čtvrtek 6. února 2014

Bílá, šedá, černá

A vzala jsem na milost i zelenou. Někdy mám chuť vzít do ruky štetec a  všechno natřít na bílo. Včera jsme s kamarádkou vymyslely nové polštáře, které brzy vystřídají současné mouchy, ale u zvířátek zůstanu. Tedy alespoň motivem. No a základ musí být jak jinak než světlý. Což ale bude asi problém u nové potahové látky na sedačku. Stávající sedačka nutně potřebuje nový potah a jelikož chci látku, ne koženku, trochu se bojím, že s bílou sedačkou je navždy amen. Protože bílé nepratelné potahy se neslučují s malými obyvateli našeho bytu. Tak jsem zvědavá, co nakonec vyberu.





Jak vidíte, černý kulatý stolek z plechu od Broste jsem (dočasně) vyměnila za bílý, který jsem kdysi koupila v IKEA jako podstavec pod vánoční stromek. Ale najednou té černé mám nějak moc. Chtěla jsem ho zrušit úplně a získat tak vzdušnější prostor, ale uvědomila jsem si, že bych neměla už vůbec žádné místo na pěknou květinu nebo nějaké drobné dekorace. Tak jsem tam šoupla bílý. Samozřejmě, že by se mi líbil nějaký pěkný designový stolek, třeba na bych si rozhodně vybrala, ale dokud dětičky neodrostou, nebudu v žádném případě investovat. To se mi teď potvrdilo u sedačky, která prioritně slouží jako doskočiště a trampolína, takže nevydržela nápor malých sportovců.  Koupit si dražší stolek, který skončí poškrábaný a otřískaný jako jsou teď ty z IKEA, mi nepřijde moudré.




A taky mě moc nebaví kupovat pořád ty děsně cool designové doplňky, které jsou někdy fakt zbytečně drahé. Tak třeba se mi moc líbí kulaté tácy od designérky Pia Wallén. Symbol křížku je už nějakou dobu celkem aktuální, ale dát za tác, který mě bude bavit zřejmě chvíli, dvanáct stovek, se mi zrovna nechce. A přitom tam jde hlavně o ten křížek. Takže jsem si vypomohla opět washi páskou.  Za pár týdnů mě omrzí, pásku sloupnu a můžu používat zase jinak. 

A jak to máte vy, podléháte aktuálním trendům?

Foto: Barbora Grünwaldová

26 komentářů:

  1. Báro nepodléhám. Jsem typ co potřebuje často změnu a vše by se mi rychle okoukalo a nač tak drahé??:) Vaše dekorace jsou přesně mým stylem. Tác s washi páskou se Vám povedl moc! Vypadá jako originál. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Lucko :-) Je mi jasné, že dlouho s křížkem nevydrží, právě jsem ho zakecala od pudinku :-) Ale to by člověk musel mít tiskárnu, aby mohl kupovat co právě frčí.

      Vymazat
  2. Ten tác se ti vážně povedl Baru! Hned mě zaujal - samozřejmě okamžitě mě naskočila asociace s tácy od Pii Wallén. Takže jsem byla po celou dobu čtení článku napjatá, co je to za značku a kde jsi ho pořídila :) Takto na fotkách vypadá fakt dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, je to Tescoma polepená washi páskou. Ale inspirace je jasná. Mě se prostě jen nechtělo utrácet zase peníze za něco, co doopravdy nepotřebuju :-) Děkuju!

      Vymazat
  3. Podléhám tomu, po čem touží mé srdce, než ho rozum zastaví. :-) Pokud se mi líbí něco z trendu, tak se mi to líbí a ne proto, že je to trend. V takovém případě zapřemýšlím o variantě DIY, ale jako socialistické dítě většinou nechci mít doma či na sobě, co mají zrovna všichni. :-) Uniformitě jsem se snažila vyhýbat už předtím, i když ve škole to nebyla zrovna výhoda. :-) Ale nedávno jsem se zamyslela, zda je pochvala, když někdo někomu napíše, že to má nádherné doma, jako z katalogu. Zda je to pochvala či ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou se ale líbí ty trendy ;-)

      Vymazat
    2. Spíše bych řekla, že občas trend přinese něco, co se mi už líbilo, jen jsem zrovna neladila s tím trendem předcházejícím. :-) Naštěstí, nemám potřebu interiér často měnit, asi proto jsem na nadčasovost, abych to nemusela dělat. To byla a je moje maminka, takže tomu se vyhýbám. :-) Trend ne trend také toužím po Savoy váze a tak si na ni šetřím. :-)

      Vymazat
    3. Tak to já naštěstí taky ne :-)

      Vymazat
  4. Baru, tác je nádherný, moc se Ti povedl! Asi si zase budu muset objednat washi pásky :-) Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  5. Ty sovičky jsou skvělé! .)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten stromeček vypadá opravdu moc pěkně :-) Já doufám že mi na Jaře začne rašit olivovník ( snad mi neuschnul). Tácek se ti povedl, křížky se mi taky celkem líbí možná zkusím tisk na látku, ještě uvidím. S těmi trendy, to já mám tak trošku jinak. Dávám si nápady stranou a u mě se to hlavně poslední dobou mění, takže z toho seznamu pak vzejde ten no.1 a pak do toho jdu :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aneb dvakrát měř, jednou řež, to je dobrý! Taky jsem přemýšlela o tisku, ale myslím, že křížky mě až tak dlouho bavit nebudou :-)

      Vymazat
  7. Baru mě to většinou baví do té doby, než to má každý :-D. Jsem děsně přelétavá, takže jsem ráda, že se můžu některými věcmi jenom pokochat, ale když už vybírám, stojí to za to a musí to být láska na dlouo. Více bílé schvaluju, taky zjemňuju ;-). Krásné fotky jako vždy! Měj se moc fajn, papa a zdar křížkům!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto Tě chápu, Šárko. Já bych taky raději vázu Savoy od Alvara Alta nebo nějaký kousek od Maxima Velčovského, ale ... Dnes při pozdním odpoledni jsem vyluxovala celý byt (raději nebudu uvádět, jak často to dělám) a večer už mám v posteli drobky z rohlíku! Tak tolik k designu s dětmi :-) Ještě tak rok dva a bude to snad dobrý :-) Děkuju a pěkný večer!

      Vymazat
  8. Baru, tak já jsem třeba pro kvalitní nábytek, ale co se týká doplňků, tak jsem hrozně přelétavá, za chvíli se mi stejně všechno omrzí a okouká a nejvíc mě baví, když si sama něco za pár korun vyrobím. Pak to klidně může skončit ve sklepě. A s tím tácem bych to řešila podobně, sloupnout a zase něco jiného:) Tak pa a ať žijí naše DIY projekty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jenže ty jsi v tom vyrábění strašně šikovná!

      Vymazat
  9. Já nepodléhám, spíš se inspiruju a nemusí to být zrovna aktuální trend. Spíš mě baví léty ověřené kousky. A na ty se ráda podívám na obrázku, protože na ně stejně nemám. Takové ty mánie, hurá, teď bude vše mint nebo mramorové, mě uplně míjí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je naprosto ideální :-) Já tyhle hurá akce taky naštěstí nemám.

      Vymazat
  10. Mám ráda tvarově čisté předměty a trendům už dávno nepodléhám. A ještě k té sedačce-máme sedačku od Polstrinu už pátým rokem. Není úplně čistě bílá, barvu bych přirovnala k bříze. Nádherně se čistí, vlastně se téměř nešpiní. Potah je dovoz ze Španělska, ba/syn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenž já nechci kupovat novou, stávající mi vyhovuje tvarově a navíc ji máme tři roky. Takže jen potah. Problém s čištěním je, že u malých dětí je pořád od něčeho (termix, vylité pití apod.) A toho se bojím. Už mám objednaného čalouníka z Brna, tak uvidíme, na čem se dohodneme.

      Vymazat
    2. Báro, nevyjde čalouněná dráž než nová sedačka?

      Vymazat
    3. Doufám, že ne, teprve mám domluvenou schůzku s čalouníkem. Mám pevně stanovenou částku, do které se musím vejít. Já tuhle sedačku sháněla dlouho. Do malého prostoru perfektně sedne tvarově, má velký úložný prostor a je rozkládací. Tak snad to bude únosná částka.

      Vymazat
  11. Já dlouho váhám, okukuju a když se teda zamiluju, cenu často překousnu...nebo se snažím sehnat něco podobného levnějšího...nejvíc ale miluju ty objevy v bazarech a u popelnic...:-D často jsou to jedinečné kousky...Jinak mouchy jsou jednou z věcí, po kterých dlouho u Soni pokukuji...třeba na ně dojde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ty bazary ani popelnice nemám štěstí, ale přiznám se, že teda obča kouknu, jestli se někde něco pěkného bez užitku neválí, protože takový pěkný stolek bych si i s chutí zrenovovala :-) A mouchy jsou super! Velmi kvalitní látka a černá je stále černá, i když je peru opravdu často. Doporučuji!

      Vymazat