úterý 11. února 2014

Minulost

Dnes vám opět přináším tip na jednu kulturní akci. Pokud máte rádi černobílé fotografie, určitě musíte vidět výstavu rakouské fotografky Elfriede Mejchar, která byla zahájena 6.2.2014 v Domě umění města Brna a trvá až do 6.4.2014. Jedná se o velmi zdařilý výběr černobílých fotografií z vídeňských periferií z 50. let až po současnost. Výstava není rozsáhlá, ovšem o to více jsou fotografie působivé. Opravdu doporučuji!





 Nejvíce se mi líbily fotografie ze série Bouchet (1950 - 1968). A současně mě neskrývaně těší, že nemusím do těchto výstav a kulturních akcí nutit Marťu, má sám zájem. Vždycky spolu vybíráme tři nejlepší fotografie. Většinou se shodneme. Obávám se, že mladší "čertovo kvítko" nebude mít o tyhle věci vůbec zájem, tak si to teď užívám. Nejen ke sportu je třeba děti vést :-)




Tak si zajděte! Vstupné je symbolické a fotografie úchvatné! A na zítra slibuji, že bude další kavárna.

Pěkný den nejen všem nadšeným fotografům.


Foto: Barbora Grünwaldová

6 komentářů:

  1. Krásné, jak jsi to nafotila! A na kavárnu se těším...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale spíš paní Mejchar to měla pěkně nafoceno :-) Ty máš taky pěkné fotky, ale nejde u tebe na blogu komentovat, tak jen chodím tiše přihlížet.

      Vymazat
  2. Černobílé fotografie se mi líbí moc. Působí na mě tak nějak elegantně a nadčasově. Výstava vypadá opravdu fantasticky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Lucko, černobílé jsou prostě parádní :-)

      Vymazat
  3. Ty černobílé fotky jsou tak krásný, mají své kouzlo.
    Ta čtvrtá fotka je na jedničku s hvězdičkou.

    OdpovědětVymazat