čtvrtek 27. února 2014

Zadáno pro ženy

S příchodem jarního počasí mám asi jako každá ženská potřebu pořídit si pár nových kousků do šatníku. Letos jsem se rozhodla, že končím s komerčně nudnými a uniformními kousky, které nabízejí nákupní centra a zaměřila jsem se na českou návrhářskou tvorbu. Kdo sleduje facebook ví. A kdo nesleduje, pro něj mám několik tipů do jarního šatníku zde.


foto zdroj
Tyhle šaty jsem si prostě zamilovala. I se žlutými punčochami, samozřejmě! Dokonalý retro kousek pochází z dílny Martiny Nevařilové, která tvoří pod značkou NAVARILA®design. I když má butik v Praze, dají se její originální kousky koupit přes eshop na Fleru. Určitě alespoň nakoukněte, stojí to za to!


 foto zdroj
A další model, který figuruje na mém wishlistu, je košile Dublin od SISTERSCONSPIRACY. Líbí se mi její variabilnost, jednoduchost a elegance. K legínám se dá potom nosit jako kratší šatičky a pokud je to na vás moc chlapské, stačí přidat třeba decentní kožený pásek. 


 foto zdroj
Osobně mám políčeno na tento. Je z dílny Moniky Horké a myslím, že v šatníku najde široké uplatnění. 


 foto zdroj
A protože k mým oblíbeným kouskům patří i legíny, které jsou pohodlné a dají se nosit k šatům, košilím či svetrům, udělala jsem radost těmito od Youngprimitive. Byla to vlastně taková moje motivační odměna, kterou jsem si nadělila za první shozený koligram čistého tuku (nikoliv kilo na váze!). A protože jsem začala pracovat na "kultivování" svojí postavy (nemám ráda slovo hubnutí), odměny za dosažené úspěchy jsou nezbytně nutné. Nedala jsem si žádný konkrétní cíl, protože jsem začala cvičit hlavně kvůli zdravotnímu stavu, ale nakonec proč toho nevyužít a nezbavit se nějakého toho sádla navíc, že? Co si budem říkat, s přibývajícími roky to jde číl dál hůř a mám takový pocit, že čeho se nezbavím do čtyřicítky, to mi zůstane. Ale jsem v  dobrých rukou krále Miroslava alias Pavla Bezděka a věřím, že se s tím dá ještě něco dělat. 


 foto zdroj
No a mým posledním tipem na oživení jarního šatníku je červená kabelka z hovězí kůže od KERTAG®. Já mám dva extrémy. Buď kabelku hodně velkou nebo malou. A co nejraději nosíte vy? Který kousek rozhodně nesmí chybět ve vašem šatníku?


Krásný den všem!

11 komentářů:

  1. Rifle jsem takřka ze svého šatníku odebrala. Jednoznačně u mě vedou legíny a nejlépe černé. Nosím k nim šaty, dlouhé pletené kardigany a jako obuv velurové kozačky. Co se týče stylu oblékání preferuji černou se zlatými doplňky. Žádnou divočinu... Nejen, že se snažím o minimalismus v bydlení, ale ráda bych minimalismus pojala jako životní styl a tak to platí i v módě. Když slyším, že je některá z žen nespokojená s postavou (neberte to prosím osobně) tak po mé vlastní zkušenosti tvrdím buďte rádi jak vypadáte i s nějakým kilem navíc. Já vím všichni chceme vypadat hezky i já měla nějaké kilo navíc, ale z mé vlastní zkušenosti už se na to dívám jinak. Může se totiž stát, že váha půjde nedobrovolně dolů sama a vy budete mít obavu zda se stav ručičky na váze zastaví na nějaké slušné míře. Chce to hold nějakou míru. Hodně štěstí do formování Vaší postavy. Já kabelku co největší a v barvě černé. P.S. U mě v šatníku nesmí chybět ty dlouhé pletené kardigany. Už se po očku rozhlížím čím bych tu černou na jaro doplnila. Krásný den, Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucie, tento příspěvek neměl ani v nejmenším vyznít o nespokojenosti s postavou, mám ráda sebe sama takovou jaká jsem a právě proto se o sebe starám nejen formou pohybu. Zažila jsem období, kdy jsem vážila 45 kg a tam moje ambice rozhodně nesměřují :-) Funkční trénink je pro mě důležitý především ze zdravotních důvodů a jeho příjemným vedlejším účinkem je formování a zpevňování postavy. A když už se mi podaří oslabit svoje tukové rezervy, rozhodně to nebude na škodu a ráda se za to odměním ;-) A když ne, mindráky z toho fakt mít nebudu. Proto nemám vytyčené žádné cíle, priority mám jiné. I já mám ráda jednoduchý styl oblékání a černá barva u mě hraje prim. A dobře padnoucí rifle oblékám ráda, nejlépe s košilí a botami na podpatku :-) Krásný den!

      Vymazat
  2. Ahoj Baru, já mám ráda trika, tuniky, plédy, šály a ponča, a miluju džínovinu. Nazvala bych to sportovně elegantní styl. A kabelky hlavně obrovské, tahám s sebou celý svůj život, všechno je po ruce :-) 45 kilo jsem měla naposledy tak v sedmé třídě a nechtěla bych je. Po třech výživových poradkyních za poslední tři roky jsem pochopila, že můj problém není v jídle a pohybu, ale v hlavě. Takže cvičím jen pro radost, bez konkrétního cíle, přestala jsem to řešit a je mi dobře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přesně o tom to je! Mě je taky vcelku jedno, jestli snížím váhu nebo ne, důležitý pro mě je, že se cítím fakt dobře. No ale víš jak to je .... když jsou potřeba nový šaty, je třeba si to nějak odůvodnit :-) Obrovké kabelky taky můžu, ale na druhou stranu, když chci jít večer s kamarádkou na skleničku, tak na klíče, peněženku a mobil stačí pidi kabelka. Těším se na středu!

      Vymazat
  3. Brala bych pásek, košili a leginy. Kabelku také, ale do té by se mi stěží vešly klíče:-) A s tou údržbou tvaru těla souhlasím, i s tou váhou do 40 je velká pravda!!! V dnešním sedavém stylu života je to téměř nevyhnutelné, ale všeho s mírou. Vím, že ty ji znáš:-D Hurá na dobrou cestu k jarním dnům v dobré pohodě na těle i na duchu:-)))!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurá!!! :-) Kabelka je spíš kabelečka, ale já mám tyhle malé někdy moc ráda.

      Vymazat
  4. Já momentálně také ještě "kultivuju" (moc se mi ten Váš výraz líbí :), takže na legíny (ačkoliv jsou krásné) si ještě netroufám ... Parádní jsou šaty, ty jsem obdivovala už na FB. A ten pásek ... a ta košile ... krása. Co se týče kabelek, převažují u mne obrovské tašky, ale mám i pár menších crossbody kabelek a když vyběhnu jen tak nalehko do obchodu, nosím je moc ráda. Dřív jsem je nenosila, ale naučila jsem se to, když se narodila Eli a já jsem potřebovala ke kočáru volné ruce :)) Ta, co jste vybrala je ovšem luxusní, ale na mne asi až moc pidi, i když na večer by určitě stačila i mně, má krásnou barvu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Crossbody kabelek mám doma taky několik, ale jsem ráda, že už zase můžu nosit ty klasické, protože kočárky už jsou za námi :-) Ráda vezmu i spaníčko do ruky. Jo a ty legíny ...s těma si vyrazím jen s delším vrškem, ale odpírat si je nechci.

      Vymazat
  5. Přes tu včerejší debatu na téma kopírování jsem včera uplně zapomněla přijít za na chvíli sem k Tobě... ačkoliv jsem chtěla.
    Strašně moc se mi líbí ta košile od Sistersconspiracy a rozhodně už velmi dlouho mám v merku legíny od Youngprimitive. Kabelku jsi vybrala skvělou. Nemůžu si pomoct, ale kabelky, co nejsou z kůže, ale z koženky prostě postrádají šmrnc, ať se aktivisti třeba zblázní, ale je to tak.
    A kilo tuku dole, to už je pěkná dřina, gratuluju! Já jsem zvědavá, jestli za měsíc budu připravená na jarní detox. Některý rok to jde a některý vůbec. Minulý rok jsem vydržela pouhé tři dny, předminulý to nešlo vůbec a před třemi lety jsem dala celých 10 dní. Tak nevím. Každopádně, ať se daří ve spalování tuků i nadále, ačkoliv je to ze zdravotních důvodů, vedlejší efekty stojí taky za to ;).
    Jo, P.S.: koupila jsem si před třemi dny ten Hauschka Med krém na obličej a musím říct, že lepší jsem asi neměla. Žádná suchá kůže a to už hned druhý den! Neuvěřitelný.
    Tak pa a dík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, díky! Tak to jsem moc ráda, že jsem dobře poradila. Já ho používám ráda přes zimu, protože klasický růžový je na mě moc mastný a light zase málo, ten si koupím na jaro. M teď výborně zabral na atopický ekzém. Jo, říkám si, když už cvičím, proč z toho nevytěžit o něco víc. Držím si tempo 3x týdně a je to úžasný. A dělat si radost v životě je taky děsně důležitý, že jo? :-) S kabelkama máš pravdu. Kůže je prostě kůže a Kertag jich tam má víc, co by se mi líbily :-) Užij si víkend! Pa.

      Vymazat
    2. Jako, ten jejich profil jsem vůbec neměla vidět! :)))

      Vymazat