úterý 21. ledna 2014

Vstupte!

Vstupní prostor, chodba či předsíň je místem, které vítá všechny příchozí a podle mě je to prostor velmi důležitý. Udělá první dojem na návštěvníka a jak se říká, první dojem je vždy jen jeden. Jak se takového úkolu zhostila bytová designérka Leona Fousková a jak jsem to nafotila já, se můžete podívat na několika ukázkách zde. Která barevná varianta se vám líbí nejvíce?


 Tohle je úžasný kousek! Křeslo Cordoba od TONu. Já říkám pořád, kam se hrabe Vitra Eames. TON je prostě klasika a že to umí, o tom svědčí nejenom tohle křeslo. Kromě toho, že je krásné, je i praktické, takže si k obouvání můžete v klidu sednout. Moje chodba ovšem tento komfort prozatím neskýtá, ale první věc, kterou mám v plánu, až budeme rekonstruovat, je právě rozšíření vstupního prostor.


 Zajímavý věšák v podobě stromu je určitě super nápad! Mě by hezky doplnil můj hand made věšák na klíče vyrobený z větve. A všimněte si misky v podobě klíče. Takový drobný a praktický detail.


A další barevná legrácka. Fotografie v červeném rámu vstupní prostor oživí a pozor, podle Feng Shui je to výborná volba, pokud potřebuje do bytu přitáhnout energii. Tento Leonin nápad s fotografií zasazenou do červeného rámu se mi líbí moc. A nemusí k němu nutně být červený sedací vak. Klidně i designová židle s barevným polštářem. A jak to máte vy? Chodbu plnou botů a oblečení nebo ctíte stejnou myšlenku jako já? Vím, někdy je to nadliský výkon udržovat právě v těchto prostorách "čistý prostor", ale podle mě se to opravdu vyplatí.

Krásný den!

Foto: Barbora Grünwaldová
Návrh a realizace: Ing. Leona Fousková

22 komentářů:

  1. Baru, tak to bys měla radost z naší chodby :) Je čistá a prostorná, oblečení i boty uklízíme do skříní, dominuje bílá a k tomu doplňky a koberec v barvách. Většinou to každýho už při příchodu dost vykolejí a koukaj jak z jara :)
    Z barevných kombinací se mi tady nejvíc líbí ta varianta se žlutou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už jen jak to popisuješ se mi to líbí! Já taky udržuji vstupní prostor čistý, i když někdy je to s tou mojí smečkou dost náročný :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, Báro! Myšlenku bych stejnou měla, ale bohužel s dvěma chlapy v chalupě, nezvedeným hopsavým (a často špinavým) psem realita dost pokulhává. Ale věřím, že tu smečku jednou "vychovám" k obrazu svému, a naše veranda a hala budou též příchozím kouzlit nevěřící úsměvy na rtech a krást slova z úst... To křesílko od TONu je geniální!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, já mám chlapy tři :-) Ale jednu věc jsem pochopila už dávno. "Starého psa novým kouskům nenaučíš", takže pokud chci mít chodbu udržovanou bez kabátů, bund a kopy botů, musím na tom neustále pracovat :-)

      Vymazat
    2. Ahoj Baru, je to tak, jak píšeš - malí chlapci neudržují, kde jim co odpadne od ruky, tam to taky zůstane. Velký chlap je naštěstí pořádnější než já. Důležité hlavně je, aby věci měly svoje stále místo, pak je úklid snadný a nedá tolik práce. A taky - čím víc věcí je zavřených ve skříni, tím líp :-) Mně se kupodivu nejvíc líbí varianta se židlí 002 a bez polštářku - ta bude koncem týdne na mém webu. Hezký den a díky!

      Vymazat
    3. No tak takového chlapa bych taky brala, protože ten můj největší rozhodně pořádný není a prostřední to zdědil po něm. Uvidíme jak nejmladší, ale iluze si už nedělám :-) Se skříněmi souhlasím, všechno schovat! Pěkný den i Tobě a těším se na zítřek!

      Vymazat
  3. Baru, naše chodba je taky uklizená, horší je to na verandě, hlavně když prší nebo je sníh...Jinak Tonetky se mi moc líbí, i když Eamesovy židle taky, ale je jich všude nějak moc a má je každý...ale jeden kousek s dřevěnýma nohama by nebyl špatný:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, je jich všude moc, já osobně bych ale určitě sáhla po Tonetce. A verandu já můžu tak akorát závidět, protože naše chodba je opravdu pidi, proto tam taky nic nemám :-)

      Vymazat
  4. Taky sdílím stejný názor, v bytě to bylo náročné a každý kdo přišel se divil, že máme tak útulnou chodbu a kde že máme boty atd :-)
    V baráčku jsme to vyřešili ještě líp, máme zadní vchod přes technickou místnost, takže vstupní prostor je opravdu vždy reprezentativní a místo je i na křesílko(je úplně stejné jako to růžové co jste dávala na fb a mám ho po babičce) ale k avantgardnímu natření jsem se zatím neodhodlala. :-)
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale když chodíte přes technickou místnost, tak potom ten vstupní prostor už neplní svůj účel :-)

      Vymazat
  5. Na můj vkus je toho v chodbě docela dost, hodně barev a dost členitý nábytek.
    Jo jinak já jsem čekatelka na vestavěnou skříň a dvě šuplíkové komody na zeď už nějaký ten pátek..... (muž je truhlář....... a kobyla chodí bosa....) Ale rozhodně bude vše zavřené a schované, bez zbytečností a lapačů prachu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já v chodně nemám ani ty skříně, ani komody, jen jeden botník a věšák na klíče z modřínové větve. Vše ostatní se schováno v šatně. Ale pravdou je, že mám ráda, když občas zajdu do takového barevného interiéru, dobije mi to baterky a doma mám potom tu svoji bílou klasiku :-)

      Vymazat
  6. Už rok čekám, že se mi ho podaří také předělat náš vstup, ale zase jsou jiné přednostnější úpravy v domě i na zahradě:-(
    Křeslo se mi moc líbí, i když není v mé barevnosti:-)
    To hlavní, pěkně nafoceno!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych křeslo brala s černým čalouněním sedáku a bílou opěrkou :-) Přes ně bych si hodila kožešinu, kterou by mě pochopitelně nejmladší člen rodiny neustále bral na hraní. No a na zdi bych dala černobílé fotografie do černého rámu a jednu do červeného. Ostatně to mám teď v plánu, ale zatím jen ty černé rámy :-) Ten červený na tu správnou fotku k nám domů teprve čeká. A děkuju!

      Vymazat
  7. našu chodbu som už zverejnila na blogu(síce iba menšiu časť), je farebne zjednotená, veľká, vzdušná...ale vôbec ju nedokážem pekne nafotiť...
    ja beriem žltú variantu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem koukala! Já mám stejný rošt na boty, jen s drobnějšími kamínky a je to báječná věc hlavně v zimě, ale já už ho tam nechávám stabilně i přes léto.

      Vymazat
    2. mám taký pocit, že to od Teba som brala inšpiráciu....aj ja to budem mať celoročne aj s novým koberčekom.....vďaka za inspi...

      Vymazat
  8. naše chodba ještě čeká na to dokončení :-). Ale světlá bude určitě. Křesílko tam taky bude. Jen pořád přemýšlím nad tím botníkem :-O. Z těch variant mám blíže k té první, křesílko TON je nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na té tvojí chodbě je stejně nejkrásnější ta dlažba :-) Tak se těším na výsledek!

      Vymazat
  9. Ahoj Báro, téma chodba nebo vstup mě zaujalo:-) a hlavně ta diskuse. My máme chodbu celkem malou ale moc věcí tam není a pokud tak jsou to věci , co tam nemají co dělat většinou nářádí a součástky a různý materiál se kterým zrovna kolem domu nebo v domě pracuje můj muž. Pak je tam často bláto, to se bohužel do doby nežbude příjezdová cesta nezmění, ale třeba proto mám ráda sucho a nebo mráz ....čehoš je poslední dobou málo:-), takže se tam pohybuji velmi často s vysavačem. Udržet chodbu bez bot a oblečení se mi se dvěma chlapama celkem daří, ale jakmile dorazí instatní děti chodbu hledám marně:-). Barvy bych já do chodby moc nedávala většinou svršky našich návštěvníků chodbu barevně oživí dost . Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, no taky kolik těch instatních dětí máte! :-) Taky nemám ráda blátivo a deštivo, protože udržovat potom chodbu a hlavně podlahu je časově náročnější. Měj se krásně!

      Vymazat