středa 18. června 2014

Herb garden

Nedávno jsem vám slíbila, že nafotím svoji letošní bylinkovou zahrádku, kterou mám u rodičů na zahradě. Je to taková moje malá oáza uprostřed velké zahrady. Ráda se kochám nejen pohledem, ale i vůní. Letos je zase trochu jiná než loni a to mě baví.





 Rukola mi letos už kvete, tak jsem zvědavá, jestli jí to přidá na chuti. Protože ta čerstvě natrhaná má prostě grády! A meduňku hlídá andělína od Zuzky Strakové.





Nechybí smil italský, dva druhy bazalky a dva druhy saturejky. Tu jsem si oblíbila už loni do různých jídel.




Máta, šalvěj, oregáno, stévie. Taky polévkové koření jako petrželka, libeček, nechybí ani majoránka, yzop lékařský, tymián a rozmarýna. A letošní hit - kotvičník zemní. Mám čtyři rostliny a doma už úspěšně sklízím.




A které bylinky nesmí chybět u vás doma?


Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

10 komentářů:

  1. Baru, já jak jsem měla všechno v zemi, tak nemám nic - slimáci si pochutnali za nás. Ale dala jsem si pár bylinek do květináčů a začínám mít konečně bylinkovou zahrádku. Takže bych chtěla všechno co máš ty. Ale to už asi nebudou v zahradnictvích mít Ze semínek nevím, jestli to stihne vzejít a vyrůst. Zasadila jsem semínka bazalky než jsem odjížděli a mám tam teď asi 2 mm vyrašeného cosi zeleného. Takže nic moc :-) Tak pa a ať se daří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slimáci jsoou prevíti! Jani, v zahradnictví bylinky ještě určitě koupíš. Ze semínek nevím nevím, ale třeba bys zase sklízela později. Měj se krásně a děkuju :)

      Vymazat
  2. Miluju je všechny. Slimáci nám naštěstí do čtvrtého patra nevylezou :o))) tak alespoň v něčem jsme na tom trošku lépe než lidé v RD (to jenom závist ze mě promluvila :o))) ) překvapila mě rukola, netušila jsem že se dá tak snadno pěstovat. To musím nastudovat a vyzkouším. Moc zdravím :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přece jen to bydlení v bytovce má i nějakou výhodu! :) Rukolu mám třetím rokem, ale přiznám se, pěstování jsem nestudovala. Zasadím a ona roste :) Krásný den!

      Vymazat
  3. to je krása :), mě Rukola nevyšla :( to máš od semínka? Bazalku a Stévii mi pravidelně něco sežere takže ta je zapovězená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne, vše mám koupeno už jako rostlinky, ze semínka pěstuju už jen afrikány :)

      Vymazat
  4. To je krása!
    Já se neobejdu bez bazalky. Pro asijskou kuchyni nutná :). A bez koriandru, ale ten už kupuju jednorázově na trhu, protože se mu nechtělo dorůstat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš a já si chtěla letos koriandr taky zasadit a nikde jsem na něj nenarazila. Do čeho ho používáš? Taky asijská kuchyně? Tu já neumím :-(

      Vymazat
  5. To je nádhera! Rostou Ti a ani se nedivím, když Ti je hlídá taková krásná andělka!
    Já mám u rodičů můj neoblíbenější libeček, kadeř.petrželku, pažitku, mátu, meduňku, bazalku, ale chci zkusit i jiné.Učím se od Tebe.
    Se stevií a kotvičníkem děláš co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ode mě se toho moc nenaučíš, já je prostě zasadím a jen chodím uštipovat :) Stévii používám do bylinkových čajů, už je potom nemusím sladit. Výborná je do šípkového čaje na podzim. A kotvičník na čaj.

      Vymazat