pátek 30. května 2014

Pečeme cheesecake

Tento recept není můj vlastní, získala jsem ho kdysi od kamarádky, nicméně je jedním z velmi oblíbených. A to bych snad ani nebyla já, kdybych si ho neupravila k obrazu svému. Oproti původnímu znění nedávám vanilkový cukr, ale používám vanilkový lusk, snížila jsem množství cukru a přidala více smetany. Klasické Bebe sušenky jsem nahradila kakaovými Bebe dobré ráno a cheesecake jsem takzvaně vyladila k naprosté dokonalosti :-)  Navíc je to opět velmi efektní rychlovka. Tak jdeme na to?



POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g kakaových sušenek Bebe dobré ráno,
125 g másla,
80 g cukru (může být třtinový, ale klidně obyčejný krystal),
360 g měkkého tvarohu,
4 vejce,
200 ml smetany na šlehání,
vanilkový lusk,
 marmeláda (jakou kdo má rád).




POSTUP PŘÍPRAVY 
Máslo rozpustíme v misce a necháme vychladnout. Mezitím si rozdrtíme Bebe sušenky. Můžeme v  mikrotenovém sáčku nebo ještě lépe a rychleji rozmixujeme v mixeru. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Formu na pečení vymažeme máslem a do připravené formy dáme sušenkový základ, který rovnomerně rozprostřeme a pořádně stlačíme. Náplň - vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrabeme vnitřek a rozmícháme ve smetaně. Tu potom spolu s cukrem a tvarohem jemně promícháme, jen aby se nám hmota spojila a postupně přidáváme vajíčka. Až se nám vše spojí, vlijeme náplň na sušenkový základ. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Nejdříve pečeme 10 minut a potom snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme dalších 70 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a potřeme marmeládou, kterou můžeme malinko naředit vodou.





A já vám můžu slíbit, že tento cheesecake bude mít velký úspěch :-) A vůbec, koukáte na ty barvy? Něco se mi muselo stát! Přeju všem báječný víkend a budu se na vás těšit zase v pondělí ♥


Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

14 komentářů:

  1. Baru neuveris, ale trikrat som skontrolovala adresu blogu...kuknem na fotky(farebne), kuknem na blog..??? To snad zle vidim... Aj okuliare som si vycistila...ibaze potom boli farby este vyraznejsie...
    Na ten kolac sa chystam aj ja.. Diky za inspi...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, zrak máš v pořádku a jsi tu správně :-) Tělo se asi uzdravuje a žádá si k tomu barvy. Já na tuhle barevnou terapii velmi dám a určitě se to neděje jen tak. Ale i když je to jen chvilkové, mám doma modrou i růžovou :-) Jen na oblečení jsem stále věrná svému i barevně minimalistickému šatníku :-)

      Vymazat
  2. Vypadá báječně, Baru, určitě ho vyzkouším, cheesecaky máme moc rádi :-)
    Krásný víkend :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jsou cheesecaky taky oblíbené, ale zatím jsme nikde opravdu nejedli lepší :-) Jo a pokud vydrží, tak uleželý je druhý den nejlepší. Krásnný víkend i tobě!

      Vymazat
  3. Baru, jedeme na stejné modré vlně, no a pivoňky jsou nejkrásnější přece růžové, že! Koláč se taky chystám upéct, tak udělám podle tebe! Akorát tam asi nebudu moct dát marmeládu, tu moji kluci na koláčích nemají rádi...Tak pa a pěkný víkend a těším se na pondělí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, všimla jsem si :-) Akorát ty máš jiný odstín modré :-) Pivoňky jsou NEJ! V pondělí s nima budu fotit, tak se těším. Marmeláda není nezbytně nutná, určitě bude chutnat i tak. Pěkný víkend i tobě, Jani!

      Vymazat
  4. Výborný recept! Ukládám si ho do "Bářiny kuchařky".Díky.
    Ten kávový servis je moc hezký a vypadá, že není vůbec opotřebovaný.......
    Ať žijí barvy, barvičky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, nemá ani škrábaneček a byl za rozumnou cenu. Pěkný víkend!

      Vymazat
  5. Krásné fotky i barvy. Já zas mám potřebu obklopit se žlutou, i když jinak jedu jen v neutrálních barvičkách. Občas si asi tělo řekne o nějakou colorterapii:)

    OdpovědětVymazat
  6. miluju vše tvarohové, a tenhle cheesecake je mňamka! (já nedávno dělala nepečený s jahodami a bílou čokoládou :-)....a pivoňky mám po freziích a tulipánech moc ráda. krásný víkend. bára

    OdpovědětVymazat
  7. Baru, v sobotu upečeno, v neděli už zbylo jen tak tak k odpolední kávě a naprosto souhlasím, že druhý den je cheesecake ještě lepší, krásně uleželý:-)
    Děkuji za výborný recept, už má své místo v mojí kuchařce. Šťastný vstup do nového týdne, Markéta

    OdpovědětVymazat