úterý 22. dubna 2014

Ze zákulisí příprav

Řekla jsem si, že je konečně na čase, abych měla některou výstavu zdokumentovanou od začátku do konce. Příprava výstavy nemusí být vůbec tak jednoduchá jak se může na první pohled zdát. Je to spousta dílčích úkolů, lehké nervozity a napětí než vypukne samotná instalace. A i ta může být lehce adrenalinová. Třeba když nemáte rovné zdi a tak podobně. Na vyměřování a zatloukání hřebíků mě příliš neužije. Naštěstí jsem na to měla báječné pomocníky. Tak jestli chcete nakouknout, jste vítáni!


Všechno je potřeba nejdříve proměřit a vyměřit, což není zrovna moje oblíbená činnost, takže za pomoc vděčím především mému mužskému týmu!


Já už jsem jen dávala rámy na svoje místo. 


I plátna se podařilo nakonec zavěsit, i když s omítkou to nebylo vůbec jednoduché. A hlavně, prosím, neometat ty pavučiny!


Vysoké stropy, poničená omítka a hlavně Genius loci! To je přesně to místo, kde jsem se chtěla prezentovat. Vím, že se tento prostor může zdát malinko nezvyklý, ale myslím, že s mými fotografiemi si docela rozumí. Pamatuji si přesně na okamžik, kdy jsem z úst vypustila tenkrát ještě zbožné přání  vystavovat na zámku svoje fotky. A vidíte, sny se plní! Zámek Letovice je magnet, který mě již několik let přitahuje.


 První část je hotova, poslední část fotografií dokončím tento týden a potom už se budu těšit na všechny návštěvníky. Ano, možná je v tom kus drzosti, ale kdo se bojí, nesmí do lesa! Není úplně jednoduché jít s vlastní kůží na trh, tak mi, prosím, držte pěsti. Na druhou stranu ... kdo nic nedělá, nic nezkazí.

Krásný den všem!

Foto © Barbora Grünwaldová 

Fotografie podléhají autorskému zákonu.  

18 komentářů:

  1. Báro, vypadá to výborně! Musíš být na sebe pyšná. Gratuluji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, díky. No nevím jestli pyšná, ale rozhodně je to splnění mého snu. Takže vlastně jo! :-)

      Vymazat
  2. Baru, krása! Moc se těším a žádnou drzost v tom nevidím! Je to velká odvaha, ale nikoliv drzost! A je to také jen přirozené vyústění Tvojí práce. Takže neboj, neděje se nic divného :-) Pevné nervy a hodně hezkých zápisků v knize návštěv :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha návštěv je objednaná, tak snad dorazí včas :-) Děkuju Lejko a těším se, že se brzy potkáme!

      Vymazat
  3. Báro, máš můj obdiv! Jít s kůží na trh není ani trochu jednoduché, přesně jak píšeš. Vlastně, je to ta nejtěžší věc, jakou v životě poznávám, poněvadž jsem v tom jen sama a buď to dám nebo ne. Takže držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, ale vždyť ty chodíš s kůží na trh taky denně. To k tomu holt patří. Děkuju!

      Vymazat
    2. Chodím a přiznám se, že si na to nemůžu pořád zvyknout :)

      Vymazat
  4. Takové zákulisní reportáže mám moc ráda! Vystavovat vlastní díla je super, na zámku to má navíc punc exkluzivnosti. Moc ti fandím, Baru, a držím vše co mám!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aný, moc děkuju! Je to super, to máš pravdu, ale občas jsou to taky pěkný nervy :-)

      Vymazat
  5. Báro výběr prostředí si s tvým dílem rozumí a snad neurazím ...to je jako pr...l na hrnec ! :o))) Držím pěsti ať vše klapne jak má :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aranel určitě neurazíš! Proto jsem nechtěla žádnou uhlazenou zámeckou galerii :-) Myslím, že sem to zapadá tak nějak lépe. Díky!

      Vymazat
  6. Baru, držím pěsti úplně nejvíc, jak umím. Vypadá to úžasně. A ty plátna vypadají hooodně dobře. Těším se, až to uvidím naživo!


    OdpovědětVymazat
  7. Už teď to vypadá moc dobře, mám návštěvu v plánu v létě až pojedeme za rodinou ;-) Bude možnost si něco koupit na místě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak prima! Marti, výstavu tohoto typu není možné udělat prodejní, z mnoha důvodů to bohužel nejde. Ale pokud si cokoliv vybereš, není problém napsat a já obratem nechám vytisknout a zašlu :-)

      Vymazat
  8. Musí to být pro tebe úžasný zážitek! Tvé fotky se mi moc líbí a ráda bych se přijela podívat. Výstava trvá dlouho, tak třeba mě tam přes léto vítr zavane. .)
    Hodně štěstí s dokončováním! .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet, děkuju. Určitě se zastav, budu ráda! Budu tam mít i návštěvní knihu, tak si potom moc ráda přečtu všechny zápisky :-)

      Vymazat