Aneb těšte se novou sekci mojí elektronické kuchařky Bára vaří.
Kdo už mě zná déle ví, že jsem měla na Mimibazaru spoustu receptů a
většina z nich byly moje vlastní. Proč jsem je všechny smazala a proč
chci udělat elektronickou kuchařku právě u mě na blogu? Odpověď je
jednoduchá. Jedná se o moje vlastní recepty, které jsem si sama
vymyslela a rozhodně se mi nelíbí, že si je někdo jen tak "vypůjčí" a
bez mého souhlasu je chce publikovat ve svojí kuchařce jako jeho
vlastní! Bohužel je pořád velká spousta lidí, kteří si myslí, že co je
na netu, je jeho a mohou si s tím nakládat podle libosti. Opak je ale
pravdou. Už jste si asi všimli nové ikonky na konci příspěvku, která
mimochodem pochází z dílny Markéty Jinochové alias Myyny
a drobně napsané věty pod ní. Někteří lidé to zřejmě stále nechápou a
proto jsem se rozhodla malinko jim osvěžit paměť. Nejen fotografie, ale u
mých vlastních receptů i obsah příspěvku podléhají autorskému zákonu a
užití bez mého souhlasu není možné. Recepty si klidně tiskněte, stahujte
a vařte podle nich, ale nevyužívejte je komerčně, prosím. Ono by se asi
nikomu nelíbilo, kdyby někdo prezentoval jeho práci jako svoji a ještě
za komerčním účelem. Proto jsem se rozhodla se o tom zmínit i tady. Není
to totiž poprvé co tohle řeším. Věřím, že jsem to tentokrát řekla dost
výstižně a už nehodlám jen mávnout rukou. Tak to jen malé vysvětlení,
proč už moje recepty na Mimibazaru nenajdete. Ale nebojte se, postupně
navařím a nafotím (ty fotky tam byly stejně příšerný) alespoň ty
nejoblíbenější a všechny je najdete zde. A teď už jedna z dobrot.
Mám ráda jednoduchá a rychlá jídla, kde vynikne chuť potravin a jejich
příprava nezabere déle než půl hodiny. Jedním z nich jsou i brokolicové
karbanátky. Navíc je to ucházející způsob jak dostat do dětí mnohdy
neoblíbenou brokolici. A věřte, že tady jim bude chutnat. A co budete
potřebovat?
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
(množství pro dvě dospělé osoby a dvě děti)
(množství pro dvě dospělé osoby a dvě děti)
1 větší brokolice,
kukuřičná strouhanka na zahuštění,
2 vejce,
cca 100 g tvrdého sýru Eidam,
pepř,
sůl,
olivový olej.
POSTUP PŘÍPRAVY
Brokolici
rozebereme na jednotlivé růžičky a ty uvaříme v páře. Uvařené je
necháme vychladnout a potom brokolici rozšťoucháme vidličkou. Přidáme
vejce a na zahuštění kukuřičnou strouhanku. Tu běžně koupíte v prodejně
zdravé výživy. Množství zvolte podle potřeby, těsto by mělo být spíše
hustější, aby karbanátky dobře držely pohromadě. A nakonec přidáme na
jemno nastrouhaný sýr pro jemnější chuť, osolíme a malinko opepříme.
Tvoříme karbanátky, které zlehka opečeme po obou stranách na olivovém
oleji.
Přeji dobrou chuť ♥
Foto © Barbora Grünwaldová
Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.
Mňam:-) Určitě vyzkouším!!! Jo a o a autorských právech, by se dala psát celá sága. Když jsem před 10 lety na to v mém oboru všechny upozorňovala, koukali na mě, jako na mimo pozemšťana a pak se někteří nevěřící nestačili divit. :-(
OdpovědětVymazatTo ano, hlavně mám pocit, že je to boj s větrnými mlýny.
VymazatJe to boj :(. Mě třeba vadí že na fleru je spousta "tvůrců" kteří defakto střihy a nápad obšlehli v cizině a teď jsou slavní že něco vymysleli. Brokolicové karbenátky taky děláme doma, jsou výborné :)
OdpovědětVymazatTo je asi problém. Co je ještě inspirace a co už krádež? To je podle mě hodně tenký led.
VymazatTaky miluju rychlovky a tohle urcite vyzkousim ;).
OdpovědětVymazatNic jiného skoro nevařím :-) Tak ať chutnají!
VymazatJéééé, bude kuchařka! Mám OBR radost, Baru! Tvé recepty jsou úžasné a k tomu ty fotky!! Díky!
OdpovědětVymazatCo se týče autorských práv, jsem asi dost naivní, když si pořád myslím, že lidi jsou slušní a nekopírují cizí tvorbu. Mě by to fakt nenapadlo, šikovných lidí si dost vážím.
Tyto karbenátky o víkendu udělám, mňam. Brambory jsou určitě vařené ve slupce, že? Já je mám nejraději...
Hezký večer!
Jani, to teda asi seš. Čert vem ty recepty, kdyby slušně požádali, určitě bych souhlasila. Ale když Ti někdo pošle mail, že tvoje recepty vydá ve svojí kuchařce, která vyjde v září 2014, tak to mě čerti berou. Už jsem to několikrát přešla, ale teď už to přecházet rozhodně nebudu. Tak ses aspoň dočkala! Mám závazek týdně jeden recept, tak se pokusím to dodržet. A brambory jsou na loupačku, jasná věc, ty miluju! Krásný večer i Tobě ♥
VymazatCoooo? To ti někdo i oznámil na email? Tak to je hnus!
VymazatPředstav si to, že ano!!! :-D
VymazatNo páni...
OdpovědětVymazatNo jo, tak to je :-)
VymazatBáro, tak držím palce v dalším boji a já zkusím zatím ty karbanátky, ty mě teda moc zajímaj :)
OdpovědětVymazatDíky za recept!
No ty jsou vlastně i bezlepkový, že jo? :-) Není za co, snad budou chutnat!
VymazatJsou bezlepkový, takže super :)
VymazatNo já sice nejsem celiak, ale po bezlepkových se cítím mnohem lépe. Nemám vyloženě žádnou alergii, ale po pšenici se necítím úplně dobře.
VymazatAhoj paní, díky za typ na oběd. Poslední dobou mám pocit, že už jsem uvařila všechno a že jsme už i všechno snědli....... a takovýhle rychlý recept, to je moje, jakmile se jídlo vaří dýl jak půl hodiny začínám ho nemít ráda :)
OdpovědětVymazatJo a autorská práva...... tohle někteří Čecháčci nikdy nepochopí.........
Ahoj Lucko! 30 minut je max co jsem ochotna pro jídlo udělat :-) Takže jsi můj člověk.
VymazatKarbanátky vypadají skvěle, my děláme úplně stejné, jen z květáku :-) Těším se na další recepty, často jsme se u Tebe inspirovala!
OdpovědětVymazatJá dělám květákové placku, ale zase trochu jinak. Díky, Veru.
Vymazatdrzost některých fakt nezná mezí!!! doslova čumím, že paní ještě poslala e-mail!!! :-( .....jsem ráda, že nakonec recepty budou tady, také jsem se hooodně často inspirovala, vše co jsem podle tebe vařila nám opravdu chutnalo a některé recepty se u náš vaří často :-)...a jukla jsem na instagram- ten košík je parádní - kdepak si ho takový sehnala, prosím? bára
OdpovědětVymazatBudou, ale asi ne všechny, bylo jich tam 179 :-) Ale ty nejoblíbenější sem určitě dám. Kdybys nějaký chtěla, Baru, klidně napiš, pošlu do mailu. Košík jsem si kdysi dávno nechala plést od jedné paní tuším z Fleru. Je pletený z pedigu, takže nesnese moc velkou zátěž, ale na sklizeň ze zahrádky nebo nákup v zahradnictví dostačující. Já s ním chodím i ráno do pekárny. Teda když neprší a není hnusně :-)
VymazatBaru, dobře děláte, člověk se musí bránit a nenechat si všecko líbit! Drzost některých lidí nezná hranic a kolikrát ani nechápeme,jak jsou takového jednání schopni. Prošli jsme si teď také něčím podobným a hlava to kolikrát nebere... Doteď podle Vás vařím některé recepty a patří mezi naše nejoblíbenější. Tak se budu těšit na další, tento vypadá také super. Ať se Vám daří! Renata
OdpovědětVymazatRenato, díky! Neslibuji zázraky, protože raději trávím čas s foťákem v ruce než s kuchyňskou vařečkou, ale určitě budou další. Pěkný večer!
VymazatZrovna včera se nám v lednici objevila brokolice a byla jsem zaúkolována uvařit ji. Aspoň mám teď super tip a už se mi sbíhají sliny! .)
OdpovědětVymazatNo vidíš, tak ať chutnají! :-)
VymazatBáro to mě moc mrzí, já podle Vás vařila často, nej je asi květákové kari, to už zvládnu z paměti, ale všechny zeleninová jídla a perníčky nám od vás chutnaly.
OdpovědětVymazatIveta
Zase budou, ale postupně :-) Díky za milá písmenka.
VymazatBaru Vy jste byla na MMB taková jistota, u Vás jsem vždycky našla něco zajímavého ;-) Už 2x jsem podle Vás dělala bezový sirup, ale samozřejmě nemám napsaný :-( nebyla by jste tak hodná a neposlala mi ho na email? Předem děkuji za Vaši ochotu smilena@seznam.cz
OdpovědětVymazatMilena
Pošlu, Mileno :-) Díky!
VymazatDobrý den Baru, právě jsem je uvařila k večeři a jsou vynikající! Těším se na další inspiraci od Vás. Přeji pěkný den. Jitka, Třebíč
OdpovědětVymazat