čtvrtek 29. května 2014

Tak trochu Brusel?

Ti z vás, co sledují faceebok, už mohli obdivovat můj poslední bazarový úlovek. To, že mám ráda starý porcelán, už jste si možná někdy všimli. Ale žádnou Čínu, hledám porcelán se značkou no a když jsem jela ve středu do bazaru, abych koukla na nějaký peršan, narazila jsem na tuhle sadu šesti šálků. Nebude to sice žádný starožitný kousek jako je moje prvorepubliková čajová souprava, ale jedná se o Karlovarský porcelán Sophia, závod Lesov. A tak trochu mi připomíná bruselský styl, nemyslíte? Každopádně se mi báječně hodí do mojí modré nálady. Myslím, že nové se starým se nevylučuje a šálky už plní svoji funkci. Já krásný porcelán totiž nesbírám proto, aby se mi na něj prášilo, ale aby mi dělal radost každý den.






A co vy, máte něco, čemu nemůžete odolat?

Foto © Barbora Grünwaldová 
Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

16 komentářů:

  1. Jsou nádherné. Taky jen nekoukám a vše používám. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný úlovek!!! Já jsem musela vzhledem k nedostatku prostoru, mojí sbírku notně omezit:-) (jinak by toho bylo co bych sbírala:-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně. Já už sbírám jen to, co má praktické využití, i když teď se hodlám začít koukat po starých fotoaparátech.

      Vymazat
  3. Baru, je moc krásný a ten tvar talířku! Já taky používám starý porcelán, ale ten po babi ne, ten je jenom na koukání :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten tvar talířku mě zaujal nejvíc :-) A na stolování taky používám porcelán, ale ne po babičce, ale Bernadotte.

      Vymazat
  4. Krásný úlovek ! do bazaru chodím občas,ale takové štěstí na tuhle nádheru jsem ještě neměla,ale před 14 dny jsem si udělala radost vázičkou a miskou :)
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nechodím moc často, ale začala jsem tam chodit, když sháním nějakou rekvizitu na focení a docela se mi to začalo líbit :-)

      Vymazat
  5. To je krása! :) Na kafíčko jedna báseň. Já to mám podobně, nejraději obědvám v neděli s nádobím po babičce :). A nevystavuju!- používám :D

    OdpovědětVymazat
  6. Neodolám knížkám, těch máme něco přes tisícovku. A protože velká knihovna zabrala spoustu místa, musím odolávat jiným lákadlům, nebylo by je kam dát. Mít víc místa a peněz neodolala bych obrazům současných malířů. V Brně je tolik, tolik mladých talentů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomu rozumím, s místem svádím neustálý boj také :-)

      Vymazat
  7. Tie sú tak nádherné! Fakt láska na prvý pohľad.:-) A úžasný poklad. Piť z nich teraz v tomto "smutnom" počasí kávu alebo earl grey s mliekom... proste ach! ;-) To na svoj článk o našich nových zvieratkovských šálkach z NordicDay, čo som mala v pláne, môžem rovno zabudnúť.:D Toto netromfnem!;-) Hihi. Krásne!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, já chci vidět zvířátkové šálky! Děkuju ♥

      Vymazat
  8. Baro-jsou krasne! Jake stesti jim, ze skoncily u tebe!

    OdpovědětVymazat