paní :) Minulé brokolicové karbenátky měly velký úspěch!

    OdpovědětVymazat
  5. Baru vypadá to výborně! Vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  6. Bezva recept-miluju pohanku! Píšu si! Díky.
    Brokolicové karbenátky byly výborné!
    Děláš nám tady velikééééé chutě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se raději ani nekoukej na instagram, co jsem měla k večeři :-) Zítra posílám balíček.

      Vymazat